مجلس ایران دات كام
یادداشت، قاضی زاده هاشمی؛

كروناویروس سلاح تهاجم بیولوژیك

كروناویروس سلاح تهاجم بیولوژیك

به گزارش مجلس ایران دات كام عضو هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: قرارگاه پدافند زیستی با استفاده از تمامی اختیارات قانونی برای جلوگیری از وسعت اپیدمی كرونا با سرعت، دقت و فرماندهی واحد كنترل بیشتری بر این بحران بیولوژیك بعمل آورد.



به گزارش مجلس ایران دات كام به نقل از مهر، سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه و كمیسیون بهداشت و درمان مجلس طی یادداشتی به مبحث كروناویروس پرداخت.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
بسمه تعالی
كروناویروس سلاح تهاجم بیولوژیك
رقابت میان كشورها برای تأمین منافع ملی مساله ای است كه از دیرباز به واسطه برتری طلبی انسان ها از طرفی و محدودیت منابع از جانب دیگر عامل بروز تخاصمات و نزاع ها در سطوح مختلف شده است. سلاح های استفاده شده در این جنگ ها شامل طیف وسیعی از ابزار عملیات روانی تا بمبهای نابودگر اتمی بوده است. یكی از مهمترین روش های ناتوان ساز استفاده از سلاح های بیولوژیك است. با نگاهی به تاریخ جنگ و تا شش قرن پیش از میلاد می توان به موارد مختلف استفاده از عوامل بیولوژیك ضد دشمن بعنوان یك سلاح موثر اشاره نمود. آشوریان با عصاره گیاه چاودار چاه های آب شرب دشمن را آلوده می كردند و طی سال های ۱۳۴۶ و ۴۷ میلادی سپاهیان تاتار محاصره شده در منطقه كریمه اجساد قربانیان طاعون را از دیوارهای شهر به بیرون و در بین لشكر دشمن پرتاب می كردند.
موارد مشابه در این خصوص طی قرن های متمادی به میزان بسیار زیاد ثبت شده است كه در حوصله این وجیزه نمی گنجد. آخرین گزارشات موجود در استفاده از عوامل شیمیایی و بیولوژیك مسلح بودن عراق به ۱۰۰ بمب با سم بوتولینیوم، ۵۰ عدد به آنتراكس ۱۶ عدد با آفلاتوكسین است. همینطور استفاده تروریستها از بمبهای بیولوژیك در سوریه همچون این موارد است. آسیا و منطقه جنوب غربی آن به واسطه موقعیت مهم و استراتژیك، ژئوپلتیك و همینطور سابقه تمدنی طولانی همواره شاهد تاخت و تاز قدرت های بزرگ عالم بوده است. از نفوذ تا جنگ سخت طیف گسترده راهبردهای قدرت های برتر دنیا برای تسلط بر كشورهای منطقه را شامل می شود. طی ۷۰ سال قبل بعد از جنگ جهانی دوم ظهور یك قدرت برتر جدید در آسیا به واسطه وسعت و جمعیت سرشار و ایجاد ایدئولوژی شبه كمونیستی خود آمریكا را بعنوان نماد سرمایه داری و رهبر جهانی با چالش عظیمی مواجه نمود.
با روی كار آمدن ترامپ بعنوان نماینده تام و كمال تفكر امپریالیستی، كاپیتالیستی و فرهنگ آمریكایی، چین بعنوان رقیب اصلی ایالات متحده متحد هدف خیلی از راهبردهای مقابله گرایانه این كشور قرار گرفت. بر مبنای اصل هزینه فایده و با عنایت به هزینه های سرسام آور عملیات نظامی، در دهه گذشته دو راهبرد اصلی جنگ سایبری و جنگ های بیولوژیك دانش پایه در برنامه ریزی های ایالات متحده برای تأمین منافع با هزینه پایین و اثرگذاری بالا بعنوان محور فعالیت ها مورد توجه قرار گرفت. سلاح های بیولوژیك در میزان بسیار اندك می تواند از راه اثرات بسیار مخرب روحی و روانی و جسمی برای جامعه هدف به ارمغان بیاورد.
آنچه برای محققین حوزه دفاع امروزه بعنوان گفتمان غالب در آمده است آن است كه كرونا ویروس یك سلاح بیولوژیك برای ضربه عمیق به اقتصاد و اعتبار چین بوده است. طرفداران این نظریه به شواهدی از حضور نیروهای آمریكایی چند هفته پیش از شروع این بیماری در شهر ووهان چین اشاره می كنند كه البته توجه به آنها خالی از لطف نیست. همینطور در سال ۱۹۸۱ دین كونتز( Dean Koontz) رمانی با نام چشم تاریكی (the eye of darkness) به رشته تحریر درآورد كه در این كتاب ویروسی بسیار مخرب بعنوان سلاح بیولوژیك ارائه شد. در چاپ اول این كتاب نام این ویروس با نام Gorki_400 ارائه شد. Gorki شهری در روسیه است.
در سال ۲۰۰۸ این كتاب ویرایش مجدد پیدا كرد و نام این ویروس به wuhan_400 تغییر پیدا كرد. در صفحه ۱۳۷ بخش ۳۹ این كتاب نوشته شده كه این ویروس در آزمایشگاه های Rdna چین به صورت دست ساز توسعه پیدا كرده و كسی كه به این ویروس مبتلا شود ۴ ساعت بعد ناقل بیماری خواهد بود و میزان مرگ و میر ناشی از انتقال این ۱۰۰ درصد توسط كنتز گزارش شده است. هر چند در بسیاری پایگاه اطلاع رسانی غربی در رد این نظریه میزان اثرگذاری ووهان ۴۰۰ با كروناویروس مقایسه شده است همچون اینكه میزان مرگ و میر این ویروس ۱۰۰ درصد است در حالیكه در كرونا ویروس ۲درصد گزارش شده است. و همینطور دوره كمون این ویروس در انسانها ۲ تا ۱۴ روز است در صورتی كه wuhan_400 در 4 ساعت فرد را مبدل به ناقل ویروس می نماید ولی به نظر می آید كه این پیشگویی می تواند پیشبینی قابل توجه و قابل اتكا برای یك حمله بیوتروریسم مورد نظر قرار بگیرد.
از طرفی بیان سردار سلامی فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم كه امروز كشور درگیر یك نبرد بیولوژیك است نشان دهنده كسب اطلاعات جدیدی در مورد حمله بیولوژیك آمریكاست. ایشان در ادامه بیان كرده است: كه در مبارزه با این ویروس كه امكان دارد محصول تهاجمات بیولوژیك آمریكا باشد كه در ابتدا به چین و سپس به ایران و سایر نقاط دنیا شیوع پیدا كرده پیروز خواهیم شد.
همچنین خانم لوی ابكاسیس كاندیدای وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی افشا كرده كه ویروس كرونا در جهت جنگ بیولوژیك ساخته شده است.
همچنین به نقل از پایگاه اینترنتی جروزالم پست انستیتوی تحقیقات رسانه ای خاور میانه در مطالعه ای اعلام نموده است اخبار گوناگونی در مطبوعات جهان عرب انتشار یافته است كه نشان داده است آمریكا و رژیم صهیونیستی به منظور ایجاد جنگ روانی و اقتصادی ضد چین و متوقف كردن این كشور ویروس كرونا را پخش كرده اند.
فارغ از اینكه این ویروس آیا سلاح بیولوژیك بوده كه برای جنگ زیستی ساخته شده یا نه، در موارد مشابه ما بر مبنای بند ۳ آئین نامه اجرایی طرح جامع میكروبی كشور مصوب شورای امنیت ملی به شماره ۳۷۲_۳/۲۰۷/۳۳۸ مورخ ۷۸/۴/۲۳ جهت تقویت پدافند عمومی كشور در مقابل تهدیدات زیستی مبحث بند ۲_۲ طرح جامع در صورت احتمال كاربرد سلاح میكروبی كمیته ای با مسئولیت ستاد كل نیروهای مسلح مدیریت بحران را بر عهده گرفته و با بهره برداری از كلیه امكانات وزارتخانه ها به منظور مقابله سریع با شیوع بیماری اقدام خواهد نمود.
بر اساس تعریف تهدید زیستی كه اشعار می دارد هر نشانه، رویداد یا حادثه طبیعی یا غیرطبیعی با استفاده از عوامل زیستی كه باعث تضعیف و نابودی سرمایه های انسانی و صدمه های اقتصادی از راه تخریب و نابودی سرمایه زیستی در كشور گردد، تهدید زیستی محسوب می گردد. و همینطور بحران زیستی كه بر مبنای تعریف آن چنانچه بر اثر انتشار عوامل زیستی به واسطه حوادث طبیعی یا اقدام بیوتروریستی و یا حمله زیستی توسط كشورهای متخاصم سرمایه های انسانی و سرمایه های ملی زیستی گرفتار خسارت و صدمه گردد و ترس و وحشت در جامعه تحمیل شود به نحوی كه مرتفع ساختن آن نیازمند انجام اقدامات اضطراری فوق العاده باشد، بحران زیستی رخ داده است و همینطور تعریف پدافند زیستی شامل مجموعه ای از اقدامات شامل رصد و پایش، آشكارسازی، هشداردهی، تشخیص، تصمیم و عملیات، كنترل و حفاظت و پیشگیری، امداد و نجات، درمان، باز یابی و بازتوانی منابع، محدود سازی و رفع آلودگی در مقابل تهدیدات زیستی كه باعث حفاظت از سرمایه های ملی در مقابل تهدیدات زیستی و كاهش آثار و عوارض ناشی از آنها می گردد.
بر مبنای موارد پیش گفته ویروس كرونا در زمره عوامل غیر طبیعی و انسان ساز بوده و بنابراین بایستی برخورد با آن زیر مفهوم تروریسم زیستی قرار گیرد و سازمان های مرتبط در این خصوص فعال و فرماندهی واحد از راه قرارگاه پدافند زیستی بر كلیه عملكردهای دستگاه مرتبط اعمال گردد. كرونا ویروس از عوامل زیستی مصنوعی است كه از قابلیت هایی نظیر استفاده از ژن های مقاوم در مقابل دارو، افزایش پایداری عوامل زیستی در محیط، افزایش قدرت بیماریزایی عوامل زیستی برخوردار می باشد. همچون مهمترین اهداف نیروهای متخاصم در زمان صلح صدمه رساندن به زیرساخت های اقتصادی و تأمین خسارات مالی از بین بردن امنیت اجتماعی، بهداشتی و غذایی كشور، ایجاد ترس و وحشت در جامعه، تحمیل هزینه های سنگین مقابله با آفات و بیماری ها، ایجاد بازار فروش محصولات دارویی، صدمه پذیر نشان دادن كشور در مواجهه با بحران ها و ایجاد تنش های سیاسی و اجتماعی در جامعه و تضعیف موقعیت بهداشت و سلامت كشور در میان جوامع بین المللی است كه كرونا ویروس به خوبی این اهداف را محقق كرده است.
بر اساس مصوبه كمیته دائمی پدافند غیرعامل كشور به شماره ۱۲۷/۳۱۱۵/۱۴۴ مورخ ۹۱/۴/۲۰، قرارگاه پدافند زیستی كشور با رسالت و مأموریت و اهداف خاصی بایستی در حوزه تهدیدات زیستی اقدام نماید، ۱۹ وظیفه برای این قرارگاه با ۱۷ اختیار عمده همچون سلسله مراتب فرماندهی قرارگاه و اعضا و سطح بندی عملیات تنظیم و ابلاغ گردیده است. طبق بند یك و دو حدود اختیارات، فرمانده قرارگاه با پیشنهاد رئیس سازمان پدافند غیرعامل بعد از تایید و تصویب رئیس كمیته دائمی پدافند غیرعامل منصوب می شود. بر مبنای تبصره ۳ دستگاه های همكار در قرارگاه پدافند زیستی از سطح ملی تا شهرستانی به شرح ذیل است: ۱. سازمان پدافند غیرعامل ۲. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی ۳. وزارت اطلاعات ۴. وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ۵. وزارت صنعت معدن تجارت ۶. وزارت نیرو ۷. سازمان محیط زیست ۸. سازمان صدا و سیما ۹. سازمان جمعیت هلال احمر ۱۰. ستاد كل نیروهای مسلح. به نظر می آید با توجه به الزامات قانونی یاد شده از سویی و محدودیت امكانات و اختیارات وزارت بهداشت كه به حق تا كنون هم با تمام ظرفیت موجود خویش در راه مقابله یا این ویروس منحوس تلاش مجاهدانه ای داشته است، لازم است تا فرماندهی میدان برخورد با كرونا ویروس از وزارت بهداشت به فرماندهی قرارگاه پدافند زیستی شفا منتقل شده تا سطح برخورد و جلوگیری از توسعه این بیماری به كل نیروهای مسلح كشور توسعه یابد تا ظرفیت های وسیع در اختیار این نیروها در خدمت برخورد با كرونا ویروس قرار گیرد و این قرارگاه با استفاده از تمامی اختیارات قانونی برای پیشگیری از وسعت اپیدمی با سرعت، دقت و فرماندهی واحد كنترل بیشتری بر این بحران بیولوژیك بعمل آورد.


منبع:

1398/12/17
22:05:15
5.0 از 5
7241
تگهای خبر: ابلاغ , اقتصاد , تصویب , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱