مجلس ایران دات كام
در سمنان

وعده های كاندیداهای مجلس

وعده های كاندیداهای مجلس

به گزارش مجلس ایران دات كام وعده كلیدواژه انتخابات است و گویی بدون آن انتخابات رنگ و بویی ندارد! وعده هایی كه بعضاً امكان تحقق نداشته و نتیجه ای جز افزایش توقعات را به دنبال ندارد.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها: وعده های انتخاباتی نامزدهای دور قبل مجلس شورای اسلامی بعضاً بی نتیجه و برخی هم به نتیجه رسیده اند اما خیلی از این وعده ها دردی از مردم را درمان نساخته اند. برخی خیلی دیر عملی شدند و برخی دیگر در صف عملی شدن باقی ماندند.
نگاهی به وعده های انتخاباتی نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات مجلس در استان سمنان نشان میدهد خیلی از این وعده ها در ادوار قبل هم تكرار می شدند با این تفاوت كه ۵۰ درصد نمایندگان حاضر در مجلس شورای اسلامی از حوزه های انتخابیه چهارگانه استان سمنان امروز در رقابت نیستند و رد صلاحیت شدند.
دوباره انتخابات بازار وعده های نامزدها را داغ كرده اما مردم یادشان نمی رود كه چهار سال پیش هم همین وعده ها بارنگ و بویی متفاوت بیان می شدند. وعده هایی از جنس حقوق و مزایا، معیشت، درآمد و در یك كلمه اقتصاد! گویا نامزدها بسیار عالی می دانند كه امروز حرف اول مردم ما اقتصاد است.
برای اینكه بتوانیم وعده های نمایندگان را بررسی نماییم اما نیاز است ابتدا عملكردها را در سه بخش شامل ورزش و جوانان، زیرساخت هایی مانند آب و راه و همین طور صنعت و اقتصادی دسته بندی نماییم و سپس به عملكرد دو نماینده شهرهای بزرگ استان یعنی شاهرود و سمنان بپردازیم چونكه بررسی تمام نماینده ها مجالی گسترده می طلبد.

آب و راه
نماینده سمنان، سرخه و مهدی شهر در دور قبل انتخابات مجلس با چند وعده اقتصادی پای به میدان گذاشت انتقال آب خزر به سمنان برای توسعه كسب وكار و رغبت سرمایه گذاری بزرگ ترین وعده همتی بود كه البته محقق نشد هرچند او و نزدیكانش معتقدند همین كه این طرح توانست پیوست محیط زیست و تصویب در صحن دولت را بگیرد یعنی موفقیت طرح اما وقتی می توانیم درباره تحقق یك طرح سخن بگوییم كه مردم آنرا به چشم ببینند موضوعی كه در حوزه چشمه روزیه نیز شاهد آن بودیم.
همتی اما چند وعده دیگر هم داشت ازجمله پشتیبانی از تولید و رفع موانع آن كه البته تا حد زیادی توانست به آنها جامه عمل بپوشاند، مثل كمك به راه اندازی چند كارخانه ازجمله داروسازی و … بنظر می رسد همتی درزمینهٔ وعده هایی ازجمله تصفیه خانه فاضلاب، جاده و كری دور شمال شرق، فیروزكوه و جاده نظامی و… چندان موفق نبود.
نماینده شاهرود و میامی در مجلس هم اجرای طرح های آبیاری قطره ای و تحت فشار در شرق استان سمنان را همواره مورد تاكید قرار می داد كه البته توفیقات بسیار چشم گیری در این راستا داشت تا تأثیرات منفی خشك سالی در شاهرود و میامی به حداقل برسد هرچند هنوز این تبعات منفی كاملاً رفع نشده اند و اهتمام ویژه مسئولان را می طلبد.
در حوزه زیرساخت ها اما یكی از مسائلی كه در دوران نمایندگی حسینی شاهرودی به صورت جدی مورد پیگیری قرار|گرفت تعریض و بهسازی آزادراه شاهرود- آزادشهر بود كه بیشتر از یك دهه قبل عملیات اجرایی آن آغازشده و هنوز در فاز دوم و سوم آن باقی مانده است این طرح البته اخیرا اعتبارات خوبی گرفته اما مردم چند سال است آنرا به همین وضعیت مشاهده می كنند. از این طرح گذشته اما كلنگ زنی طرح تقاطع مجن كه سال ها سال همشهریان را با مخاطرات زیاد جاده ای روبرو می ساخت یكی از وعده هایی بود كه بالاخره حسینی شاهرودی به آن جامه عمل پوشاند.

صنعت و معدن و زیرساخت
غرب استان سمنان یعنی گرمسار و سمنان به تنهایی ۷۰ درصد كل صنعت استان سمنان را در خود جای داده است، درنتیجه اگر ۷۰ درصد وعده های انتخاباتی نامزدهای این شهرها نیز صنعتی باشد چیز چندان عجیبی نیست دراین بین اما آن چیزی كه بسیار به چشم می خورد طرح هایی هستند كه نیازمند كنسرسیوم ها و همین طور سرمایه گذاری های زیاد هستند كه اجرایشان چند سالی بطور می انجامد.
از آن جمله وعده همتی نماینده سمنان در مجلس دهم درباره تصفیه خانه بود كه قرار بود با مشاركت هندوستان ساخته شود همین طور ایجاد كارخانه تصفیه نمك حاصل از آب دریای خزر همچنان تكمیل نشده است.
همتی اما وعده كمك به شركت های تولیدی مانند ترانسفورماتور سازی سمنان و … را نیز داد كه البته باید گفت با كمك دولت این وعده جامه عمل پوشانیده شده است اما چه كسی می تواند بگوید كه امروز واحدهای تولیدی سمنان بدون مشكل هستند؟
برخی واحدهای صنعتی سمنان امروز با ظرفیت ۵۰ درصد اسمی خود كار می كنند و این نشان دهنده تأثیرات منفی اقتصاد بر تولید استان سمنان است كه بعضی از این واحدها با وجود صادرات به كشورهای دیگر هنوز هم با ۴۰ درصد توان اسمی خود كار می كنند و برای ارتقای آن كاری صورت نگرفته است.
در شرق استان سمنان وضعیت صنعت اما بدتر است، درمجموع ۱۳ درصد كل صنایع استان سمنان در شاهرود قرار دارد آن هم صنایعی كه مردم منطقه با سرمایه خودشان ساخته اند مثل فولاد، سیمان و … حسینی شاهرودی با وجود اینكه توانست برای صنایعی مانند ذوب آهن جدید شاهرود، كاغذ سنگی و… سرمایه گذاران خوبی پیدا و اشتغال مناسبی را در آینده نزدیك رقم بزند اما باید گفت در دوران كاری او برخی كارخانه ها نیز كه با مشكلات كمرشكنی روبرو بودند باردیگر جان گرفتند كه نمونه آنرا می توان كارخانه كنستانتره بدانیم.
حسینی شاهرودی اما وعده ارتقای اشتغال در حوزه صنعتی را نیز در شاهرود داده بود كه در این راستا واحدهای صنعتی جدیدی در شرف راه اندازی و در مرحله ساخت و تجهیز بوده كه بعضی از آنها الان در شرف جذب نیروی انسانی هستند.
این نماینده مجلس كه عضو كمیسیون اقتصاد نیز است و اقتصاد را خوب می فهمد اما درزمینهٔ مسائلی چون ستاندن مجوز منطقه ویژه اقتصادی شاهرود، میامی، بندر خشك و ناحیه اقتصادی كالپوش نیز موفق عمل كرده كه نتایج آن در آینده به خوبی دیده می شود.

ورزش و جوانان
به واسطه فقدان نگاه مثبت در حوزه ورزش و جوانان بنظر می رسد اگر بهترین نماینده مجلس دنیا هم در شهرهای استان سمنان بر سركار بیاید نمی تواند كاری از پیش ببرد! استان سمنان به وفور طرح های ورزشی نیمه كاره دارد كه ۸۰ درصدشان هم یادگار دولت قبل هستند.
آن زمان كه در یك جلسه ایجاد شش ورزشگاه در استان سمنان مصوب شد و آن طور كه امروز روند ساخت آنها طول كشیده، در ۲۰ سال مردم رنگشان را هم نخواهند دید. وعده همتی اما نگاه مثبت به تجهیزات ورزشی و حوزه جوانان بود. ورزشگاه ۱۵ هزارنفری سمنان همچون طرح هایی بود كه در زمان او راه اندازی شد و این وعده وی به نتیجه نشست اما سوال اساسی این است كه در دیگر بخش ها و شهرهای حوزه انتخابیه سمنان چطور؟
امروز مهدی شهر، شهمیرزاد و سرخه از فقدان یك زمین مناسب برای بازی های تیمی، امكانات ویژه ورزش های گروهی، رزمی و البته تجهیزات هیئات ورزشی در رنج است وعده ای كه بنظر می رسد به خوبی عملی نشده است.
در شاهرود و میامی نیز وضعیت تقریباً مشابه است با این تفاوت كه همان ورزشگاه ۱۵ هزارنفری را نیز مردم شاهرود به چشم ندیده اند هرچند با پیگیری های حسینی شاهرودی هم رقم اعتباری خوبی برای این طرح بجای مانده از گذشتگان اخذشده و هم توانسته فاز یك آنرا به زودی تكمیل كند.
علی رغم افتتاح استخر در بی ارجمند و میامی باید اذعان كرد كه وضعیت ورزش در حومه شاهرود درخورشان مردم و جوانان این شهرستان های مستعد نیست. جوانانی كه نشان داده اند در رشته های انفرادی مانند رزمی، بیاتلون، شطرنج و … قهرمانی جهان را هم حتی به ارمغان آورده اند اما در رشته های تیمی به واسطه فقدان امكانات مناسب چنین چیزی رخ نمی دهد.
البته باید اذعان كرد كه وزارت ورزش و جوانان نیز به واسطه وضعیت بد اقتصادی كشور درمجموع عملكرد خوبی دراین زمینه نداشته و علناً در بسیاری طرح ها و اقدامات كاری قابل توجه از دست هیچ نماینده ای برای كوتاه مدت برنمی آید.

وعده هایی كه تازگی ندارند
ربع قرن پیش مرحوم حجت الاسلام سید حسین حسینی شاهرودی پشت تریبون مجلس قرار گرفت و در نخستین نطق خود گفت مشكل شاهرود آب، جوانان، بیكاری، سرمایه گذاری و كشاورزی است نماینده پس از وی در مجلس همین ها را با همین ترتیب بیان كرد، موسوی شاهرودی باردیگر همین ها را گفت كاظم جلالی سال ها بعد باردیگر همین موارد را گفت ۱۶ سال بعد حسینی شاهرودی بازهم همین ها را این دفعه با ترتیب دیگری گفت. این نشان میدهد كه یك جای كار برای رفع تشنگی مردم در استان سمنان می لنگد.
همان طور كه نمایندگان ادوار سمنان به مسئله هایی مانند آب، جوانان، تولید و سرمایه گذاری و راه اشاره كرده اند و هنوز هم می كنند. سوال این است كه چرا باوجود ربع قرن هنوز مشكلات استان یكسان شمرده می شود آیا نمایندگان به اقتضای كارشان همه كاره هستند؟ یا پای دولت در بین است؟
همان طور كه علی رضا معصومی مدرس دانشگاه در رشته جامعه شناسی می گوید: این سكه دو رو دارد نخست اینكه نمایندگان باید بدانند كه مشكلات یك شبه پدید نیامده اند كه یك شبه نیز بتوان آنها را حل كرد پس نباید وعده بیخود به مردم داد، برای مثال خشك سالی در بدو پیروزی انقلاب اسلامی و نهضت حفر چاه در سراسر استان سمنان به مدت ۴۰ سال پدید آمده و نباید با وعده هایی حل كردن این مشكلات را مطرح و توقعات مردم را افزایش داد یا موضوع بیكاری و اشتغال زایی مسائلی هستند كه با یك وعده نمی توان آنها را حل كرد و به مجموعه ای از عوامل بستگی دارند.
معصومی معتقد است: نامزدها علناً نباید وعده هایی دهند كه نتوان آنها را عملی كرد برای مثال هر چهار نماینده استان سمنان در مجلس موضوع راه آهن شمال-جنوب را از حوزه انتخابیه خودشان مطرح كرده اند، حسینی شاهرودی اینچه برون- شاهرود –طبس كه البته وی از اعلام موافقت سه كنسرسیوم برای اجرای طرح آگاهی داده است، حسن بیگی نیز گرگان- علی آباد- دامغان – جنوب، سمنان، فیروزكوه – سمنان- تهران و حتی گرمسار هم راه آهن شمال را از این شهرستان بیان كرده اند كه در وهله نخست باید گفت این قبیل طرح ها اعتباراتی تریلیون تومانی می طلبد در نتیجه نیازمند كنسرسیوم های بین المللی هستند و ایران به تنهایی قادر به انجام آن نیست چه برسد به یك حوزه انتخابیه در ضمن بالاخره اگر هم قرار باشد چنین طرحی اجرا شود یك مورد آن برای كل ایران كافی است نه چهار مورد در استان سمنان!
وی اظهار داشت: در این بین اما باید مردم هوشیار باشند و به وعده های غیر علمی و عملی مانند انتقال برخی ادارات كل مانند راه آهن شمال شرق (۱) و خطوط لوله و مخابرات نفت شمالشرق كشور و دیگر مسائل در رابطه با نقشه راه ها و جاده سازی و … گوش فرا دهند چونكه همگی وعده هایی نشدنی هستند.
در نهایت باید دید بازار وعده ها كه چند روزی است در استان سمنان باردیگر شكل گرفته مردم و افكار عمومی را به چه سمتی هدایت می كند. بهتر است بجای وعده ها، عملكرد گذشته و برنامه ها ملاك تعیین نامزدها باشند.
 

1398/11/28
14:17:33
5.0 از 5
9049
تگهای خبر: انتخابات , پیگیری , تصویب , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(3)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵