مجلس ایران دات كام
قالیباف:

شهید رئیسی برای روبرو شدن با کرونا نمره 100 گرفت

شهید رئیسی برای روبرو شدن با کرونا نمره 100 گرفت

مجلس ایران دات کام: رییس مجلس شورای اسلامی با تکیه بر کوشش های بی وقفه شهید ابراهیم رئیسی در مدیریت بحران کرونا، اظهار داشت که عملکرد وی در روبرو شدن با این بیماری سخت و پیچیده، شایسته کسب نمره 100 است.



به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از مهر، محمدباقر قالیباف در برنامه «مردم دار» که به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله شهید سید ابراهیم رئیسی و دیگر شهدای پروازی اردیبهشت از شبکه سوم سیما پخش گردید، به ابعاد شخصیتی رییس جمهور شهید پرداخت و درباره ی نقل قولی از شهید رئیسی که به رفاقت بالاتر از چهار دهه با خود اشاره کرده بود، اظهار داشت: این گفتگو مربوط به دوران کرونا بود که تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده داشت. در آن زمان، آقا اسحاق قصد داشت داماد شود و دوست داشت خطبه عقدش را حضرت آقا بخواند و هم زمان می خواست در مشهد نیز حضور داشته باشد که من به او گفتم تحقق هر دو موضوع بطور همزمان ممکن نیست.
وی اضافه کرد: برای مشهد به شهید رئیسی زحمت دادیم و پیش از این که شهید رئیسی وارد خطبه شود، ابتدا خاطره ای از حدود ۴۰ سال پیش تعریف کرد و سابقه دوستی ما را مطرح نمود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیش از انقلاب با شهید رئیسی آشنا شدم. جمعی بود که مرحوم قادری، یکی از طلبه های مبارز آن دوره و از نیروهای فعال قبل از انقلاب، نقش جدی در جریان انقلاب و میان نیروهای انقلابی داشت. در همان موقع بود که با شهید رئیسی آشنا شدم و در آستانه پیروزی انقلاب در سالیان ۵۶ و ۵۷، شهید رئیسی برای ادامه درس و بحث خود به قم آمد.
قالیباف در ادامه اضافه کرد: ارتباط ما با دوستانمان تا دوران دفاع مقدس برقرار بود، اما بعد از پایان جنگ برای مدتی طولانی با هم ارتباط نداشتیم و سپس همان رفاقت ادامه یافت. زمانی که شهید رئیسی در سازمان بازرسی یا قوه قضائیه بودند، ارتباط کاری ما جدی تر شد.
وی درباره ی جریانات انتخابات ۹۶ و رابطه خود با شهید رئیسی اظهار داشت: در آن زمان جبهه دوستان انقلاب بطور طبیعی انسجام خوبی نداشت که این مساله در انتخابات سال ۹۲ نیز مشهود بود. در سال ۹۶، زمانی که شهید رئیسی تصمیم گرفت وارد رقابتهای انتخاباتی شود، نقش برجسته ی در انسجام نیروهای انقلاب ایفا کرد. او اصرار داشت هر دو نفرمان در انتخابات شرکت نماییم، اما من با این مساله موافق نبودم.
رئیس مجلس اضافه کرد: در شروع روزهای تبلیغات انتخاباتی به شهید رئیسی پیشنهاد دادم که من به سود ایشان انصراف دهم و وی در میدان رقابت باقی بماند و من ستاد او را اداره کنم. اینگونه بهتر می توانستیم جبهه انقلاب را منسجم نگه داریم و به مصلحت انقلاب بود، هرچند که آرای انتخاباتی بسادگی از سبدی به سبد دیگر منتقل نمی گردد.
قالیباف تاکید کرد: همیشه اساس کار ما این بوده که برای کشور و انقلاب موضع داشته باشیم. وحدت در جبهه انقلاب یک ضرورت است و می توانستیم وحدت میان قوا را نیز نشان دهیم. مهم نیست که ما کجا بنشینیم، مهم این است که کار وحدت و پیشبرد انقلاب را دنبال نماییم.
وی در ادامه این گفتگو بیان کرد که در مجلس یازدهم حدود ۲۰ ماه همزمان با دولت آقای روحانی حضور داشتند و شاید نگاه ها و سلیقه ها به موضوعات متفاوت بود. البته آن زمان نیز به سود مردم همکاری می کردند، اما طبیعی بود که در بعضی موارد فاصله نگاه ها بسیار محسوس بود. با این وجود، در دوره شهید رئیسی هر دو در جبهه انقلاب قرار داشتند و یک گفتمان مشترک داشتند. سابقه رفاقت نیز کمک می کرد که کارها بصورت روان جلو برود. این به مفهوم نبود اختلاف سلیقه و نظر نبود، هرچند که نوع مدیریت دولت و مجلس متفاوت می باشد.
رئیس مجلس با اشاره به وجود اختلاف نظرهای میان نمایندگان مجلس اظهار داشت که اداره دولت و مجلس متفاوت است و رییس جمهور مسئولیت همه امور را برعهده دارد، در صورتیکه رییس مجلس نمی تواند به نمایندگان دستور دهد که حتما باید فلان کار را انجام دهند یا ندهند. بنابراین، اختلاف نظر میان مجلس و دولت به مفهوم اختلاف نظر میان رییس مجلس و رییس جمهور نیست.
قالیباف با اشاره به همکاریهای خوب با دولت شهید رئیسی اظهار داشت که در اوج پاندمی کرونا روزانه بالاتر از ۷۰۰ یا ۸۰۰ نفر جان خودرا از دست می دادند و روحیه مردم بسیار خسته بود. روزها و ماه های بسیار سختی بود. به شهید رئیسی گفته بود که باید بسیج شوند تا این ماسک از صورت مردم برداشته شود و مردم نفس راحتی بکشند؛ چونکه موضوع جان و معیشت مردم اهمیت داشت و می خواستند برای حفظ معیشت کاری کنند تا تورم بر اقلام اساسی اثر نگذارد. انصافاً شهید رئیسی دراین خصوص تلاش زیادی کرد.
وی تصریح کرد که کمتر از چهار ماه بعد از آن، آمار فوت شدگان کرونا به دو رقمی رسید و همه در این بخش بسیج شدند. تولید واکسن داخلی و حتی ورود واکسن خارجی صورت گرفت، هرچند باید اذعان کرد که دولت قبلی نیز برای واردات واکسن تلاش نموده بود و با اراده دولت، کار روبرو شدن با کرونا ساختار اصلی خودرا پیدا کرد. باید به شهید رئیسی در این حوزه از نمره ۱۰۰، نمره ۱۰۰ داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: گاهی مسایل فقط میان من و شهید رئیسی مطرح نبود، بلکه به بدنه دولت و مجلس نیز کشیده می شد و در چنین شرایطی وضعیت متفاوتی پیش می آمد و اختلاف نظرهایی شکل می گرفت. البته گاه میان من و شهید رئیسی نیز اختلاف نظرهایی وجود داشت، اما این موارد هیچگاه به سطح بدنه اجرائی یا تقنینی منتقل نمی شد.
قالیباف با اشاره به جابه جایی چند وزیر و معاون رییس جمهور در دوره ریاست جمهوری شهید رئیسی اشاره کرد: هیچ یک از این موارد به استیضاح کشیده نشد و همه مسایل در قالب تعاملات میان من و رییس جمهور مدیریت می شد. شهید رئیسی هیچگاه بدنبال مسیر ساده نبود، بلکه همیشه راه درست را انتخاب می کرد، حتی اگر این مسیر سخت و پرچالش بود.
وی اضافه کرد: بطور طبیعی، زمانی که رییس جمهور تصمیم به تغییر وزیری می گرفت، این تصمیم در امتداد منافع کشور و انسجام بیشتر بود. شهید رئیسی همیشه از خودگذشتگی نشان می داد تا مسیر خدمت به مردم هموارتر و روان تر طی شود.
رئیس مجلس درباره ی برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: از همان شروع و حتی قبل از شروع به کار دولت، با شهید رئیسی این مساله را با جدیت دنبال می کردیم، اما به یاد دارم که برخی وزرا دراین خصوص فشار زیادی به شهید رئیسی وارد کرده بودند. یک روز قبل از رونمایی از برنامه هفتم، متوجه شدم که تغییرات گسترده ای در آن به وجود آمده و به این علت حاضر نشدم در مراسم رونمایی شرکت کنم، چونکه این برنامه به قانونی با بالاتر از ۳۰۰ ماده تبدیل گشته بود.
قالیباف اضافه کرد: عدم حضور من در مراسم رونمایی برنامه هفتم توسعه در سازمان برنامه و بودجه، و دلایلی که در این زمینه با شهید رئیسی در بین گذاشتم، مورد پذیرش او قرار گرفت. وقتی یقین پیدا کرد، ایستادگی کرد و تصمیم گرفت قانون را اصلاح نماید. برای شهید رئیسی، اصل کار مهم بود و این از خاصیت های بارز او بود. در ادامه، تیم دولت با همراهی مجلس وارد میدان شد و امروز این برنامه به مثابه یک میثاق ملی برای ماست.
وی اشاره کرد: قبل از شروع همکاری نزدیک با شهید رئیسی، تصور نمی کردم که با لباس روحانیت، اینگونه ساعی و با جدیت پای کار باشد. در سفرها نیز می دیدم که با وجود خستگی فراوان، بازهم با تمام توان مشغول خدمت بود.
قالیباف در بخش دیگر از سخنان خود اظهار داشت: در جریان سیل سیستان و بلوچستان، شهید رئیسی واقعا در میدان بود و برای تحقق عدالت می جنگید. روحیه جهادی، مردم داری و باور قلبی او به مردم همچون خاصیت های برجسته اش بود. همیشه دغدغه اش محرومان بودند، چونکه خود طعم فقر و محرومیت را چشیده بود.
قالیباف با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره ی شهید رئیسی اظهار داشت: رهبر انقلاب فرمودند که شهید رئیسی پایه هایی را در این سه سال بنا گذاشت که آثار و برکات آن در آینده نمایان خواهد شد. ما نمونه آنرا در مدیریت بحران کرونا مشاهده کردیم. حتی زمانی که در قوه قضائیه بود، در راه اندازی مجدد کارخانه های تعطیل و نیمه تعطیل نقش آفرینی کرد و این مسیر را در دوران ریاست جمهوری نیز با جدیت پی گرفت. کوشش های او صادقانه و مؤثر بود.
رئیس مجلس در ادامه درباره ی عملیات «وعده صادق یک» اشاره کرد: در دوره شهید رئیسی، هماهنگی میان رییس جمهور و دیگر ارکان نظام یک ضرورت بود. نگاه شهید رئیسی به دیپلماسی و سیاست خارجی نیز خاصیت بارز او بود. او برای استقلال کشور اهمیت بسیاری قائل بود. البته همه رؤسای جمهور به استقلال کشور اهمیت می دهند، اما نحوه مواجهه و چگونگی حفظ عزت و اقتدار ملی مسئله مهمی است. مسئله «وعده صادق یک» از همین موارد است؛ جایی که دشمن، بهترین دیپلمات های ما را در خاک کشورمان یعنی سفارت ایران، به شهادت رساند و ما ناگزیر از پاسخ بودیم.
قالیباف تاکید کرد: درست است که تصمیم گیری درباره ی عملیاتی در سطح وعده صادق یک در عرصه اختیارات فرماندهی کل قواست، اما طبیعتاً نقش شورای عالی امنیت ملی، رییس جمهور و آمادگی دستگاه های کشور نیز اهمیت دارد. شهید رئیسی هیچ گاه در اینگونه تصمیم ها تردیدی به خود راه نداد. در اینجا لازم می دانم بگویم که در «وعده صادق دو» نیز، دکتر پزشکیان هیچ تردیدی به خود راه نداد و با همان روحیه ایرانی و انقلابی، این تصمیم را همراهی کرد. البته انجام چنین اقداماتی، هزینه هایی دارد اما پیام اقتدار جمهوری اسلامی را به روشنی به جهان مخابره می کند.
رئیس مجلس در ارتباط با نحوه اطلاع خود از خبر حادثه بالگرد رییس جمهور که در سال قبل اعلام شده بود، اظهار داشت: در اتاق کتابخانه دفتر کارم که طبقه بالای همین جا است جلسه داشتم و این جلسه مهمی بود و بعد از نماز شروع شده بود و نمایندگان مجلس موضوع چالشی را پیگیری می کردند، جلسه ما پس از نماز حدود ساعت ۱۲ شروع شده بود و بعد از ساعت ۱۳ یادداشتی را به من دادند البته ما بسیار زود از این خبر باخبر شدیم چونکه سفر سران قوا از آشیانه مشترکی صورت می گیرد و از آنجا که من کار پرواز انجام می دهم بلا فاصله دوستان از تبریز این حادثه را به من خبر دادند.
قالیباف تصریح کرد: از قطع شدن تماس با هلیکوپتر رییس جمهور بسیار نگران شدم، اصلاً به شهادت فکر نکردم و با وجود آنکه جلسه چالشی در پیش داشتم تا حدود نیم ساعت این جلسه ادامه یافت، تا یکی از دوستان در جلسه از من پرسید که حال عادی نداری آیا مشکلی پیدا کردی و من گفتم خیر اگر جلسه را به پایان برسانید متشکر می شوم و به آنها اعلام کردم کاری پیش آمده و باید جلسه را وقت دیگری ادامه دهیم.
وی اضافه کرد: به نظرم ۱۰ دقیقه بعد در خبرها چنین موضوعی عنوان شد و من با تبریز و آقای آل هاشم تماس گرفتم همین طور با خلبان تماس گرفتم همه تلاش می کردن آن نقطه را پیدا کنند و بسیار آن ساعت ها سخت گذشت.
قالیباف نسبت به تحلیل خود در آن ساعاتی که برای هلیکوپتر رییس جمهور مشکل پیش آمده بود، اظهار داشت: آنجا سرزمین بسیار سختی است و شاید سه ماه قبل من برای بازدید به آنجا رفته بودم و منطقه ای پر درخت و صعب العبور است، ارتفاع پیچیده دارد و می دانم که اگر شرایط اضطراری برای هلیکوپتر پیش آمده باشد حتما شرایط سختی بوده و این من را نگران می کرد.
وی بیان کرد: در این یک سال قبل از مباحث اداری برای رفاقت خودم با شهید رئیسی دلتنگ شدم، حس می کنم که یک رفیق قدیمی و یک همکار را از دست دادم، شهید رئیسی فرد توداری بود و سختی ها را در درون خود حفظ می کرد. در این مباحث یک مظلومیت خاصی داشت. شهدای پرواز و همه شهدای دیگر خاصیت های خودرا داشتند و هر کدام از این شهدا خاصیت های خودرا داشتند.


منبع:

1404/03/01
16:53:35
0.0 از 5
11
تگهای خبر: انتخابات , بازدید , بودجه , پیگیری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
لینک دوستان مجلس ایران دات كام