مجلس ایران دات كام
یك عضو كمیسیون كشاورزی مجلس:

با تداوم تنش آبی، اصفهان تا ۱۰ سال آینده قابل سکونت نیست

با تداوم تنش آبی، اصفهان تا ۱۰ سال آینده قابل سکونت نیست

به گزارش مجلس ایران دات کام اصفهان یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر وضعیت منابع آب استان اصفهان به همین شکل فعلی باشد و تدبیر لازم برای حل مشکلات آبی این استان اندیشیده نشود کمتر از 10 سال دیگر اصفهان قابل سکونت نخواهد بود.



محمدتقی نقد علی در گفت و گو با ایسنا درباره کمبود منابع آب در استانهای مختلف کشور و همچون اصفهان، اظهار نمود: اکنون جهت بررسی وضعیت منابع آب و آبی که از اصفهان خارج و به سمت خوزستان می رود به همراه چند نماینده دیگر به شهرستان سمیرم آمده ایم. رودخانه "ماربر" سمیرم اکنون در کمترین شرایط آبی خود است و ۱۰ متر مکعب آب به سمت رودخانه کارون ۳ سرازیر می کند.

وی اضافه کرد: بدین سبب امروز از سراسر کشور آب به سمت خوزستان سرازیر شده است. حتی از اصفهان که امروز دارای کمترین منابع آبی است آب به سمت خوزستان فرستاده می شود، اما مشکل اصلی، مدیریت سوئی است که در خوزستان وجود دارد، بطوریکه نمی توانند منابع آب را مدیریت کنند. مشکل امروز استان خوزستان کمبود منابع آب نیست، بلکه سوء مدیریت است. این سوء مدیریت در دو عرصه کشاورزی و آب آشامیدنی سبب شده که خوزستان با چنین مشکلاتی روبرو شود.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس، اظهار داشت: هم اکنون در ۹۰ هزار هکتار از زمینهای خوزستان برنج که محصولی آب بر است کِشت و برای آن ۳ میلیارد متر مکعب آب مصرف می شود. این مساله نشان میدهد که در عرصه کشاورزی با سوء مدیریت مواجه هستیم.

نقدعلی با اعلان اینکه مشکل کمبود آب در اصفهان مانند خوزستان جدی است، اشاره کرد: مسئولان باید استان اصفهان را به شکل ویژه نگاه کنند و همانطور که مقرر است برای خوزستان استاندار ویژه منصوب شود باید برای اصفهان نیز استاندار ویژه در نظر گرفته شود. نمایندگان استان اصفهان درحال رایزنی و بازدیدهای میدانی هستند تا مشکل آب آشامیدنی و کشاورزی این استان را به طریقی حل کنند، اما برای حل این مشکل مسئولان ارشد نظام نیز باید ما را همراهی کنند.

وی افزود: باز شدن آب سد زاینده رود بطور مستمر برای آبیاری باغات و زمینهای کشاورزی میسر نیست، اما معتقدیم به شکل موقت این آب باید باز شود تا از خشک شدن درختان و از میان رفتن محصولات کشاورزی جلوگیری شود. درختان میوه هم ریه تنفسی مردم اصفهان و هم ابزار معیشت جمع کثیری از آنان است بنا بر این نباید اجازه دهیم خشک شوند. اگر باغات خشک شوند مشکلات زیست محیطی افزایش خواهد یافت، بدین سبب بازگشایی موقت سد زاینده رود لازم است.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: بودجه لازم برای حل مشکلات آب استان اصفهان و پرداخت خسارت به کشاورزان تخصیص پیدا نکرده است که جا دارد مسئولان نظام اسلامی در این زمینه تدبیری بیندیشند.

در عرصه حکمرانی آب، منطقه ای نگر شده ایم

نقدعلی اضافه کرد: اگر وضعیت منابع آب استان اصفهان به همین شکل فعلی باشد و تدبیر لازم برای حل مشکلات آبی این استان اندیشیده نشود کمتر از ۱۰ سال دیگر اصفهان قابل سکونت نخواهد بود. آب پشت سد زاینده رود با حد استاندارد خیلی فاصله دارد و میزان بارندگی ها نیز کافی نبوده است.

وی اشاره کرد: در عرصه حکمرانی آب باید کلان نگر و جامع نگر باشیم چونکه هم اکنون در عرصه حکمرانی آب، منطقه ای نگر شده ایم و نگاه ملی نداریم. در صورتیکه در استان اصفهان با کمبود شدید آب مواجه هستیم، در بعضی استانها صدها هزار هکتار زمین به کشت برنج اختصاص یافته است. این امر نشان میدهد که مدیریت ما یک مدیریت منطقه ای است نه یک مدیریت کلان و کشوری.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس، اظهار داشت: منابع آب متعلق به کل کشور و مردم ایران است و نمی توان به سبب تعدادی از تنش های منطقه ای تمام امکانات را به یک منطقه سوق داد. باید همه استانها به یک شکل و با یک چشم واحد دیده شوند تا احساس تبعیض در بین مردم یک یا چند منطقه به وجود نیاید.

نقدعلی اضافه کرد: اکنون میزان آب پشت سد زاینده رود ۳۰۰ میلیون مترمکعب است، در صورتیکه ظرفیت سد یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب است. در وضعیت نرمال حداقل باید ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب پشت سد ذخیره باشد.





منبع:

1400/05/15
13:14:35
0.0 از 5
4045
تگهای خبر: بازدید , بودجه , حكم , مجلس
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵