مجلس ایران دات كام
خضریان در تشریح جلسه كمیسیون اصل ۹۰:

یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن کالای متروکه در گمرکات کشور وجود دارد

یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن کالای متروکه در گمرکات کشور وجود دارد

به گزارش مجلس ایران دات کام، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: حدود یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن کالای متروکه در گمرکات کشور وجود دارد که بخشی از این کالاها، کالاهای اساسی است.



به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از مهر، علی خضریان در تشریح جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با عنایت به معضل رسوب کالا در گمرکات کشور که باعث از بین رفتن منابع مردم، بیت المال و تحمیل هزینه های نگهداری این کالاها در مبادی ورودی کشور، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با دعوت از دستگاههای متولی نظیر گمرک، سازمان املاک تملیکی و نمایندگان وزارت امور اقتصادی جهت تعیین تکلیف این معضل جلسه ای را تشکیل داد.
وی اضافه کرد: طبق گزارش سازمان املاک تملیکی و گمرک جمهوری اسلامی ایران، بعضی از این کالاها بدون ثبت سفارش در مبادی ورودی تخلیه می شوند یا به علت تعلل در تأمین ارز جهت ترخیص این کالاها، این کالاها به صورت متروکه در گمرکات باقی می مانند. همینطور بعضی از کالاهای ورودی هم مازاد بر سقف تعیین شده برای تأمین ارز توسط بانک مرکزی از جانب بخش های مختلف و بعضی از وزارت خانه ها ثبت سفارش شده و بعد از ورود به کشور ارز مورد نیاز آنها تأمین نمی گردد.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم عنوان کرد: طبق گزارش عرضه شده، حدود یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن کالای متروکه در گمرکات کشور وجود دارد که بخشی از این کالاها، کالاهای اساسی است که متأسفانه به علل مذکور درحال از بین رفتن در گمرکات کشور است. البته دولت اعلام نموده قصد عرضه لایحه ای برای مقابله با رسوب کالا در مبادی ورودی کشور دارد که این مورد همچنان انجام نشده است، اما آنچه که مشخص است باید سازوکاری اعمال شود تا هر کالایی که بدون ثبت سفارش وارد کشور می شود، از ابتدا تخلیه نشود یا کالاهایی که اعلامیه تأمین ارز آن در سامانه جامع تجارت وجود ندارد، در گمرکات متروکه نشود تا موجبات سوءاستفاده در آینده پیش نیاید.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در قسمت دیگری از صحبت های خود ضمن اشاره به بخش دوم جلسه کمیسیون اصل ۹۰ با حضور رئیس سازمان نقشه برداری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان ثبت، رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و رئیس سازمان امور اراضی، اظهار داشت: این جلسه در جهت نظارت کمیسیون بر اجرای قانون پیشگیری از خرد شدن و تغییر کاربری اراضی زراعی برگزار گردید. همینطور نظارت بر عملکرد کمیسیون های رفع تداخلات کشور هم در دستور جلسه کمیسیون قرار داشت.
خضریان اظهار داشت: بر مبنای صدمه شناسی های انجام شده منتهی به اصلاح قوانین و اقدامات اجرایی در مبحث پیشگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی در جلسه کمیسیون مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد تکالیفی در جهت اقدامات اجرایی سازمان امور اراضی و وزارت جهاد کشاورزی به منظور پیشگیری از تغییر کاربری، خرد شدن و یکپارچه سازی اراضی احصا و ابلاغ شود. همینطور استفاده از ظرفیت های قوه قضاییه همچون سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی برای تحقق قانون مورد تاکید قرار گرفت.

1402/02/22
20:42:30
0.0 از 5
3107
تگهای خبر: ابلاغ , اقتصاد , دولت , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱