مجلس ایران دات كام

پیشنهادات اقتصادی برای رئیس جمهور آینده

پیشنهادات اقتصادی برای رئیس جمهور آینده

اصفهان نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اولین و مهم ترین کاری که باید رئیس جمهور آینده انجام دهد کنار گذاشتن اقتصاد سرمایه داری و جایگزینی آن با اقتصاد اسلامی است.



حجت الاسلام حسین میرزایی در گفت و گو با ایسنا درباره مهم ترین کارهایی که رئیس جمهور آینده برای حل مشکلات کشور باید انجام دهد، اظهار نمود: همه مردم می دانند که مهم ترین مشکل پیش روی کشور و رئیس جمهور منتخب مشکلات اقتصادی و معیشتی است. در دولت های گذشته معمولا با این معضل به شکل مسکنی و موقت برخورد شد. دولت آینده در ابتدای گام دوم انقلاب باید مشکلات اقتصادی کشور را ریشه ای حل کند، چونکه در ۴۰ سال قبل اقتصاد کشور در اختیار دانشمندان اقتصاد سرمایه داری بوده است.
وی اضافه کرد: البته این دانشمندان اقتصادی با دانشی که داشتند تلاش کردند مشکلات اقتصادی کشور را طبق نظریه نظام سرمایه داری حل کنند که طبق شواهد کنونی در این کار موفق نبوده اند. ازاین رو باید نتیجه بگیریم که نوع اقتصادی که این دانشمندان به آن معتقد بودند اشکال داشته است و اقتصاد سرمایه داری نسخه شفا بخش اقتصاد جمهوری اسلامی ایران نیست.
نماینده مردم اصفهان در مجلس، اظهار داشت: پس اولین و مهم ترین کاری که باید رئیس جمهور آینده انجام دهد کنار گذاشتن اقتصاد سرمایه داری و جایگزینی آن با اقتصاد اسلامی است. یکی از انواع اقتصاد اسلامی، اقتصاد مقاومتی است. برای مثال در اقتصاد سرمایه داری تضاد میان تورم و رونق تولید از نظر تئوریک و عملی حل شدنی نیست، به این معنا که اگر شما بخواهید رونق تولید داشته باشید باید تورم را هم پذیرا باشید و اگر بخواهید تورم نداشته باشید با رکود مواجه خواهید شد.
میرزایی اشاره کرد: ازاین رو باید یک مدل اقتصادی را پیاده نماییم که هم رونق تولید رخ دهد و هم تورم نداشته باشیم که اقتصاد اسلامی برای حل این مشکل چاره دارد. همچون نقصها اقتصاد سرمایه داری این است که نمی تواند مشکل بیکاری و نبود شغل را از جهت تئوریک و عملی حل کند که نمونه آنرا در کشورهای سرمایه داری مشاهده می نماییم. پس باید به دنبال اقتصادی باشیم که مشکل بیکاری و نبود شغل را حل کند که اقتصاد اسلامی می تواند این مشکل را برطرف کند.
وی افزود: یکی از مباحثی که باید مورد توجه ویژه رئیس جمهور آینده باشد اتخاذ سیاست های درست پولی و مالی در کشور است. باید تابحال به این نتیجه رسیده باشیم که پول اعتباری ابزار دست قدرتمندان و ثروتمندان است که به واسطه پول اعتباری، توان خلق پول و ارزش گذاری کاذب برای ثروتمندان به وجود می آید و بخصوص وقتی دولت با مضیقه بودجه مواجه می شود با خلق پول جیب خویش را پر و جیب مردم را خالی می کند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، اضافه کرد: وجود این مشکل به این علت است که پول، اعتباری است یعنی یک کاغذ با چاپ تبدیل به پول می شود و در اقتصاد بین المللی همین مشکل را آمریکایی ها برای دنیا ایجاد کرده اند و تورمشان را روی کل کشورها سرشکن کرده اند. ازاین رو باید به سمت پول حقیقی حرکت کرد تا رئیس جمهوری که سیاست های اقتصادی اش با شکست مواجه می شود نتواند خلق پول کند و به سمت پول طلا، نقره و دیگر فلزات گرانبها برود.
میرزایی افزود: همینطور در حوزه بانک ها باید بحث سود و ربا را جمع نماییم و سیستم قرض الحسنه را که مورد تاکید اقتصاد اسلامی است جایگزین آن نماییم. رئیس جمهور جدید نباید به بانک ها اجازه بنگاه داری بدهد. شرکتهای خصولتی، دولتی یا سهامی عام باید جمع شوند و تبدیل به موسساتی شوند که هیات مدیره و مدیرعاملان آن نتوانند حقوق نجومی برای خود تعریف کنند و به شکلی مالکیت آن برای مردم و مدیریت آن برای دولت باشد.
وی اشاره کرد: وجود چنین شرکت هایی در واقع کلاه گذاشتن بر سر سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی است. مشکلاتی از این جنس را باید دولت بعدی محکم بایستد و آنرا حل کند. اگر این کار را نکرد رئیس جمهور بعدی فارغ از اینکه متعلق به چه جناحی باشد، نمی تواند مشکلات اقتصادی کشور را به سبب پیروی از اقتصاد سرمایه داری حل کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس با اعلان اینکه اقتصاد اسلامی شباهتی به اقتصاد سوسیالیستی ندارد، اظهار داشت: اقتصاد سوسیالیتی دولت محور است و بر اشتراکی بودن امکانات کشور تاکید دارد، اما در اقتصاد اسلامی به حاکمیت دولت، بخش خصوصی و تعاونی ها بها داده می شود و به ربا خواری و ربادهی بهایی داده نمی گردد. در اقتصاد اسلامی با پول حقیقی سر کار داریم نه با پول اعتباری. ازاین رو مدل اقتصاد اسلامی نه لیبرال سرمایه داری است و نه سوسیالیستی که رئیس جمهور آینده باید به این شکل از اقتصاد بهاد دهد و آنرا جایگزین اقتصاد سرمایه داری کند.




1400/02/04
11:38:47
0.0 از 5
4101
تگهای خبر: اقتصاد , بودجه , حكم , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳