مجلس ایران دات كام
میرمحمد صادقی:

مجلس شفاف ترین نهاد كشور است

مجلس شفاف ترین نهاد كشور است

به گزارش مجلس ایران دات كام معاون قوانین مجلس، مجلس را شفاف ترین نهاد در كشور خواند و اظهار داشت: كسانی كه فریاد شفافیت سر می دهند چطور فقط مقابل مجلس بعنوان شفاف ترین نهاد موضع شفافیت می گیرند اما راجع به سایر نهادهایی كه عملكردشان در افكار عمومی خیلی شفاف نیست سخنی نمی گویند.



زهره ترسایی: موضوع شفافیت آرا نمایندگان در حالی این روزها به دغدغه جدی برخی گروه ها تبدیل گشته كه محدود شدن آن تنها به "علنی شدن رای نمایندگان مجلس" به شكلی شائبه سیاسی كاری در طرح آنرا تقویت می كند.
این درحالیست كه برخی معتقدند مجلس شورای اسلامی در شرایطی در مركز توجه برای شفاف سازی قرار گرفته كه این نهاد بعنوان شفاف ترین نهاد در كشور عمل كرده و تمامی مذاكرات آن از راه حضور مستقیم رسانه ها در معرض دید افكار عمومی قرار دارد، در مقابل نه تنها آرا، بلكه مشروح مذاكرات خیلی از مجموعه های تصمیم ساز و تصمیم گیر از دید مردم پنهان است. موضوعی كه حسین میرمحمد صادقی معاون قوانین مجلس هم آنرا تایید كرده و به خبرآنلاین می گوید: اگر طرفدار شفافیت آرا هستیم باید شفافیت در همه نهادهای تصمیم گیر و قانونگذار شامل مجمع تشخیص مصلحت، شورای نگهبان، مجلس خبرگان و... را مدنظر داشته باشیم.
شفافیت منجر به كاستن از دامنه فساد می شود
او با اشاره به اینكه شفافیت امری بسیار مهم بوده كه از جهات مختلف می تواند اهمیت داشته باشد به خبرآنلاین اظهار داشت: شفافیت نه تنها منجر به كاستن از دامنه فساد می شود بلكه از این منظر كه مردم بعنوان ولی نعمتان مسئولین، علاقه مند به آگاه شدن از تصمیم مسؤلان و نهادهایی كه مستقیم یا غیرمستقیم از جانب آنها گمارده می شوند هستند بسیار قابل توجه است.
كسانی كه فریاد شفافیت سر می دهند چطور فقط مقابل مجلس موضع شفافیت می گیرند
وی شفافیت در همه نهادها را مطالبه ای به حق دانست و اضافه كرد: به ضرس قاطع می توان گفت امروز مجلس شفاف ترین نهاد در كشور است چونكه علاوه بر پخش مستقیم تمامی مذاكرات، مشروح مذاكرات هم به چاپ می رسد، ضمن اینكه نمایندگان هم در مصاحبه های مختلف به طرح دیدگاه های خود می پردازند؛ در چنین شرایطی این سوال مطرح است كه كسانی كه فریاد شفافیت سر می دهند چطور فقط مقابل مجلس بعنوان شفاف ترین نهاد موضع شفافیت می گیرند اما راجع به سایر نهادهایی كه عملكردشان در افكار عمومی خیلی شفاف نیست سخنی نمی گویند.

معاون قوانین مجلس افزود: اگر طرفدار شفافیت هستیم باید شفافیت را در همه نهادها همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان، مجلس خبرگان رهبری و هیات دولت خواهان باشیم؛ آیا امروز مردم از مشروح مذاكرات و مسائلی كه در این نهادها مطرح شده و آرایی كه داده می شود اطلاع دارند؟ اگر ندارند تبعا باید این حساسیت درباره آنها هم وجود داشته باشد.
آیا آرای اعضای شورای نگهبان درباره صلاحیت افراد علنی است؟
وی افزود: به صورت مثال آیا آرای اعضای شورای نگهبان چه درباره بررسی مطابقت قوانین با شرع و قانون اساسی و چه در مورد تایید صلاحیت ها مشخص است كه اعضای شورای نگهبان راجع به قوانین یا صلاحیت افراد چه رایی شامل مثبت یا منفی داده اند؟
میرمحمد صادقی با اشاره به اینكه امروز در خیلی از نهادها همچون هیات ممیزه دانشگاه ها هم رای مخفی است، افزود: در پیش گرفتن این رویه و آرای مخفی به این علت است كه افراد برای رای دادن در رودربایستی و محظور قرار نگیرند.
علنی شدن رای می تواند حریت نماینده را بگیرد
وی با تاكید بر اینكه مسئله شفافیت در آرا باید در كنار حفظ حریت نمایندگان باشد، اظهار داشت: آیا ما راضی هستیم كه نماینده ای رایی بدهد و بر مبنای آن مزاحمت هایی متوجه او شود كه چرا مثلا چنین رایی داده است. واقع امر این است كه ما امروز و حتی در شرایطی كه آرای نمایندگان مخفی است گاه شاهد ارسال پیامك های تهدیدآمیز برای نمایندگان هستیم. بر این باورم كه تنها در صورت مخفی بودن رای، نماینده اعتقاد قلبی خویش را می تواند بگوید در غیر این صورت علنی شدن رای می تواند حریت نماینده را بگیرد.
اگر بنا به شفافیت است، در همه نهادها باید هم مشروح مذاكرات و هم آرا شفاف اعلام شود
میرمحمدصادقی تصریح كرد: به فرض كه بنا باشد بر شفافیت آرای نمایندگان در مجلس اصرار بورزیم این رویه باید در سایر نهادها هم اجرا شود، دلیلی ندارد كه در مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان، هیات دولت، خبرگان رهبری و سایر نهادها آرا شفاف نباشد اما در مجلس بر علنی بون آرا تاكید شود. اگر بنا به شفافیت است، در همه این نهادها باید هم مشروح مذاكرات و هم آرا شفاف بوده و اعلام گردد كه كدام عضو چه رایی داده است، باآنكه در مجموع من علنی شدن همه آرا رابه دلایلی كه گفتم به مصلحت نمی دانم.
سایر نهادها راه زیادی در پیش دارند تا از نظر شفافیت به تراز مجلس برسند
وی با تاكید بر اینكه سایر نهادها راه زیادی در پیش دارند تا از نظر شفافیت به تراز مجلس برسند، خاطرنشان كرد: اگر نگران شفافیت هستیم بهتر است شفافیت عملكرد را در سایر نهادها به حد مجلس برسانیم كه آنها از نظر شفافیت به پای مجلس برسند تا بعد به شفافیت آرا برسیم.
معاون قوانین مجلس درباره طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس اظهار داشت: در ارتباط با بحث شفافیت آرای نمایندگان، طرحی دو فوریتی در مجلس تدوین شد كه البته با فوریت آن موافقت نشد و بر این اساس مقرر است به صورت عادی در دستور كار صحن قرار گیرد.
طرح مجلس برای شفافیت آرا مجلس خبرگان، مجمع تشخیص و شورایعالی امنیت ملی
وی افزود: البته امروز ( سه شنبه دوم مهر ماه) طرح دیگری تحت عنوان شفافیت آرا با قید دو فوریت تدوین شده كه نظام تقنینی آن منحصر به مجلس نبوده بلكه درباره تمام نهادهایی است كه به نحوی مبادرت به قانونگذاری كرده و تصمیم گیری می كنند كه همچون آنها می توان علاوه بر مجلس شورای اسلامی به مجلس خبرگان، هیات وزیران، شورایعالی انقلاب فرهنگی، شورایعالی فضای مجازی، شوراهای شهر و روستا و همینطور شورایعالی امنیت ملی در مواردی كه موضوعاتش طبقه بندی نداشته باشد اشاره نمود. نمایندگان در این طرح بر این مورد تاكید نمودند كه در نهادهای مذكور آرا باید شفاف بوده و مشروح مذاكرات هم در درگاه اینترنتی قرار گیرد.
میرمحمد صادقی همینطور از عرضه لایحه شفافیت از جانب دولت به مجلس اطلاع داد و تصریح كرد: این لایحه مقرر است در كمیسیون های مربوطه مطرح و در نهایت راهی صحن علنی شود، در این لایحه بر شفاف شدن عملكرد همه نهادهایی كه تصمیمات شان بر سرنوشت مردم موثر است تاكید گردیده است.
معاون قوانین مجلس با تاكید بر این كه شفافیت با علنی بودن آرا دو چیز متفاوت می باشد، خاطرنشان كرد: اصل شفافیت خوب است اما اینكه بگوییم در همه نهادها شامل مجلس و دیگر مجموعه ها هر رایی كه داده می شود حتما علنی باشد، می تواند توالی فاسدی داشته باشد و آثار منفی آن به نظر من بیشتر از آثار مثبت آن است.
۲۳/ ۲۷۲۱۹

1398/07/03
19:54:05
5.0 از 5
11191
تگهای خبر: دولت , رهبری , طرح , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵