مجلس ایران دات كام
هیئت مركزی نظارت بر انتخابات شوراها:

دولت، آمار مغشوش از ردصلاحیت ها می دهد

دولت، آمار مغشوش از ردصلاحیت ها می دهد

هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها اظهار داشت: متاسفانه برخی مسئولان دولتی با ارائه آمار مغشوش از تعداد ردصلاحیت ها، موجب تنش سیاسی شده اند.



به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از مهر، هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور اطلاعیه ای درباره جلسه اخیر وزیر کشور و رئیس مجلس شورای اسلامی صادر کرد.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
باسمه تعالی
پیرو انتشار خبری به نقل از رئیس دفتر ریاست محترم مجلس شورای اسلامی در رسانه ها در خصوص برگزاری نشستی بین وزیر کشور، رئیس مجلس و تعدادی از اعضای هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و اتخاذ تصمیماتی در این نشست درباره شیوه بررسی صلاحیت نامزدهای این انتخابات، نکاتی به این شرح به اطلاع ملت شریف و انقلابی ایران اسلامی می رسد:
الف) جلسه مذکور که روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در دفتر رئیس محترم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، جلسه ای از قبل تعیین شده نبود بلکه با عنوان استماع گزارش وزیر محترم کشور و معاونان ایشان تشکیل شد و تنها چند ساعت پیش از برگزاری، تعدادی از اعضای هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها نیز به آن دعوت شدند.
در این جلسه وزیر محترم کشور و معاون ایشان گزارش هایی درباره روند انتخابات شوراها ارائه شد و از منظر خود، دغدغه هایی را راجع به کیفیت مشارکت مردمی در انتخابات و نیز چگونگی بررسی صلاحیت نامزدها مطرح نمودند و متقابلاً اعضای هیأت نظارت حاضر در جلسه نیز، نکات و دیدگاه های خودرا در این زمینه و موارد دیگر بیان نمودند. ریاست محترم مجلس شورای اسلامی نیز در آخر نکاتی را درباره ضرورت مشارکت گسترده مردم در انتخابات، رعایت چارچوب های قانونی و حفظ حقوق مردم در انتخابات مطرح نمودند.
ب) هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها منتخب اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی است و طبق قانون تنها مرجع نظارتی انتخابات شوراها به شمار می آید که در تصمیمات خود دارای استقلال است و شیوه ستاندن تصمیم هیأت نیز به صراحت در قانون بیان شده است.
مطابق قانون، جلسات هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا با حضور چهار نفر از پنج نفر رسمیت می یابد و مصوبات آن نیز نیازمند رای حداقل سه نفر از اعضاء است. بر این اساس، ضمن احترام به جایگاه حقوقی شرکت کنندگان در جلسه روز یکشنبه و مطالب مطروحه در آن، مباحث طرح شده در این نشست را نمی توان تصمیم هیأت مرکزی نظارت تلقی نمود و چون تنها سه نفر از اعضای هیات در آن حضور داشته و دو نفر دیگر - همچون رئیس هیات- در آن حاضر نبودند، جلسه مذکور نمی تواند مرجع تصمیم گیری قانونی باشد.
ج) رئیس دفتر ریاست محترم مجلس در مصاحبه خود بیان داشته اند: «در جلسه روز گذشته با همین رویکرد و با نظر ریاست مجلس و اعضای هیئت نظارت، بعد از مباحثات صورت گرفته تصمیم بر آن شد که در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات شورای شهر، صلاحیت افرادی که استعلام آنها از کلیه مراجع نظارتی مثبت است، با امعان نظر از طرف هیأت نظارت مورد تایید قرار گیرد».
این در حالی است که تا حالا در هیچ یک از جلسات رسمی هیأت نظارت چنین تصمیمی اتخاذ نشده و جلسه مذکور نیز -همان طور که بیان شد- فاقد رسمیت لازم برای اتخاذ تصمیم بعنوان هیأت نظارت است. البته در صورتیکه ریاست محترم مجلس نظری در این زمینه داشته باشند، بوسیله رئیس هیأت نظارت در دستور کار قرار می گیرد و بعنوان مصوبه هیأت، رسمیت می یابد و ملاک عمل قانونی قرار خواهد گرفت.
د) طبق قانون، نظر نهایی و رسمی را درباره صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراها، هیأت مرکزی نظارت اعلام می کند و این هیأت جهت بررسی صلاحیت ها می تواند از منابع و مراجع مختلف استفاده نماید. اگر غیر از این بود دیگر نیازی به تاکید قانونگذار جهت بررسی صلاحیت نامزدها در هیأت نظارت نبود و با همان استعلام هیأت های اجرائی از مراجع ذیربط، روند بررسی صلاحیت ها نهایی می شد. پس هر گونه طرح بحثی برای محدود کردن اختیارات هیأت نظارت در بررسی صلاحیت نامزدها مغایر با قانون است و هر مبحثی در این زمینه باید در خود هیأت بررسی و تصویب شود.
در عین حال تذکر این نکته نیز لازم است که هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در این دوره از شروع آغاز به کار خود، بنا را بر رعایت کامل قانون و نیز حفظ حقوق و حرمت شهروندان و نامزدهای محترم گذاشته و در سفارش های خود به هیأت های عالی نظارت استانی و هیأت های نظارت شهرستان ها مکرراً تاکید کرده است تا در بررسی صلاحیت نامزدها ضمن بررسی دقیق و مستند، هم چارچوب های قانونی کاملاً رعایت شود و هم حقوق شهروندان و نامزدها مورد نظر قرار گیرد و تضییع نشود.
ه) در صورتیکه روند بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراها در هیأت های عالی استانی تمام نشده و نظر آن هیأت ها هنوز اعلام نشده، متاسفانه برخی مسئولان دولتی با ارائه آمار مغشوش و مغلوط از تعداد ردصلاحیت ها، موجب تنش سیاسی شده و پیشاپیش کیفیت مشارکت در انتخابات آینده را به موضوع بررسی صلاحیت ها گره می زنند.
هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها از بدو شروع روند انتخابات تاکنون، بر ضرورت همدلی و همکاری با دستگاه اجرائی انتخابات در قالب قانون اهتمام داشته و در مراحل مختلف نسبت به پیشنهادهای وزارت محترم کشور با رویکرد مثبت مواجهه نموده تا بی هیچ مشکلی کار انتخابات جلو برود. این رویکرد در آینده نیز کماکان ادامه خواهد یافت. اما در صورت ادامه چالشهای سیاسی از جانب برخی مسئولان دولت، این شورا ناگزیر خواهد بود برای تنویر افکار عمومی گزارش خودرا با مردم در بین بگذارد.
امید است همه دستگاهها و مسئولان ضمن توجه به شرایط کشور نقطه کانونی اهتمام خودرا برگزاری انتخاباتی باشکوه و قانونمند قرار دهند و با حاشیه تراشی سبب بروز تکدر و تشویش اذهان نشوند.


1400/02/15
21:43:32
0.0 از 5
4825
تگهای خبر: انتخابات , تصویب , دولت , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵