مجلس ایران دات كام
عضو كمیسیون اقتصادی مجلس:

اصلاح نظام بانكی باید در دستور كار مجلس قرار گیرد

اصلاح نظام بانكی باید در دستور كار مجلس قرار گیرد

به گزارش مجلس ایران دات کام خراسان رضوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت:  ما در مجلس باید هم اصلاح نظام بانکی را در دستور کار قرار دهیم و هم موانع کسب وکار را به صورت قانونی از مسیر تولید برداریم.


محمد صفایی در گفت و گو با ایسنا با تاکید بر اینکه پشتوانه اقتصادی هر کشوری تولید آنست، اظهار نمود: اگر ما بخواهیم مشکل تورم را حل نماییم، ارزش پول ملی را حفظ نماییم و مسئله اشتغال را حل نماییم، راهی جز تولید نداریم. متاسفانه در ایران چون دولت ها نفت می فروشند، به اشتباه تصور می کنند درآمدهای نفتی، درآمد دولت می باشد، در صورتیکه درآمد دولت آن جایی است که خدماتی را عرضه نماید و در قبال آنها مالیات بگیرد.
وی با اعلان اینکه فروش نفت، فروش ثروت ملی است و نباید بعنوان درآمد دولت حساب شود، افزود: اما در کشور ما دولت ها همیشه پول حاصل از فروش نفت را جزو درآمدهای خود به حساب آوردند و به همین جهت هیچگاه به دنبال تولید نرفتند. در کشور ما همیشه نفت چند چالش داشته است. یکی اینکه دولت ها احساس نکردند باید تولید ثروت کنند، چالش بعدی اینکه چون دولت ها حس می کردند با فروش نفت دستشان در جیب خودشان است، سیستم دولتی دیگر به مردم پاسخگو نیست و شکاف بین دولت و ملت اتفاق افتاده است.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس افزود: راهکار حل این چالش ها و همین طور حفظ ارزش پول ملی، کاهش تورم و حل مشکل بیکاری الزاما تنها پرداختن به موضوع تولید است و تا مسئله تولید بعنوان پشتوانه اقتصادی کشور و ثروت ملی حل نشود، چالش های ما به قوت خود باقی خواهد ماند.
وی با اعلان اینکه سیستم بانکی باید حامی تولید کشور باشد، اشاره کرد: هم اکنون سیستم بانکی حامی سوداگری است. در سال ۹۸، از مجموع تمامی درامدهای بانکی کشور، ۶.۵ درصد به سمت بخش کشاورزی، ۱۵ درصد به سمت صنعت و ۷۸.۵ درصد به سمت سوداگری رفته است. این یعنی عدم پشتیبانی از تولید. هم ما در مجلس باید اصلاح سیستم بانکی را در دستور کار خود قرار دهیم تا حمایت لازم از تولید صورت گیرد و هم دولت باید بانک ها را مکلف به توزیع منابعشان در امتداد تقویت تولید نماید.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: همین طور در بحث مانع زدایی نیز باید اقداماتی صورت گیرد. بعنوان مثال برای کسب یک مجوز، خصوصا اگر فردی برای اجرای یک پروژه تولیدی بخواهد از اراضی ملی استفاده نماید، گاهی سال ها زمان می برد تا زمینی برای اجرای آن پروژه به او واگذار شود. این ها همچون موانعی است که بر سر راه تولید کشور قرار دارد.
صفایی مدعی شد: در دولت های یازدهم و دوازدهم توجه چندانی به تولید انرژی نشده و حتی دست بخش خصوصی نیز در تولید انرژی بسته شده و این بخش نیز انگیزه خودرا برای سرمایه گذاری در زمینه انرژی از دست داده است.
نماینده مردم گناباد در مجلس اظهار داشت: امیدواریم دولت بعدی یک دولت کارامد، چابک و پاسخگو باشد و به مشکلات فعلی تولید در کشور خاتمه دهد و ما هم در مجلس باید هم اصلاح نظام بانکی را در دستور کار قرار دهیم و هم موانع کسب وکار را به صورت قانونی از مسیر تولید برداریم.




منبع:

1400/01/07
23:59:24
0.0 از 5
4850
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳