مجلس ایران دات كام
خضریان:

برخورد گزینشی با اندیشه های امام (ره) سبب افراط و تفریط می شود

برخورد گزینشی با اندیشه های امام (ره) سبب افراط و تفریط می شود

به گزارش مجلس ایران دات کام، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی به دنبال نسخ، فسخ یا مسخ اندیشه امام (ره) هستند، اظهار داشت: هر برخورد گزینشی با اندیشه های امام (ره) می تواند منجر به افراط و تفریط شود. امام (ره) در حکومت داری با هیچ کسی تعارف نداشت.


به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از ایسنا، علی خضریان در جمع دانشجویان دانشگاه های استان هرمزگان شرکت کننده در طرح حامیم در حسینیه جماران، با اشاره به خشم دشمنان انقلاب از امام خمینی(ره) و آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی با گذشت حدود ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی و برگزاری نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: هنوز محور اصلی تبلیغات خشم آلود دشمنان، امام بزرگوار و اندیشه های ایشان است. تمام تلاش دشمنان در ابعاد مختلف فکری، هنری و رسانه ای این بوده و هست که شخصیت پرجاذبه و چهره درخشان امام عظیم الشأن را زیر سوال ببرند. البته باید بپذیریم که دشمنان نظام اسلامی برای مقابله با نظام و حرکت ملت ایران جز این چاره ای نیز ندارند چونکه عامل اصلی این حرکت و ایستادگی ملت ایران، فلسفه سیاسی و مکتب سیاسی امام (ره) است.
وی افزود: امام خمینی (ره) مکتبی را مطرح و برمبنای آن مجاهدت کرد تا به آن تجسم و عینیت ببخشد، این مکتب برای دنیا حرف تازه ای دارد و مسیر تازه ای پیشنهاد می دهد. حرف هایی که بشریت تشنه آنهاست و کهنه نمی شود.
یکی از ضروریات امروز محیط دانشجویی نهضت بازخوانی اندیشه های امام (ره) است
خضریان یکی از ضروریات امروز محیط دانشجویی را نهضت بازخوانی اندیشه های امام خمینی(ره) عنوان و اظهار کرد؛ به سبب تغییر نسل و عدم آشنایی این نسل با اندیشه های امام راحل حتی میان بخش مهمی از بچه های انقلابی است.
وی با تکیه بر ضرورت شناخت اندیشه و مکتب امام برای نسل جدید اظهار داشت: نسلی که در آستانه تحویل گرفتن مسئولیت های مختلف قرار گرفته، از امام خمینی (ره) کمتر شنیده است. بیش از ۲۰ جلد سخنان امام (ره) جمع آوری شده و این نسل باید آنرا مطالعه کند ضمن این که در کنار نسل جدید، بازخوانی این اندیشه ها برای نسل اول و دوم انقلاب هم نوعی تذکر است؛ چونکه این اندیشه ها در وضعیت امروز جامعه بیشتر مورد کاربرد قرار گیرد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی اشاره کرد: تعدادی از کسانی که امام راحل را درک کرده اند، کم کم خط عوض کرده و فقط یک پوسته از امام (ره) را حفظ نموده اند و این احساس وجود دارد که خط و فکرها حتی در بین قسمتی از نسل ابتدای انقلاب هم به هم ریخته پس شناخت صحیح از گفتمان انقلاب اسلامی و عمل به آن بدون شناخت درست از اندیشه های امام ممکن نیست. بدین سبب لازم است جلساتی برای روخوانی سخنان امام (ره) و تدبر در مورد آنها در محیط های دانشجویی برای فهم صحیح از یک سیاست دینی شکل گیرد.
خضریان افزود: امروز برخی اساسا جملات امام (ره) را نشنیده اند و فقط در تعاریفی کلی از ایشان باقی مانده اند که همان هم معین نیست چقدر صحیح باشد. برخی هم که از گذشته این جملات را شنیده یا خوانده اند، کم کم فراموش کرده و یا خودرا با فراموشی زده اند و نهضت بازخوانی اندیشه های امام راحل موجب خواهد شد تا دانشجویان مانع تحریف عملی این اندیشه ها شوند.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اعلان اینکه برخی بدنبال نسخ، فسخ یا مسخ اندیشه امام (ره) هستند، اظهار داشت: باید با هر سه جریان مقابله کرد؛ برخی می خواهند اندیشه های امام (ره) را تبدیل با تاریخ کنند و کم کم به موزه ها بسپارند اما خط امام محکماتی دارد که باید آنها را شناخت و نباید اجازه داده شود به نام امام این محکمات تحریف شود و تسلط بر سخنان امام (ره) مانع رویکرد گزینشی و سلیقه ای نسبت به اندیشه های ایشان خواهد شد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال امام درباب جمهوری اسلامی فرمودند این جمهوری که می خواهید تشکیل دهید یک جمهوری است مانند همه جمهوری ها اما این را هم فرمودند که هویت این جمهوری، اسلامی است و باید بر طبق شرع باشد. عده ای آمدند و گفتند امام خمینی (ره) تاکید کرده میزان رأی ملت است، بله، میزان رأی ملت است و اساساً انتخابات بدون رأی ملت معنا ندارد اما این جمله نافی بعد اسلامیت نظام در اندیشه های امام (ره) نیست.
ولایت مطلقه یک ولایت عقلایی است که در وضعیت بحران مدیریت می کند
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس تاکید کرد: عده ای در موضوع ولایت مطلقه فقیه بدون توجه به واقعیات جامعه آنرا با استبداد قیاس کرده اند در صورتیکه بر طبق اندیشه های امام، ولایت مطلقه یک ولایت عقلایی است که در وضعیت بحران مدیریت می کند. برای مثال یک چهارراه را در ذهن خود فرض کنید که به سبب ترافیک پرحجم و سبز و قرمز شدن چراغ ها، خودرو ها در یکدیگر گرده خورده اند در چنین شرایطی ادامه حرکت خودرو ها با قاعده چراغ راهنمایی، ممکنست گره ترافیکی را کورتر کند و اینجا افسر راهنمایی و رانندگی ورود می کند و ممکنست برای حل بحران کسانی را که چراغ راهنمایی به آنها دستور حرکت می دهد متوقف کرده و بالعکس به کسانی که در راه چراغ قرمز هستند دستور حرکت دهد، اما بعد از رفع گره ترافیکی مجدداً بر طبق قاعده چراغ عمل می شود. اینجا پلیس نسبت به چراغ و قواعد راهنمایی و رانندگی ولایت دارد که در همه جا از نظر عقلی پذیرفته است.
امام در حکومت داری با هیچ کسی تعارف نداشت
خضریان اظهار داشت: اسلام در امر حکمرانی شرایطی مشخص را برای فردی که بر مردم ولایت دارد تعیین کرده تا مانع سوءاستفاده از آن شود و امام (ره) نیز ضمن این که اهل مدارا بود، اهل ایستادگی هم بود و باید از محتوای صحبت ها فهم کرده که باید کجا مدارا کرد و کجا باید ایستاد. هر برخورد گزینشی با اندیشه های امام (ره) می تواند منجر به افراط و تفریط شود. امام در حکومت داری با هیچ کسی تعارف نداشت و به قولی با هیچ کس عقد اخوت دائمی نبسته بود و دوستی هایش با دیگران برمبنای ایدئولوژی و برمبنای حق و باطل است. امام در عمل نیز به این حرف ها پایبند بود و مرور دوران امام (ره) نشان میدهد ایشان نزدیک ترین افراد سیاسی و حتی نسبی خودرا به خاطر انقلاب طرد و یا دورترین افراد را که در راه اسلام مجاهدت کردند، عزیز می داشت.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: امام منهای خط امام (ره) در حقیقت خروج از صحنه و سپردن عملی آن به موزه هاست که دشمنان این انقلاب دنبال آن هستند. بزرگترین رسالتی که امروز برعهده ما است این است که مواظب باشیم مبانی و مفاهیم انقلاب جا به جا نشود. پس با مطالعه سخنان امام راحل که بیشتر آن از همین حسینیه جماران مخابره شده و توانست عقلانیت، معنویت و روح آزادگی و عدالت خواهی را به جهان اسلام و قلمرو حیات بشری پمپاژ کند، باید این نقشه دشمنان را خنثی کرد.
وی اظهار داشت: امام (ره) حقیقتاً به قدرت الهی در مقابله با دشمنان اعتقاد داشت و خدایی که امام (ره) از آن صحبت می کرد و به آن باور داشت، سمیع، بصیر، علیم، حی، قدیر، شاهد و رفیق بود و باور عملی امام (ره) به چنین خدایی موجب تحول در دلها شد. امام کلاس رسمی فقه و عرفان نداشت، اما توانست در عمل صدها هزار عابد و عالم و مجاهد تربیت کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به گذشت حدود ۴۰ سال از اتفاقاتی که در حسینیه جماران و در زمان امام خمینی (ره) رخ داده است، اظهار داشت: نسل امروز باید بداند در این حسینیه چه اتفاقاتی رقم خورده و زمانی نهضت امام (ره) و فرزندان امام که قهرمان زهد و ساده زیستی و مبارزه با زورگویان عالم بودند، قابل فهم است و امکان ادامه یافتن دارد که امام را از زبان خود امام (ره) بشناسیم.
رسالت بزرگ جنبش دانشجویی تسلط بر اندیشه امام است
خضریان با تکیه بر لزوم تبیین آرمان های انقلاب اشاره کرد: این مساله یکی از دغدغه های امام (ره) بود و ایشان چند ماه پیش از رحلت در نامه ای خطاب به آقای سیدحمید روحانی می نویسند که اگر ما بزرگترین انقلاب را هم انجام دهیم ولی به تبیین آن نپردازیم اساسا در زمان خود حبس می شود و این اتفاق حتی مشمول وقایعی چون قیام امام حسین (ع) نیز می شود و اگر حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) نبودند، معلوم نمی شد که در کربلا چه اتفاقی رخ داده است. امروز نیز رسالت بزرگ جنبش دانشجویی تسلط بر اندیشه امام راحل و مراقبت از عدم جابجایی مفاهیم و مبانی انقلاب اسلامی است.
وی افزود: مکتب سیاسی امام (ره) دارای شاخص هایی است که یکی از خطوط برجسته آن درهم تنیده شدن معنویت با سیاست است و در مکتب امام معنویت از سیاست جدا نیست و همه رفتارها و مواضع امام حول محور خدا و معنویت او بود و ایشان به اراده تشریعی خدا اعتقاد داشت و به اراده تکوینی الهی اعتماد می کرد. او باور داشت کسی که در راه تحقق شریعت الهی حرکت می کند، قوانین و سنت های آفرینش کمک کار اوست. امام به «ولله جنود السماوات والأرض وکان الله عزیزا حکیما» در عمل معتقد بود و قوانین شریعت اسلامی را بستر حرکت خود می دانست.
وی ادامه داد: تکلیف الهی برای امام کلید سعادت به حساب می آمد و او را به اهداف بزرگ آرمانی خود رساند و این جمله معروف از امام نقل شده که ایشان گفته بودند؛ ما برای تکلیف عمل می نماییم و نه برای پیروزی، به مفهوم بی رغبتی ایشان به پیروزی نبود اما آن چه ایشان را به سمت هدف ها پیش می برد، تکلیف و عمل به وظیفه الهی بود. پس در این راه نترسید، شک نکرد، مغرور نشد، مایوس نشد و کسی نتوانست او را متزلزل کند و از ادامه مسیر خسته کند و این سیره امام در مقابل سیاست ورزی غربی است که بدنبال تفکیک دین از سیاست است.
در مکتب سیاسی امام، نقش مردم هم باارزش و هم قدرتمند است
این عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ اشاره کرد: شاخص دیگر امام، اعتقاد راسخ به نقش مردم است. در مکتب سیاسی امام راحل، نقش مردم هم باارزش و هم قدرتمند است. در نگاه امام، آراء مردم در اداره سرنوشت یک جامعه باید نقش اساسی ایفا کند. پس مردم سالاری در مکتب امام بزرگوار از متن اسلام گرفته شده است.
خضریان شاخص دیگر مکتب امام (ره) را نگاه جهانی پشتیبانی از مستضعفان دانست و اظهار داشت: سخن و ایده سیاسی امام برای آزادی خواهی فقط محدود به مرزهای ایران و ملت ایران و مذهب و دین خاصی نبود؛ بلکه مخاطب پیام امام همه بشریت است. امام، آزادی خواهی و استقلال را برای همه ملت ها بغیر از دین و مذهب مطالبه کرد و همان زمانی که در دفاع از ملت مظلوم فلسطین با رژیم صهیونیستی قطع رابطه کرد، با رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی نیز در پشتیبانی از سیاه پوستان رابطه سیاسی برقرار نکرد و در همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب به پشتیبانی از مردم افغانستان در مقابل زیاده خواهی شوروی ایستاد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در مکتب امام، پاسداری از ارزش های انقلاب اسلامی که مظهر آن مسئله ولایت فقیه است، یک شاخص است. عده ای از همان ابتدای پیروزی انقلاب اهتمام کردند ولایت فقیه را به مفهوم حکومت مطلقه فردی معرفی کنند، این دروغ است؛ ولایت فقیه نافی مسئولیت های ارکان مسئول کشور نبوده و نیست، ولایت فقیه در اندیشه امامین انقلاب جایگاه حفظ خط و جهت گیری های نظام و جلوگیری از انحرافات را دارد. ولایت فقیه نه یک امر نمادین و تشریفاتی است و نه نقش حاکمیت اجرائی در ارکان حکومت را دارد، بلکه نقش ولایت فقیه، دیدبانی حرکت کلی نظام به سمت هدف های آرمانی است.
وی اشاره کرد: موضوع عدالت یکی دیگر از خاصیت های مکتب امام (ره) است که در همه برنامه های حکومت وجود داشت، پس در کنار رشد اقتصادی کشور، مسئله پر کردن شکاف های طبقاتی برای همه ما باید مهم باشد و این که برخی برای پیشرفت و توسعه فقط به بالا بردن تولید ناخالص ملی توجه نمایند، اما نسبت به این که ثروت تولید شده در اختیار عده معدودی باشد، بی تفاوت باشند، خلاف مکتب امام است.
خضریان در آخر تاکید کرد: تلاش پر کردن شکاف اقتصادی در میان مردم و رفع تبعیض و مقابله با فساد یکی از با اهمیت ترین فاکتورهای ارزیابی دانشجویان در انتخاب نمایندگان مجلس، دولتمردان و همه مسئولان کشور است و امروز باید خدا را شاکر باشیم که با مکتب زنده امام (ره)، راهمان روشن است.




1402/05/22
07:35:08
0.0 از 5
3243
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲