مجلس ایران دات كام
در صحن مجلس؛

نمایندگان مجازات جعل چك تضمین شده را تعیین كردند

نمایندگان مجازات جعل چك تضمین شده را تعیین كردند

به گزارش مجلس ایران دات کام نمایندگان مجلس در مصوبه ای مقرر کردند که در صورت جعل چک تضمین شده، مرتکب علاوه بر مجازات های قانونی مقرر، به حکم دادگاه به مدت دو تا شش سال از گرفتن چک تضمین شده محروم می شود.



به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از مهر، نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه یک فوریتی الحاق یک تبصره به ماده (۱۴) قانون صدور چک، با ماده یک این لایحه موافقت کردند.
بر این اساس، در تبصره (۱) ماده (۲۱ مکرر) قانون صدور چک با اصلاحات و الحاقات بعدی آن بعد از عبارت «در مورد چک هایی که» عبارت «از دسته­ چک های عرضه شده» افزوده شد و عبارت «چک هایی که تاریخ صدور آنها پیش از دوره مذکور باشد تابع قانون زمان صدور می­ باشد.»، به عبارت «چک های صادر شده از دسته­ چک هایی که تاریخ عرضه آن دسته چک ها پیش از زمان مذکور در این تبصره باشد، تابع قانون زمان عرضه دسته­ چک است و بانکها بدون احتیاج به ثبت آن چکها در سامانه صیاد نسبت به پرداخت وجه چک اقدام می ­کنند.»، تبدیل شد.
همچنین مطابق با اصلاحات انجام شده در این لایحه، در کلیه برگه ­های دسته­ چک های عرضه شده بعد از تاریخ فوق ­الذکر باید عبارت «صدور و پشت­ نویسی چک بدون درج در سامانه صیاد فاقد اعتبار است»، درج شود.
در ادامه جلسه، نمایندگان موافقت کردند که عبارت «پس از گذشت دو سال از لازم الاجرا شدن این قانون» به عبارت «از دسته چک های عرضه شده بعد از آخر اسفندماه سال ۹۹» تغییر یابد.
همچنین نمایندگان با الحاق بندی به ماده یک این لایحه موافقت کردند که مطابق با آن، حداکثر مدت اعتبار از زمان دریافت دسته چک، ۳ سال است و چک هایی که تاریخ مندرج در آنها بعد از مدت اعتبار باشد، مشمول این ماده نمی گردد.
در ادامه جلسه نمایندگان با ماده ۲ این لایحه هم موافقت کردند که بر مبنای آن، ­یک ماده به شرح زیر بعنوان ماده (۲۴) به قانون الحاق و شماره ماده(۲۴) فعلی به (۲۵) اصلاح می شود:
چک تضمین شده تابع احکام ذیل است:
۱- صدور و تحویل چک های تضمین شده توسط بانک ها به مشتری، صرفا از راه سامانه صدور یکپارچه الکترونیکی دسته چک (صیاد) امکان پذیر و مستلزم تکمیل برگه (فرم) درخواست توسط متقاضی در شعبه بانک در حضور متصدی بانکی، درج مشخصات هویتی و شماره حساب گیرنده روی چک تضمین شده برپایه دستورالعمل اعلامی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و هم ثبت علت درخواست صدور چک مذکور در سامانه صیاد می باشد.
سامانه مذکور به هر برگه چک شناسه یکتا اختصاص می دهد و بانک مرکزی موظف است امکان استعلام اطلاعات چک تضمین شده را برای گیرنده(ذینفع) فراهم نماید.
۲- پرداخت مبلغ چک تضمین شده توسط بانک صرفا در وجه و به شماره حساب گیرنده (ذینفع) که مشخصات وی روی چک تضمین شده درج گردیده است، امکان پذیر می­ باشد و ظهرنویسی برای انتقال چک تضمین شده فاقد اعتبار است.
۳- ابطال چک تضمین شده به درخواست متقاضی یا وکیل یا نماینده قانونی وی با عرضه اصل چک جهت واریز وجه چک به حساب متقاضی، بدون احتیاج به ظهرنویسی گیرنده (ذینفع) تنها تا یک ماه بعد از صدور آن توسط بانک صادر کننده امکان پذیر است.
همچنین پرداخت چک تضمین شده به گیرنده(ذینفع) با عرضه اصل چک تنها تا یک ماه بعد از صدور آن توسط بانک امکان­پذیر است. پرداخت یا ابطال چک بعد از مهلت مقرر در این بند منوط به تکمیل فرم های در ارتباط با مبارزه با پولشویی توسط متقاضی یا گیرنده(ذینفع) و گزارش شعبه بانک به واحد مبارزه با پولشویی بانک صادر کننده می باشد.
۴- در صورت مفقودی چک تضمین شده، هرگاه متقاضی و گیرنده (ذینفع) هر دو به بانک صادر کننده رجوع و نسبت به تکمیل و امضای برگه (فرم) اعلام مفقودی چک تضمین شده و تعهدنامه عدم ادعا نسبت به چک مفقود شده اقدام نموده و نسخه المثنای آنرا از بانک درخواست کنند، بانک مکلف است علاوه بر احراز هویت متقاضی و گیرنده(ذینفع) نسبت به استعلام صحت مشخصات هویتی متقاضی و گیرنده (ذینفع) از سامانه نظام هویت­سنجی الکترونیکی بانکی اقدام نماید و بعد از ابطال چک مفقود شده، نسبت به صدور چک المثنی مطابق با اطلاعات مندرج در سامانه صیاد اقدام نماید.
۵- در صورت جعل چک تضمین شده یا استفاده از چک تضمین شده مجعول، مرتکب علاوه بر مجازاتهای قانونی مقرر، به حکم دادگاه به مدت دو تا شش سال از گرفتن چک تضمین شده محروم می شود.


منبع:

1400/01/29
14:26:35
0.0 از 5
4387
تگهای خبر: حكم , دادگاه , قاضی , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱