مجلس ایران دات كام

حدود وظایف معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی

حدود وظایف معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی

به گزارش مجلس ایران دات کام، نمایندگان مجلس شورای اسلامی حدود وظایف «معاون تنظیم گری و نظارت» بانک مرکزی را تعیین کردند.


به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز دوشنبه و در جریان رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران، مواد ۲۵، ۲۶ و ۲۷ این طرح را به شرح زیر تصویب کردند:
ماده ۲۵- ارتکاب موارد زیر توسط «اشخاص تحت نظارت» تخلف محسوب شده و بانک مرکزی می تواند متخلف را رأساً به ترتیب مذکور در این ماده جریمه کند. مبلغ جریمه بسته به شرائط وقوع تخلف، شدت و اهمیت تخلف و میزان همکاری قبلی «شخص تحت نظارت» با بانک مرکزی، به تشخیص رئیس کل، کاسته می شود.
- در مواردی که «شخص تحت نظارت» در ارسال گزارش های مورد درخواست بانک مرکزی تعلل کند: به ازای هر روز تأخیر حداکثر ده میلیارد ریال؛
- در مواردی که انجام و ثبت تراکنش باید از ترتیبات خاصی پیروی کند و «شخص تحت نظارت» ترتیبات مزبور را رعایت نکند: به ازای هر تراکنش تا مبلغ صد میلیون ریال؛
- در مواردی که «شخص تحت نظارت» موظف به راه اندازی سامانه جدید، نسخه گذاری سامانه های موجود و یا افزایش و یا تغییر در قابلیت های آنها شده باشد و تکلیف موردنظر را انجام ندهد: به ازای هر روز تأخیر تا مبلغ ده میلیارد ریال؛
- در صورتیکه سامانه های داخلی «شخص تحت نظارت» که به سامانه های حاکمیتی بانک مرکزی متصل هستند، گرفتار اختلال شده و باعث تراکنش غیرموفق در سامانه های حاکمیتی شوند: به ازای هر تراکنش ناموفق تا مبلغ یک میلیون ریال.
تبصره ۱- احکام مذکور در این ماده در ارتباط با مواردی است که مصوب هیات عالی یا هیأت عامل بانک مرکزی بوده و توسط رئیس کل یا یکی از اعضای هیأت عامل بانک مرکزی ابلاغ گردیده باشد.
تبصره ۲- «اشخاص تحت نظارت» که به باعث این ماده مشمول جریمه نقدی شده و مستنداتی دال بر عدم تقصیر خود دارند، می توانند به دبیرخانه هیأت انتظامی بانک مرکزی رجوع و مستندات خویش را تسلیم کنند. هیأت انتظامی موظف است مطابق ترتیبات مذکور در ماده (۲۳) به مستندات عرضه شده از جانب «شخص تحت نظارت» رسیدگی کند. در صورتیکه عدم تقصیر وی احراز شود، بانک مرکزی موظف است علاوه بر استرداد کل مبالغ برداشت شده از حساب های «شخص تحت نظارت»، زیان وارده به وی را هم مطابق رای هیأت انتظامی جبران کند.
تبصره ۳- اعمال جریمه های مبحث این ماده، نافی سایر موارد تنبیهی اشاره شده در این قانون نمی باشد.
ماده ۲۶- معاون تنظیم گری و نظارت برای تحقق بخشیدن به هدف مذکور در جزء (۲) بند (ب) ماده (۳) این قانون (تأمین ثبات و سلامت شبکه بانکی)، می تواند با تشخیص خود و بعد از اطلاع به رئیس کل، حسب مورد اقدامات نظارتی زیر را انجام داده یا مؤسسات اعتباری را ملزم به انجام آنها نماید:
الف. اقدامات اکتشافی
ب. اقدامات پیشگیرانه
پ. اقدامات اصلاحی
ت. تعیین سرپرست موقت برای مؤسسه اعتباری
ث. گزیر مؤسسه اعتباری.
اقدامات اکتشافی
ماده ۲۷- درصورتیکه عملیات مؤسسه اعتباری متضمن احتمال ارتکاب تخلف توسط آن مؤسسه یا ایجاد مخاطره برای ثبات و سلامت شبکه بانکی باشد، معاون تنظیم گری و نظارت می تواند اقدامات زیر را انجام دهد:
۱. دستور تهیه صورت های مالی میان دوره ای توسط مؤسسه اعتباری؛
۲. اعزام حسابرس ویژه به مؤسسه اعتباری جهت تهیه گزارش های حسابرسی ویژة موردنظر معاون تنظیم گری و نظارت؛
۳. انتصاب ناظر مقیم در مؤسسه اعتباری.




منبع:

1401/06/07
14:11:14
0.0 از 5
3087
تگهای خبر: ابلاغ , اقتصاد , تصویب , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱