مجلس ایران دات كام
عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس:

هنر دولت و مجلس در تصویب بودجه استفاده حداكثری از منابع موجود است

هنر دولت و مجلس در تصویب بودجه استفاده حداكثری از منابع موجود است

به گزارش مجلس ایران دات كام ایسنا/مركزی عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس به كاهش وابستگی بودجه به نفت اشاره نمود و اظهار داشت: هنر دولت و مجلس در تصویب بودجه این است كه از منابع موجود حداكثر استفاده بهینه را برده و از انحرافات جلوگیری نمایند و مانع از هزینه های غیرضروری شوند.


سیدمهدی مقدسی در گفتگو با ایسنا، در مورد اصلاح برخی موارد در بودجه سال ۱۳۹۹ كشور كه لایحه آن از جانب دولت به مجلس تقدیم شده است، اظهار نمود: برای نخستین بار بودجه كل كشور شامل بودجه عمومی دولت و شركت های دولتی توامان و به تفصیل به مجلس تقدیم شده است تا مجلس بتواند با دقت بیشتری به جزئیات ورود پیدا كرده و بررسی كند.
وی با اشاره به اینكه بودجه شركت های دولتی بیشتر از ۲.۵ برابر بودجه عمومی دولت می باشد، بیان كرد: این تفاوت در بودجه شركت های دولتی نسبت به بودجه عمومی دولت مبین آن است كه همچنان نگاه اقتصاد دولتی حاكم است و لازم است مجلس در بررسی بودجه سال آینده به تفصیل به بودجه شركت های دولتی بپردازد و عیوب و نقاط ضعف آنرا برطرف كند.
مقدسی با اشاره به رقم ۵۶۴ هزار میلیارد تومانی بودجه عمومی دولت اظهار داشت: از این میزان ۴۸۴ هزار میلیارد تومان در حوزه درآمدی دولت بابت فروش نفت، دارایی ها، استقراض و... است و سهم درآمدهای اختصاصی هم حدود ۷۹ هزار میلیارد تومان است.
این نماینده مردم در خانه ملت خاطرنشان كرد: در مورد بودجه عمومی دولت باید به این نكته توجه كرد كه از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان درآمدهای پیشبینی شده، سهم درآمدهای كلی ۲۶۱ هزار میلیارد تومان است اما واگذاری درآمدهای سرمایه ای بیشتر از ۹۸ هزار میلیارد تومان است كه شامل فروش املاك و اموال مازاد دولت می باشد كه رقم واقع بینانه ای نیست. همینطور واگذاری دارایی های مالی حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است كه تحقق آن به سختی امكان پذیر خواهد بود.
وی اضافه كرد: درسال ۱۳۹۹ مقرر شده است كه مبلغی معادل ۱۰.۵ میلیارد دلار ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومان برای تامین كالاهای اساسی اختصاص پیدا كند تا شاهد افزایش قیمت ها در این خصوص نباشیم و ارز مورد نیاز برای واحدهای تولیدی و مازاد بر كالاهای اساسی هم با نرخ ۸۵۰۰ تومان عرضه می شود.
او افزود: در بودجه سال آینده در مورد اوراق هم رقمی معادل ۸۸ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است در صورتی كه در برنامه ششم توسعه ۵۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود و ناچارا این رقم افزایش پیدا كرد. در حوزه مالیاتی هم ۱۹۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است كه تحقق كامل آن در شرایط تحریمی دور از ذهن است اما دولت باید برای تحقق آن سازوكار مناسبی برای پیشگیری از فرار مالیاتی اتخاذ كند.
مقدسی سهم درآمدهای پیشبینی شده حاصل از فروش نفت در بودجه دولت را ۷۸ هزار میلیارد تومان اعلام نمود و اضافه كرد: تحقق این میزان درآمد ناشی از فروش یك میلیون بشكه با نرخ ۵۰ دلار در شرایط تحریمی دشوار است، مگر اینكه گشایشی در حوزه اقتصادی بوجود آید.
عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس به ایراد اساسی كه در تمامی بودجه های كشور وجود دارد اشاره نمود و اضافه كرد: از ۵۶۴ هزار میلیارد تومان بودجه كشور در سال ۱۳۹۹ رقمی معادل ۳۶۳ هزار میلیارد تومان آن هزینه جاری كشور است كه تخصیص آن ۱۰۰ درصد است. در حوزه عمرانی رقمی معادل ۷۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است و در شرایط كسری بودجه تحقق بودجه های عمرانی و تملك دارایی برای سال آینده غیر ممكن است و این رقم واقع بینانه نیست. به نظر می آید ۳۰ درصد از بودجه پیشبینی شده در حوزه عمرانی به صورت كامل تخصیص یابد و این ایراد اساسی به كلیت بودجه كشور است، هرچند دولت باید از محل درآمدهای مالیاتی تلاش كند كه سهم عمرانی كشور از تخصیص بودجه افزایش یابد.
وی به كاهش وابستگی بودجه به نفت اشاره نمود و اظهار داشت: یك رابطه معنادار بین رونق تولید و درآمدهای مالیاتی وجود دارد و باید تمهیداتی در پشتیبانی از تولید برای پیشگیری از فرارهای مالیاتی اتخاذ نمود.
او با تاكید بر غیرشفاف بودن بودجه شركت های دولتی اظهار نمود: یكی از اصول اساسی بودجه ریزی اصل شفافیت در بودجه است و باید نگاه واقع بینانه به بودجه داشت و از نگاه رویایی به ارقام پرهیز كرد تا مانع از انحراف شد. ارقام درآمدی شركت های دولتی با هزینه های آنها تناسبی ندارد و قیمت تمام شده محصول در شركت های دولتی غیرمنطقی است و باید سازوكاری فراهم گردد تا قیمت محصول منطقی شود.
این نماینده مردم در خانه ملت با تاكید بر اینكه حقوق بازنشستگان، كاركنان دولت، شاغلین، فرهنگیان، كارگران متناسب با تورم پیشبینی نشده است، اظهار نمود: افزایش منطقی حقوق و دستمزد در كمیسیون تلفیق و كمیسیون های تخصصی و نهایتا در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار می گیرد.
وی به همسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین طبق برنامه ششم توسعه اشاره نمود و اضافه كرد: ارقام پیشبینی شده در این خصوص ناكافی است و باید افزایش پیدا كند. پرداخت بدهی های دولت به صندوق های بازنشستگی همچون تامین اجتماعی هم در جهت تقویت بنیه این صندوق ها و تحقق مأموریت های خود در دستور كار مجلس قرار دارد.
به گفته این نماینده مجلس، هنر دولت و مجلس در تصویب بودجه این است كه از منابع موجود حداكثر استفاده بهینه را برده و از انحرافات جلوگیری نمایند و مانع از هزینه های غیرضروری شده و حجم شركت های دولتی را راستای چابك سازی دولت كاهش پیدا كند تا به منطق اقتصادی دنیا نزدیك تر شویم.



1398/09/27
15:08:40
5.0 از 5
11145
تگهای خبر: تصویب , دولت , قیمت , لایحه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴