مجلس ایران دات كام
پور ابراهیمی:

باید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در بنگاه های اقتصادی بهره برد

باید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در بنگاه های اقتصادی بهره برد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت تخصصی شرکت های دانش بنیان در بنگاه های اقتصادی اظهار داشت: باید شرایطی فراهم گردد که امکان ورود فناوری به صنایع بزرگ در قالب شرکت های دانش بنیان ایجاد شود.


محمدرضا پورابراهیمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین»، اظهار داشت: باتوجه به تلاش علمی و مجاهدت تمامی جوانان و اساتید در کسب رتبه های قابل توجهی در عرصه علم و دانش، باید تبدیل علم به ثروت را بعنوان یکی از با اهمیت ترین مولفه های اقتصادی در نظر گرفت.
وی حوزه نوآوری را بعنوان با اهمیت ترین مولفه در اقتصاد دانش بنیان بیان کرد و اضافه کرد: بر طبق گزارشات ارائه شده مسائلی مانند قوانین و مقررات، تامین مالی نظام بانکی و بروکراسی اداری عوامل اصلی در کاهش شاخص نوآوری هستند پس باید با تلاش بیشتر و شناسایی نقاط ضعف، موانع را برداریم.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: حالا حدود 6500 شرکت دانش بنیان در کشور فعال می باشند که باید از ظرفیت تخصصی آنها در بنگاه های اقتصادی استفاده کرد، چون مدل هایی که قبل از این در زمینه صنعت و دانشگاه استفاده می شد، سنتی بود و جوابگوی نیاز کشور نبود.
پورابراهیمی در ادامه با اعلان اینکه دو نوع شرکت دانش بنیان وجود دارد، توضیح داد: یک مدل، شرکت های استارت آپ مربوط به صنایع خلاق بوده که حجم فعالیت، اشتغال و گسترش فعالیت بسیار سریع دارد. در کنار آنها شرکت های دانش بنیانی هستند که عملا آنچه را بعنوان کارهای اصلی شرکت های دانش بنیان در تولید و خلق ثروت از آنها نام برده می شود، به کار می گیرند.
به گفته ی ایشان، یکی از با اهمیت ترین اقدامات درباره شرکت های دانش بنیان در سال آینده، پذیرش شرکت های جدید در تابلوی بازار سرمایه کشور و استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای عرضه سهام و مالکیت آنها به سرمایه گذاران بصورت ویژه است. باید شرایطی فراهم گردد که امکان ورود فناوری به صنایع بزرگ در قالب شرکت های دانش بنیان ایجاد شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: در این بین اختصاص مجموعه ای از فعالیت ها در بازار سرمایه به شرکت های دانش بنیان لازم است چون جنس و نحوه رفتار آنها با شرکت های معمول متفاوت بوده و این می تواند به حضور علاقه مندان در این بازار و بررسی معیارهای ارزیابی برای این شرکتها بصورت ممتاز و ویژه کمک نماید.
پورابراهیمی در آخر در توضیح برنامه های کمیسیون اقتصادی مجلس برای تحقق اقتصاد دانش بنیان در سال آینده اظهار داشت: مواردی همچون زیرساخت های اقتصادی کشور در زمینه دانش بنیان ها و تامین مالی در این شرکت ها، نظارت بر اجرای قانون مربوط به دانش بنیان ها و نحوه حل مشکلات مالیاتی، نظام بانکی و بیمه ای در شرکت های دانش بنیان، از دستور کارهای کمیسیون اقتصادی مجلس است تا با تسهیل و روان سازی قوانین موجود و اصلاح سایر قوانین امکان رشد و شکوفایی شرکت های دانش بنیان فراهم گردد.



1401/01/05
13:06:15
0.0 از 5
3242
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱