مجلس ایران دات كام
قالیباف:

كارهای مهمی برای تسهیل ازدواج جوانان در دست اقدام است

كارهای مهمی برای تسهیل ازدواج جوانان در دست اقدام است

به گزارش مجلس ایران دات کام رئیس مجلس اظهار داشت: برای کاهش فشار معیشتی روی خانواده ها، توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، تسهیل ازدواج جوانان، افزایش خردمندانه جمعیت و ساماندهی نظام مشاوره کارهای مهمی در دست اقدام است.



به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از مهر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی به مناسبت برگزاری سومین کنگره ملی خانواده به جایگاه خانواده بعنوان سرمایه اجتماعی اشاره نمود و اظهار داشت: مجلس سیاست های کلی خانواده را نقشه راه خود می داند.
متن این پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْواجاً لِتَسْکُنُوا اِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُم مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً اِنَّ فِی ذلِکَ لاَیاتٍ لِقَومٍ یَتَفَکَّرُونَ»
خانم ها، آقایان
برگزاری سومین کنگره ملی خانواده با هدف افزایش ظرفیت تخصصی کنشگران، در این شرایط خطیر اجتماعی، نشانگر اصالت و اولویت خانواده در منظر شماست. میتوان از این فرصت بی نظیر برای طرح و حل مسائل حوزه‌ی خانواده و هم افزایی در این قلمرو بهره برد.
کنشگری در حوزه‌ی خانواده و کوشش برای رفع نگرانی های خانواده ها، مجاهدتی بسیار پرارزش است. هم از زاویه کمک به استقامت خانواده بعنوان یک نهاد اجتماعیِ بی جایگزین، هم از لحاظ ظرافت هر گونه فهم، روایت و تدبیر برای حل مسائل آن.
خانواده هم مهم ترین جایگاه سرمایه اجتماعی امروزماست، هم مطمئن ترین گلخانه نسل آینده. خانواده ضمن آنکه بار فشارهای روزمره زندگی را به دوش می کشد، کارکردهایی دارد که یک لحظه قابل توقف نیست؛ ازاین رو در تنگنای معیشت هم نمی تواند کار تربیت را زمین بگذارد. حال تصور نماییم که در چنین وضعیتی، این نهاد بی بدیل، زیر فشار تهاجم دشمن برای تغییر محاسباتش نسبت به زندگی سالم و عزتمند هم قرار گیرد.
امروز خانواده در مقابل دو روایت رقیب قرار دارد که کارنامه شان روشن است. کارنامه یک روایت، سلب تمامی شاخصهای زن مسلمان ایرانی، طغیان ضد زن بعنوان شیرازه خانواده و ستون فرهنگی جامعه، طراح و مجری نظام تربیتی انسان و مظهر زیبایی و لطافت و متانت وحیاست. این نقشه راه، در نهایت جایگاه زن را به بهانه برابری جنسیتی، به «مردوارگی» تقلیل می دهد. کارنامه روایت دیگر، عدم تخاصم میان زن و مرد، حضور و فعالیت زن در جامعه سازگار با ظرفیت وجودی بی نظیرو به کمال رساندن همه استعدادهای انسانی اوست؛ بدون آنکه از جنسیتش هزینه کند و «خود بودن» را در رقابتی از پایه نادرست، از دست بدهد. در این روایت، پیشرفت جامعه از خانه یعنی محل شناسایی و رشد ارتباط انسانی پایه گذاری می شود. اما در روایت مقابل، خانواده محل آرامش نیست، بلکه میدان کشمکش جنسیتی است. روابط به سطح منفعت گرایی خودمحور تقلیل داده شده و به خشونت عریان می رسد که اغلب قربانی آن زن است.
در این میانه ما، یعنی همه دستگاه دولت اسلامی، موظفیم پایه هدفگذاری اجتماعی را تقویت نهاد خانواده قرار دهیم و از ارزش های خانواده دفاع نماییم تا جامعه خوشبخت و شیرین کام شود. البته این نگاه آرمانی، ما را از باریک بینی در عرصه حقیقت، جدا نمی نماید. امروز نهاد خانواده با چالش هایی روبه رو است که به فشارهای اقتصادی و آثار ملموس آن محدود نمی گردد. خانواده ها دغدغه های فرهنگی و اجتماعی گسترده ای هم دارند؛ بخصوص با نگاه به امروز و آینده فرزندانشان.
این یک حقیقت است که خیلی از مادران این رهبران فرهنگی جامعه امروز نگران صیانت از جسم و جانفرزندان خود هستند؛ در میدان هایی نو به نو و با بیم و امیدهایی ویژه خود. به باور ما جامعه سازی، هنرِ فطری مادران است. سیاست گذار و مجری حاکمیت اسلامی هم دستیارانی در خدمت مقام مادری و جایگاه خانواده هستند تا نسلی سالم، خلاق و رشدیافته پرورش یابد.
به فضای مجازی و سبک حکمرانی خود در این قلمرو نگاه نماییم. مگر میتوان بدون همفکری و همسویی خانواده ها، قدمی برای حفاظت از نسل آینده مان یا آماده سازی آنان برای بنای تمدنی نوین برداشت؟ کلید کار «برخورد حکیمانه» است؛ اسم رمزی برای فهم عمیق مسأله و به رسمیت شناختن آن؛ برای خودباوری و خروج از انفعال؛ و برای آینده نگری و یادگیری از دیگران.
به وضعیت همه گیری کرونا نگاه نماییم. چه کسی بهتر از مادران و خواهران و همسران و دختران ما، با احساس مسئولیت از خانه تا درمانگاه و… نقش پروانه وار پیش گیری و پرستاری را ایفا می کند؟ کارگزار نظام اسلامی، اگر نتواند در مقابل این چالش ها و این امواج سهمگین، مددکاری امین و فشارشکن باشد، چگونه می تواند مدعی کارآمدی در سایر عرصه های کشورداری باشد؟ مگر سیاست جامعه از تدبیر منزل سرچشمه نمی گیرد؟ مگر امید اجتماعی در زمینی حاصلخیزتر از خانواده می روید؟
ساختن کشوری که هر شهروندش «مفتخر به ایرانی بودن خود» است، از خانه های ما آغاز می شود. به اسناد بالادستی نگاه نماییم که می تواند سکوی حرکت ما در این راه باشد. سیاست های کلی خانواده را نقشه راه خود بدانیم. چهار سال از ابلاغ این سیاست ها می گذرد و ما امروز در مجلس، در مقام ارزیابی چگونگی اجرایی شدن آنها هستیم. در محورهای کاهش فشار معیشتی روی خانواده ها، توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، تسهیل ازدواج جوانان، افزایش خردمندانه جمعیت، ساماندهی نظام مشاوره و… کارهای مهمی در دست اقدام است تا بخشی از ضعف و انفعال ما در این سال ها را جبران کند.
امید دارم که با هم افزایی ظرفیت های قانون گذاری مجلس شورای اسلامی و توانایی های فراوان بالقوه و بالفعل در جمع پرارزش شما در این کنگره ملی، بستر لازم برای ایجاد تحولات ملموس و موثر فراهم شود؛ ان شاء الله.
و من الله التوفیق و ضد التکلان
محمد باقر قالیباف


منبع:

1399/12/15
12:50:04
0.0 از 5
4269
تگهای خبر: ابلاغ , اقتصاد , حكم , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲