مجلس ایران دات كام
سلیمی در گفت وگوی تفصیلی با مجلس ایران دات كام:

مجلس آینده نقاط قوت مجلس یازدهم را تقویت کند

مجلس آینده نقاط قوت مجلس یازدهم را تقویت کند

به گزارش مجلس ایران دات کام، یک نماینده راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس اعتقاد دارد که مجلس دوازدهم باید نقاط قوت مجلس فعلی را تقویت کند.



به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از مهر، حجت الاسلام علیرضا سلیمی یکی از نمایندگان راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس است. متن گفتگوی وی با خبرگزاری مهر به شرح زیر است:
عملکرد «شانا» را در دور اول چطور دیدید و چطور پیشبینی می کردید؟
من ۴ دوره مجلس بودم و دوره یازدهم هم عضو هیأت رئیسه مجلس بودم. البته بعنوان یک اصولگرا و انقلابی تعریف شدم و افتخار من همین است. وقتی وارد شدیم خویش را عرضه کردم، یعنی صرفا ثبت نام نبود و رایزنی های معمولی که نوعاً انجام می دهند نداشتم. دوستان محبت کردند و من را در فهرست قرار دادند ولی هیچ ارتباطی با برخی نداشتم. من را در مجلس می شناختند.
البته در بستن فهرست ها هیچ نقشی نداشتم و صرفا همین میزان که خویش را عرضه کردیم. مثل همین دوره که خویش را عرضه کردیم و آقایان بررسی نمایند و تصور من این بود که در تهران بر مبنای شاخص ها و ملاک هایی فهرست های مختلفی بسته می شود. بنا بر این تصور در میدان وارد شدیم و حقیقت من این بود و برای همین در انتخابات در تهران شرکت کردم.
در منطقه محلات و دلیجان که من ۴ دوره نماینده بودم، مردم بسیار به من محبت و لطف داشتند. من با عنایت به تجربه سنگین و رشته تحصیلی در دانشگاه و معلومات حوزوی تصور داشتم بتوانم بیشتر برای مجلس مفید باشم و بر همین مبنا به تهران آمدم تا فرصت مطالعه بیشتر برای تأثیرگذاری بیشتر را داشته باشم.
بر اساس طرح شفافیت، تقریبا فعال ترین نماینده مجلس در این دوره بودم. مسائل مجلس را اگر پیگیری کنید متوجه می شوید من فقط یک روز مرخصی رفتم. یعنی منظم در جلسات حضور داشتم، هم منظم و هم پویا، تصور من این بود که اینجا بتوانم بیشتر نقش آفرینی کنم. این را به صراحت بیان می کنم در بستن فهرست ها ورودی نداشتم. در چهارچوب اصولگرایان انقلابی تعریف می شدیم، هستیم و خواهیم بود.
ان شاءالله مجلس بعدی بتوانند نقاط قوت مجلس یازدهم را که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده را تقویت نمایند و اگر ضعفی بوده که حتما وجود دارد چون در کار بشری ضعف وجود دارد، پوشش داده شود.
نظرتان در رابطه با فهرست «شانا» چیست؟
در دوره های قبل معمولا فهرست ها در تهران رای می آوردند. اگر هم دور دوم با انتخابات در تهران مواجه بودیم، این تعداد وارد دور دوم نمی شدند یعنی ۱۶ نفر، من تصور می کنم تقریبا روزهای آخر چون تا نیمه شعبان نمی دانستم در لیستی هستم یا خیر. پیش از این یکی از هفته نامه ها اسم بنده را زده بود. سه روز مانده به پایان تبلیغات بود. به صورت قطعی روز یکشنبه متوجه شدم دوستان اسم من را در بعضی از فهرست ها قرار دادند.
تصور من این بود که با توجه به این که ضلع های مختلف اینجا ورود دارند فهرست ها به صورت کامل رای نمی آورند. کما این که روز سه شنبه تقریبا با بعضی از دوستان مشورت می کردیم برای من محرز شد که هیچیک از فهرست ها به صورت کامل رای نمی آورند.
مردم به جریان اصولگرایی اقبال نشان دادند
نظر مردم هم پای صندوق این طور بود که نمی توان گفت به هیچ لیستی رای ندادند. نکته مهم اینست که در هر حال مردم به جریان اصولگرایی اقبال نشان دادند. بعضی از بگومگوها اجازه نداد این شیرینی ها نمود پیدا کند. در اساس این خیلی مهم می باشد.
برای هیچ کسی این نتیجه قابل پیشبینی نبود
برخی ها که با انقلابی و اصولگرا مخالف هستند به اختلافات دامن می زدند به جهت اینکه این اختلافات را نهادینه کنند و اجازه ندهند بچه های اصولگرا توفیق پیدا کنند یعنی برای تضعیف مجلس آینده خیز برداشتند. برای هیچ کسی این نتیجه قابل پیشبینی نبود. فقط همین مقدار می دانستیم که شاید کامل همه فهرست ها رای نیاورد. تصور من این بود ولی این نتیجه را کمتر کسی می توانست پیش بینی نماید حتی نظرسنجی ها هم به این سبک نبود که تقریبا همه بدانند چه اتفاقی می افتد.
عده ای به دنبال ایجاد یک شقاق جدی بین جریان اصولگرا هستند
این نکته را همین جا تاکید کنم که تصور من اینست عده ای از بیرون به دنبال ایجاد یک شقاق جدی بین جریان اصولگرا در اضلاع مختلف هستند البته نمی توانند به این نتیجه برسند چون کار برای خدا دعوا ندارد. سعدی می گوید دو درویش در گلیمی بخسبند، دو پادشاه در اقلیمی نگنجند! روشن است و حقیقت اینست دوستانی که در این عرصه هستند افراد متقی و با تقوا هستند، برداشت من اینست که کار برای خداست و اگر کار برای خدا و کشور و مردم باشد دعوا ندارد. دیگران از بیرون تحریک می کنند و باید مراقبت کرد که در این دام نیفتیم. اگر مساله ای وجود دارد در میان همین جریان است و اختلافات درون خانواده است یعنی گفتگوی درون خانوادگی است که حل می شود.
برخی تصور می کنند می توانند اینها را به مجلس سرایت دهند و مجلس بعدی را می خواهند از ابتدا درگیر حواشی کنند، به نظرم این افراد توفیق پیدا نمی کنند مخصوصاً هم اکنون که حکم آقا هم وجود دارد. چون آقا حکم فرمودند همه باید مراقبت نماییم. امکان دارد بنده مصاحبه کنم و حرف های تندی بیان کنم و جامعه هم اینها را بپسندد ولی آیا مصلحت کشور و ولایت پذیری این را اقتضا می کند که حرف های تندی بیان کنیم؟ بنابراین به دنبال حرف های تندی که جلب توجه کند نیستم. در آستانه انتخابات هستیم و برخی دوست دارند حرف های تندی بیان کنند که جلب توجه نمایند. من این رفتارها را خلاف ولایت پذیری می دانم. آقا حکم فرمودند و به همین علت همه باید پرهیز نماییم.
به نظر شما ائتلاف «شانا» با پایداری مجدد شکل می گیرد؟
من این مسائل را نمی دانم و ابتدا هم بیان کردم. در لایه تصمیم گیری در این عرصه ها نیستم. باید جلو برویم و ببینیم چه اتفاقی می افتد. ۳۲ نفر معرفی گشتند، هم «شانا»، هم پایداری، هم امنا و هم بامداد ایران گفتند ما می خواهیم انتخابهای مناسبی را به جامعه عرضه دهیم. گزینه هایی که بتوانند خواسته های مردم را بهتر عمل کنند و برای مجلس مفیدتر باشند هم اکنون هم بین دوستان است و بنشینند و به هر نحو افرادی را معرفی کنند. دایره هم کمی کمتر است و به اندازه فاز اول ۳ هزار و خرده ای نیستند. کار به نسبت دور اول مشکل نیست. همه اینها باید بنشینند و با هم به تصمیمی برسند که به مصلحت کشور باشد. این مساله مهم می باشد. من نمی دانم امنا چه تصمیمی می گیرد، نه می دانم بامداد ایران چه تصمیمی می گیرد و نه از «شانا» اطلاعی دارم. از این چند ضلعی که بیان کردم را اطلاع ندارم.
حتی برای دور بعدی هم شما برنامه ای ندارید در لیستی باشید؟
من بیان کردم، در تهران فهرست ها و گروه ها با هم توافق می کنند که من این کار را نکردم.
نزدیکی فکری شما به کدام فهرست است؟
همه اطراف من را قبول دارند. برخی به من محبت داشتند و برخی می گفتند نمی دانستیم از تهران کاندیدا شدید. بعضی از دوستان به صراحت این را بیان نمودند.
امکان این بود که در فهرست امنا حضور داشته باشید؟
صریح اللهجه البته مؤدب در مجلس هستم. روی اصول خود محکم ایستادم و فنی هم هستم. همه این را در مجلس می دانند. در عین حفظ مواضع انقلابی و پرکاری، اطراف مختلف به بنده محبت داشتند.
چرا از دلیجان به حوزه تهران آمدید؟
علت عمده این بود که گمان می کردم اگر بیشتر مطالعه کنم شاید برای کشور مفیدتر باشم. تجربه گران سنگی داشتم، رشته تحصیلی من حقوق بود و تحصیلات حوزوی هم به من کمک کرده است و وقت بسیاری برای مجلس گذاشتم. فکر می کنم هیچ نماینده ای به میزان من پیشنهادات نداشته است. حتی پیشنهاد مصوبی که داشتم یعنی فاصله چند ده برابری است و در مجلس تصویب شده است. فاصله پیشنهادات من با نفر دوم چند ده برابری است یعنی اگر پیشنهادات من ۷۰ تا باشد نفر دوم ۱۵-۱۴ تا است.
محور بعدی کارکردهایی است که مجلس آینده ضروری است در امور مملکتی و حکومتی به صورت داشته باشد، به عقیده شما نماینده ای که وارد مجلس آینده می شود باید چه چیزها و موضوع هایی را بیشتر مدنظر خود قرار دهد؟
مجلس آینده باید روحیه انقلابی را حفظ کند
مطالب مختلف است. اساس اینست که مجلس آینده باید روحیه انقلابی را حفظ کند. این بدین معنا نیست که کار را رها کند یعنی اگر روحیه انقلابی نداشته باشند کار رها می شود. شاهد بودیم کسانی روحیه انقلابی نداشتند یکسال از مجلس گذشت تماشاچی شدند، در مجلس بودند ولی تنها جسم آنها در مجلس بود. در مجلس بعنوان عنصر پویا و فعال نبودند.
روحیه انقلابی داشتن به این معناست که همه امکان دارد ادعا کنند انقلابی هستم. انقلابی گری چند پیش نیاز دارد. یکی از پیش نیازها اینست که پرکار باشند، ساده زیست باشند، برای خدا کار کنند، سراغ نظام مسائل کشور برود، مطالعه داشته باشد. نماینده ای که بامداد ببیند دستور جلسه چیست و بعد رای بدهد و نگاه به دست این و آن کند نمی تواند بعنوان نماینده انقلابی باشد.
نظام مسائل کشور را باید بشناسد، جریانات حاکم بر جهان را بشناسد. چون اگر دید کلی در آن طرف نداشته باشد گاهی گم می شود. مجلس جایی است که بسیاری در دوراهی ها گم می شوند. در مجلس هر روز دوراهی است، گاهی هر لحظه دوراهی است و باید مراقبت کند مشکلی ایجاد نشود. شناخت جدی از مسائل کشور داشته باشد، چاره برای تک تک اینها را جست وجو کند. این که بگویم چاره داشته باشد بلوفی بیش نیست چون کسی جامع نیست. در مجلس ظرفیت هایی وجود دارد که می تواند جست وجو کند. مثلا می تواند با مرکز پژوهشها تعامل داشته باشد. به صراحت بیان کنم تعداد انبوهی از نمایندگان از ظرفیت مرکز پژوهشها استفاده نمی کنند. بخاطر این که خویش را درگیر سایر مسائل کردند کار اصلی مجلس بازمانده است.
مجلس بعدی دو سه اولویت باید داشته باشد. یکی از اولویت ها در مجلس بعدی اینست که تولید در کشور باید جان بگیرد. همه شعار مقابله با تورم را می دهیم و هر کسی برای خود راهکاری دارد. راه چیست؟ به جهت اینکه مساله من روشن شود یک مطلبی را بیان کنم که در ۵۰ سال قبل میزان تولید در کشور حدود ۵۰ درصد بالا رفته است ولی نقدینگی در کشور ۱۱ هزار درصد شده است. این به معنای تورم است. به جهت اینکه این نقدینگی را مدیریت نماییم که تورم در کشور کنترل شود باید تولید را فربه نماییم.
مجلس یازدهم این مسیر را آغاز کرد یعنی حمایت هایی داشت ولی این حمایت ها باید تکمیل و تقویت شود و گاهی مواقع در بعضی عرصه ها غفلت شده و این غفلت ها باید جبران شود. نکته دیگر قانون نظام بانکداری در کشور است. یکی از سرچشمه های تورم در کشور بانکها هستند، مخصوصاً بانکهای خصوصی! یکی از اولویت های مجلس بعدی اینست که باید این مسیر را هر چه سریع تر اصلاح نماید.
در حال حاضر میزان نقدینگی که بانکهای خصوصی تولید می کنند خیلی بیشتر از نقدینگی است که بانک مرکزی دارد. بانک مرکزی اشرافی ندارد، رها شده است. البته از دوره دوم خرداد در سال ۱۳۸۰ یعنی دولت آقای خاتمی این معضل و سرطان بانک خصوصی آغاز شد و بعضی از آقایان که امروز شعار می دهند نقش خویش را زیر غبار این شعارها کتمان می کنند. اینها باید بگویند منشأ این اتفاقاتی که افتاده چیست. این اتفاقات یک شبه حادث نشده است. ریشه یابی کنید بسیاری از این آقایان خود نقش داشتند.
نظام بانکداری و قانون بانک مرکزی یکی از مواردی است که مجلس بعدی باید پیگیری کند است البته مجلس یازدهم آغاز کرد و یک رفت و برگشتی بین مجلس و شورای نگهبان بود و امیدوارم نهایی شود البته من فکر می کنم قانون بانکداری در مجلس دوازدهم باید اصلاح گردد. حقیقت اینست که قانون بانکداری در عملیات، نه در قانون، ربوی است و معضلاتی که بیان کنم غیر از ربوی بودن ریشه تورم در کشور است.
بانک ها همچون قارچ گوشه و کنار روییده اند و نظارتی بر اینها نیست
در زمان جنگ تورم این میزان نبود. جنگ بود و فروش نفت ما بدتر بود ولی تورم این میزان نبود. بانکها همچون قارچ گوشه و کنار روییده اند و نظارتی بر اینها نیست. نظارت نیست یعنی نقدینگی تولید کردند و به سمت تولید نرفته است و به سمت بازارهای مختلف که به طور عمده دلالی است رفته است. یکی از مواردی که مجلس یازدهم آغاز کرد ولی تکمیل نکرد قانون معادن است. بالاخره مقام معظم رهبری معدن به جای نفت را اشاره کردند.
برای این که مساله باز شود اشاره کنم که ۷ درصد منابع شناخته شده مس دنیا در ایران است. سوال اینست که چقدر درآمدزایی برای کشور داشتند؟ اینها منابع کشف شده است. منابع غیر کشف شده زیاد است. در بحث فلزات ظرفیت فوق العاده ای داریم. مثلا در حوزه معادن در بحث استخراج معادن با مشکل مواجه هستیم که ماشین آلات نداریم. در دنیا معادنی که عمق هزار و هزار و ۵۰۰ زیر زمین هستند استخراج می شوند. ما حداکثر ۵۰۰ متر می توانیم استخراج نماییم. بعضی از قوانین دست و پاگیر بوده است و تصور کنید فلان کارخانه که ماشین آلات راهداری می ساخته می توانسته ماشین آلات معدنی در این عمق بسازد ولی نساخته و همین سبب شده در این بخش عقب ماندیم.
قانون معادن در مجلس یازدهم آغاز شد و در کمیسیون ها چکش کاری شد و خیلی هم کار شد. ولی نتوانستیم این را نهایی نماییم. آن چیزی که در مجلس دوازدهم باید پیگیری شود اصلاح آیین نامه مجلس است. شاید برخی بگویند اصلاح آیین نامه مشکل مردم نیست. اتفاقاً همین مشکل مردم است. وقتی آیین نامه مجلس اصلاح نشد کارکرد مجلس بشدت در حوزه های مختلف پایین می آید و دود همین به چشم مردم می رود یعنی در مجلس یازدهم آغاز شد و بخش های جدی از آیین نامه تغییر پیدا کرد ولی لازم بود و کافی نبود و نسبت به آن چه باید انجام می شد کمتر بود.
یکی از موارد و اولویت ها که باید از ابتدا در مجلس ورود نماییم به جهت اینکه کارایی مجلس بشدت افزایش یابد همین است. در آیین نامه تقسیم کمیسیون هاست که سلیقه ای و لابی گری است. از ابتدا مجلس در کانالی می افتد که این کانال در نهایت سبب می شود مجلس شاید نتواند برای مردم و کشور اقداماتی که در نظر داشت انجام دهد یعنی ابتدای مجلس همه کمیسیون ها و مجلس اولویت های کشور را فهرست می کنند و همه مجالس این چنین بود یعنی چیز جدیدی نیست. این اولویتی که فهرست کردن پایان مجلس وقتی فهرست می نماییم نمره ۲۰ و حتی ۱۸ و حتی ۱۵ نیست. نسبت به اولویت هایی که بیان شده است امکان دارد نمره پایین تر باشد. علت اینست از ابتدا یعنی از همان لحظات نخستین مجلس، مجلس در ریلی می افتد که این ریل به ناچار آن نتیجه ای که غیرقابل دفاع است را به بار می آورد.
در تقسیم کمیسیون به لحاظ تخصص ها، تجربه و غیره نیست. خیلی از افراد در فلان کمیسیون رفته اند بخاطر این که قدرت لابی گری بیشتری داشتند. مثلا کمیسیون اقتصادی مجلس ۵-۴ اقتصاددان بیشتر ندارد و مابقی اصلاً تحلیل درستی از مسائل کلان اقتصاد ایران و جهان، معضلات اقتصادی کشور ندارند. کسی که وارد کمیسیون اقتصادی می شود خیلی مهم است. این کمیسیون مهمی است. دود این امر به چشم مردم می رود. یکی از مواردی که به نظرم اولویت های مجلس بعدی است حتما پیگیری این مورد است.
قانون شرکتهای دانش بنیان را در مجلس فعلی تغییراتی دادیم. اتفاقاً این قانون بسیاری از معضلات کشور را حل کرد. این قانون نواقصی دارد. این قانون نواقصی دارد و باید قوانین تکمیل شود. با حجم عظیمی از دانشگاهیان که نخبه هستند مواجه هستیم. اینها کجا مقرر است بروند. اینها را بعنوان کارمند استخدام می نماییم و این اسراف منابع انسانی کشور است. باید از این حوزه یعنی از این حوزه صدمه زا به نحوی خارج شویم. راه آن تقویت شرکتهای دانش بنیان است. مجلس یازدهم آغاز کرد. منابع بسیار خوبی هم برای این امر اختصاص داد. اتفاقاً حضرت آقا هم از این قانون مجلس تشکر کردند. یکی از مواردی که آقا تشکر کردند در این مورد بود.
من همین جا بیان کنم که بالاخره حضرت آقا از مجلس یازدهم تعریف کرده و اعتقاد دارند این مجلس انقلابی است. این اهمیت دارد. این که بیان کردم رویکرد انقلابی را مجلس باید حفظ کند. بخاطر همین که نظر آقا این بود که رویکرد انقلابی در مجلس باید حفظ شود. یکی از موارد به نظرم بحث قانون شرکتهای دانش بنیان است. در حوزه آب، در حوزه ناترازی انرژی که در کشور داریم، در حوزه بعضی از صندوق های بیمه و غیره مواردی است که چالش داریم و ملس بعدی باید حتما برای اینها تدبیر کند. در حوزه ناترازی انرژی قوانین داریم ولی نمی تواند این غول عظیم را مهار کند.
آسیب این در سفره تک تک مردم اثر دارد، تأمین کالاهای اساس ی مردم که مورد نیاز مردم است. بالاخره حدود ۲۳ قلم کالاست و سفره مردم باید تأمین شود. ورود خوبی مجلس فعلی داشت ولی کافی نبود و سفره خیلی از مردم کوچک تر شد. باید مجلس در اینجا ورود کند. این قسمتهایی است که به ذهنم رسید البته مفصل تر از اینهاست و میتوان لیستی در این حوزه تهیه کرد که چه اقداماتی را باید برای مجلس بعدی تدارک دید. مجلس یازدهم چند اقدام خوب را انجام داد ولی بنده یک سرانگشتی حساب کردم ۶۰-۵۰ اقدام باقی مانده است یعنی اقدامات اساسی که مجلس بعدی باید از ابتدا کمر همت ببندد و با پرکاری و تلاش شبانه روزی کار کند تا بعضی از معضلات حل شود.
در کمیسیون آموزش حضور داشتید؟
سه دوره یعنی مجلس هشتم و نهم و دهم کمیسیون آموزش بودم و در مجلس یازدهم کمیسیون صنایع بودم.
برای دوره بعدی در صورتیکه رای بیاورید برنامه شما چیست؟
رشته من به همه کمیسیون ها می خورد. در کمیسیون صنایع مواردی که قانونی شد از نظر حقوقی چکش کاری می کردیم، کمترین ایرادات شورای نگهبان به مصوبات کمیسیون صنایع می گرفت. در بحث حقوقی کمک می کرد. در کمیسیون آموزشی هم در بحث حقوقی کمک می کردم. مسائل حقوقی را کمک می کردم و رشته ما طوری است که با همه کمیسیون ها تناسبی دارد. این دوره به ما برخی پیشنهاد دادند به کمیسیون صنایع برویم به جهت اینکه بتوانیم حرکتی نماییم چون بر مبنای شعار حضرت آقا که شعارها را اقتصادی برگزیده بودند، بسیاری کمیسیون صنایع را انتخاب کردند چون کمیسیون تولید کشور است. به همین خاطر برای کمک رفتیم. این که چه کمیسیونی انتخاب کنم بستگی دارد در کجا به ما نیاز باشد. هر کمیسیونی مورد نیاز باشد و بنده بتوانم انجام وظیفه کنم همانجا وارد می شویم.
انجام تکلیف برای ما اهمیت دارد. این که کجا باشیم و کجا نباشیم مهم نیست، باید نگاه خویش را تغییر دهیم و برای خود کار نکنیم. اگر وارد مجلس می شویم برای خدا و کشور کار نماییم. بسیاری از این مسائل حل می شود. برای خدا باشد دعوا نیست. بنده نگاه کردم جاهایی که شخصی ناراحت شدم برای خدا کار نکرده بودم. یعنی آنجاییکه خودم دیدم کار برای خدا نبود والا ناراحتی و گلایه مندی ندارد. آمده اید کار کنید و جهاد کنید.
امیدوار خدای متعال به همه توفیق تکلیف شرعی بدهد. در هر حال هر کجا هستیم به تکلیف خود عمل نماییم و کار برای دیگری انجام دهیم، نه برای خود! ما محور نیستیم. تصور نکنیم ما نباشیم عالم بهم می ریزد. این فرصتی است که خدای متعال گذاشته و ما امتحان می شویم که چه می نماییم. آیا از این میدان سخت امتحان سربلند بیرون می آییم یا خیر. بعد که پشت سر خویش را نگاه می نماییم افسوس نخوریم. آخر عمر چون گاهی هوای نفس به حدی غلبه می یابد که حق مطلق است. ما حق مطلق هیچکدام نیستیم و به هر کیفیت اشکالاتی داریم. انسان خطاهای فراوان دارد. طوری نشود که بعداً نتوانیم پاسخ دهیم. ما مدیون امام و شهدا هستیم. شعار ما این بود که تابع امر ولی هستیم.
اگر ولایت فقیه را قبول نداشته باشیم نشستن بر این صندلی ها مشروع نیست. این جنبه اعتقادی ماست. اگر این طور باشد در عمل است و بحث در عمل است والا در شعار همه یکسان هستیم. در عمل باید کاری نماییم کسی که بیرون ام را قضاوت می کند برداشت متفاوتی از ما در این عرصه ها نداشته باشد. ان شاالله به نحوی حرکت نماییم که مدیون امام و شهدا نشویم. جانبازان و ایثارگران ما را نگاه می کنند و اگر آه از ته دل بکشند و دل آنها از رفتارهای ما بسوزد چطور می خواهیم پاسخ دهیم.
ان شاالله بتوانیم در مقابل زیادی خواهی دشمن بایستیم. دشمنان زیاده خواهی می کنند و کشو را به سمتی حرکت می دهند که دشمن را ناامید نماییم.

1403/02/15
22:21:51
0.0 از 5
123
تگهای خبر: آموزش , ائتلاف , اقتصاد , انتخابات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳