مجلس ایران دات كام
نماینده اهواز:

مدیران استانی باید در قبال تجمع آب در شهرها پاسخگو باشند

مدیران استانی باید در قبال تجمع آب در شهرها پاسخگو باشند

نماینده مردم اهواز در مجلس از آنچه سوء مدیریت در سطح استان خوزستان و عدم اولویت بندی برای حل مشكلات مردم خواند انتقاد كرده و خواهان پاسخگویی مدیران استانی در مورد عدم ایجاد و تكمیل شبكه ها جمع آوری آب های سطحی و فاضلاب و به دنبال آن تجمع آب های سطحی در معابر شهری شد.


مجتبی یوسفی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اقدامات انجام شده به منظور حل مشکل آبگرفتگی در سطح شهرهای استان خوزستان بخصوص اهواز، بیان کرد: استان خوزستان و حوزه انتخابیه اهواز ۱۴/۳ تواید ناخالص ملی را دارد؛ یعنی پس از تهران رتبه دوم را در کل کشور دارد. همواره مردم استان خوزستان و عشایر آن دل در گرو نظام داشته و با افتخار حافظ منافع ملی که در این استان وجود دارد، بوده اند، اما همان گونه که نگاه به منابع استان خوزستان ملی است، مشکلات استان هم ملی تلقی شده و باید یک نگاه ملی برای حل مشکلات آن شکل بگیرد.
ایشان سپس اظهار نمود: انباشت مشکلات در این استان، گاها مشکلاتی را برای مردم استان به وجود می آورد که شرایط را بسیار دشوار می کند. در بحث انتقال آب از استان منجر به کمبود آب کشاورزان در کشت محصول شد و شاهد شکل گیری کانون های ریزگرد در سطح استان بودیم. با افزایش بارندگی ها هم از آنجائیکه زیرساخت ها در سطح استان وجود ندارد و تعهدات داده شده هم عمل نشده است با آبگرفتگی معابر شهری به دنبال عدم وجود شبکه جمع آوری آب های سطحی روبه رو هستیم.
نماینده مردم اهواز در مجلس اشاره کرد: از طرف دیگر سوء مدیریت در سطح استان بسیار جدی است؛ بعنوان مثال در سال ۸۵ بانک جهانی مبلغ ۱۴۹ میلیون دلار و ۱۲۷ میلیون دلار وام به ترتیب برای حل مشکل فاضلاب اهواز و شیراز اختصاص داد. ما دیدیم که مشکل شیراز حل شد اما در خوزستان اتفاقی نیفتاد. مدیران استانی باید پاسخگو باشند که این مبلغ چه شده و چرا مشکل جمع آوری آبهای سطحی در استان و اهواز برطرف نشده است.
وی افزود: سال قبل هم مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای حل مشکل شبکه جمع اوری آب های سطحی و فاضلاب استان اختصاص داده شد اما این مبلغ تا سالجاری تخصیص نیافته بود و با پیگیری های صورت گرفته مبلغ ۵۰۰ میلیون یورو حدود یک ماه پیش اختصاص یافت. از طرف دیگر اولویت بندی برای هزینه منابع در شرایط کنونی مهم می باشد. بنده در چند ماه گذشته به وزارت کشور در مورد عدم اولویت بندی کارها در شهرداری اهواز تذکر دادم اما توجهی نشد. راه اندازی شبکه جمع آوری آب های سطحی حداقل در نقاط بحرانی شهر باید در اولویت شهرداری می بود نه ساخت آبنمای چند میلیاردی در یک نقطه از شهر. درست است زیباسازی شهر هم حائز اهمیت می باشد اما ابتدا باید به کارهای ضروری پرداخته شود. ما نمی توانیم به مردمی که در این شرایط اقتصادی خانه هایشان را آبگرفته بگوییم بروند به یک آبنمای چند میلیاردی نگاه کنند.
وی مدعی است: در زمان استاندار فعلی استان یک رستوران چند میلیاردی در یک رودخانه ساخته شد. این ها همه برخاسته از سوء مدیریت در سطح استان است. ما در بارندگی های سال قبل شاهد ایجاد وضعیت بحرانی در سطح استان بودیم. شاید آن موقع کسی گمان نمی کرد این گونه شود اما با تجربه سال قبل دیگر جای کوتاهی وجود ندارد. در سال قبل وعده دادند که شبکه جمع آوری آب های سطحی در ۵۰ نقطه حساس شهر اهواز اجرایی می شود و بخشی از آنرا شهرداری و بخشی از آنرا آب و فاضلاب انجام خواهد داد، اما گامی برداشته نشد. این ها حاکی از سوء مدیریت می باشد.
یوسفی در ادامه اشاره کرد: ما خودمان را مسئول خدمت رسانی به مردم می دانیم نه افرادی خاص و بانفوذ و بطور قطع پیگیر مطالبات مردم هستیم. اگر منابع محدود است باید ابتدا برای کارهای ضروری مثل حل معضل تجمع آب های سطحی گام برداریم. حداقل باید شبکه جمع آوری در ۵۰ نقطه بحرانی شهر تشکیل می شد. در چنین شرایطی که مردم در تنگنا قرار می گیرند هزینه برای زیباسازی ساختمان های دولتی و دکوراسیون دفاتر مدیران استانی هیچ توجیهی ندارد. ما این مساله را دنبال خواهیم کرد تا ان شاءالله زودتر این مطالبه مردم حل شود.




منبع:

1399/09/12
23:09:14
5.0 از 5
4251
تگهای خبر: اقتصاد , پیگیری , دولت , مجلس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵