مجلس ایران دات كام
عضو كمیسیون عمران مجلس :

دولت برنامه ای برای كنترل قیمت مسكن ندارد

دولت برنامه ای برای كنترل قیمت مسكن ندارد

به گزارش مجلس ایران دات كام یك عضو كمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: دولت هیچ برنامه ای برای كنترل بازار مسكن ندارد و لزوم دارد كه مجلس از ابزارهای نظارتی خود برای ساماندهی وضعیت مسكن استفاده نماید.



مجتبی یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مشکلات حوزه مسکن، اظهار داشت: مشکل مسکن با شعار و حرکات پوپولیستی حل نمی گردد و باید اقدام عملی برای حل مشکلات این حوزه در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در وهله اول باید در بازار عرضه و تقاضای مسکن تعادل ایجاد شود، اضافه کرد: میزان درخواست خرید مسکن در سال معمولاً حدود ۹۰۰ هزار تا یک میلیون واحد است و این رقم نیاز سالانه کشور است که باید تأمین شود و بر این اساس باید تولید مسکن با سرعت بیشتری پیش برود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت در مباحث اقتصادی و بخصوص کنترل قیمت و بازار مسکن هیچ برنامه و سیاستی ندارد.
یوسفی با اشاره به اینکه برای کاهش قیمت تولید مسکن لازم است که قیمت زمین را از آن حذف نماییم، تصریح کرد: معمولاً قیمت زمین هیچ شاخصی ندارد و تحت تأثیر دلال بازی و سفته بازی است و بگونه ای پیش می رود که سبب افزایش قیمت نهایی مسکن می شود که باید قیمت زمین را حذف نماییم تا سفته بازی در بازار مسکن برداشته شود.
وی با تاکید بر اینکه بهترین روش برای مدیریت قیمت مسکن، حذف قیمت زمین از تولید مسکن می باشد، اظهار داشت: برای مثال مسکن مهر یکی از طرح هایی است که چنین شاخصی را دارد و مالک زمین دولت می باشد که البته این طرح احتیاج به اصلاحاتی دارد.
قیمت مصالح ساختمانی بسیار گران شده است
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان نمود: علاوه بر این، قیمت مصالح ساختمانی بسیار گران شده است و نشان داده است که وزارتخانه های راه و شهرسازی و صمت در نامه استراتژیک و بلندمدتی برای کنترل این وضعیت ندارند.
یوسفی خاطرنشان کرد: اساسا در کمیسیون عمران این مورد را رسیدگی می نماییم و نظارت خواهیم کرد تا قانون مالیات بر خانه های خالی به درستی اجرایی شود.
وی تصریح کرد: بعضی از مالکان، املاک و منازل خویش را وارد چرخه استفاده مردم شامل اجاره، رهن و خرید و فروش نمی کنند، که باید از آنان مالیات دریافت شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیشنهاد ما برای دریافت مالیات از خانه های خالی این است که تا یک سال تنفس داده شود و بعد از آن باید به صورت پلکانی از مالکان مالیات دریافت شود بگونه ای که مثلاً پس از ۵ سال، ۵۰ درصد قیمت خانه از افراد مالیات دریافت شود تا داشتن خانه برای مالکان دیگر صرفه اقتصادی نداشته باشد و آنان مجبور شوند که ملک خویش را به چرخه بازگردانند.
یوسفی با تاکید بر اینکه مجلس از ابزارهای نظارتی خود برای ساماندهی وضعیت مسکن استفاده می نماید، تصریح کرد: از آغاز مجلس یازدهم، بارها به رئیس جمهور و وزرای صمت و راه و شهرسازی به علت ناکارآمدی و عدم نظارت و برنامه ریزی در حوزه مسکن تذکر دادیم چون که آنان هیچ برنامه ای در حوزه نظارت بر وضعیت مسکن ندارند و مردم بخصوص کسانی که درآمد پایدار ندارند، در وضعیت معیشتی و تأمین مسکن گرفتار مشکل هستند.
وی اظهار داشت: این روزها شاهدیم که قیمت مسکن بدون هیچ مبنایی و به صورت لجام گسیخته در حال افزایش می باشد که معتقدم در حوزه مسکن نباید گفتار درمانی کرد و باید برای مقابله با گرانی آن، برنامه ریزی دقیقی صورت بگیرد.



منبع:

1399/04/07
14:12:28
5.0 از 5
6143
تگهای خبر: اقتصاد , دولت , طرح , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵