مجلس ایران دات كام
سلیمی در برنامه دستخط تشریح كرد؛

ماجرای اختلاف بر سر رتبه بندی معلمان

ماجرای اختلاف بر سر رتبه بندی معلمان

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ماجرای اختلاف بر لایحه رتبه بندی معلمان را شرح داد.



به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از مهر، حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس با حضور در برنامه تلویزیونی دستخط شبکه پنجم سیما، به سؤالات مجری برنامه در حوزه های مختلف پاسخ داد.
متن کامل گفتوگوی سلیمی در این برنامه به شرح زیر است:
«مهمان ارجمند این هفته متولد ۱۳۴۳ در محلات استان مرکزی است و یکی از فعالین در عرصه سیاسی کشور، تحصیلکرده دانشگاه و حوزه و درش خارج فقه و اصول چندین نفر از بزرگان حوزه علمیه را طی کرده است، دکتری مبانی حقوق و فقه اسلامی دارد، ایشان هم اکنون عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی است، از مجلس هشتم تا هم اکنون نماینده مردم محلات بوده است و حرف های گفتنی از امروز مجلس حتما برای ما برای ما خواهند داشت، با توجه به این که ایشان عضو کمیسیون صنایع و معادن هم هستند که با صنعت و اقتصاد کشور گره خورده و همینطور حرف ها و سوالات به روزی که هم اکنون برای شما مطرح است را به ما پاسخ خواهند داد.
در خدمت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای علیرضا سلیمی هستیم؛ نماینده مجلس شورای اسلامی، عضو هیئت رئیس مجلس، نماینده مردم محلات و دلیجان.
*سلام، خیلی خوش آمدید
بنده هم خدمت جنابعالی عرض سلام و ادب و احترام دارم.
* اوضاع و احوال چه طور است؟
در سطح کشور به نظرم روند خوبی شکل گرفته است و امیدی در مردم بوجود آمده است، علتش هم به نظرم تحرک خود دولت می باشد. دولت یک تحرک خوبی را تجربه می کند و این به مرور آثار خودش را خواهد گذاشت.
در حوزه واکسن شما دیدید با تحرکی که یک مقدار دولت داشت، فضای جدیدی به وجود آمد. ما تا نزدیک 700 نفر در روز تلفات داشتیم، هم اکنون رسیده است به زیر 100 نفر، نزدیک 50 و خرده ای. در بحث مرغ و تخم مرغ و روغن و... انبار کالای استراتژیک ما واقعا 20 درصدش تأمین بود، اینها جبران شده است.
*یعنی هم اکنون به لحاظ انبار مایحتاجمان تأمین هستیم؟
در مایحتاج کشور ذخیره استراتژیک دارد، آن ذخیره استراتژیک تأمین شده است.
* مخاطره ای که حس می کردیم رد شده است؟
بله، خطر بود! نمی دانم چرا این ها دستبرد زده بودند یا حالا اینها طمع کرده بودند به ذخایر راهبردی، به این معنا که از سطحی که باید پایین تر آمده بود، علتش را من متوجه نمی شدم ولی هم اکنون حدودا اینها یک مقدار آرام گرفته است. یا مثلاً در بحث بدهی ها هم اکنون دولت پرداخت بدهی ها را آغاز کرده و امیدی شکل گرفته البته هنوز دولت نتوانسته است هماهنگ در همه عرصه ها ورود پیدا کند، یعنی لایه اول دولت هم اکنون تحرکش خوب است، ولی لایه های زیرین هنوز به اصطلاح آب به همان آسیاب دارد می ریزد و آنها هم باید پویا باشند.
بله، کشور مشکلاتی دارد، اینها را ما می فهمیم گرانی را می فهمیم سوء مدیریت ها را می بینیم گاف هایی که در سطح بین المللی داده شده و اینها تبعات دارد و تبعاتش را می بینیم، تورم را می بینیم، سیل نقدینگی در دوره آقای روحانی حرکت کرده، باید اینها آرام آرام مدیریت شود ما فقط همین هم اکنون آقای رئیسی به صراحت گفتند ماهی 10 هزار میلیارد تومان دارد بدهی می دهد! این 10 هزار میلیارد تومان یعنی چه؟ یعنی تورم! یعنی افزایش رشد پایه پولی. معنایش همین است. حدود 50 هزار میلیارد تومان در چهار ماه اول سال استقراض کرده بودند از بانک مرکزی!
من به جهت اینکه مساله روشن شود مثالی بزنم. در قصه رتبه بندی معلمان، بحث 25 هزار میلیارد تومان و 12 هزار و 500 میلیارد تومان بوده است، دعوا سر این بود که 6 ماهه 25 هزار میلیارد یا 12 هزار و 500 میلیارد تومان داده شود. دولت موافقت نمود با 12 هزار و 500 آقایان گفتند چه گفتند این 25 هزار میلیارد تورم دارد، حالا شما ببینید سه ماه یا چهار ماه اول سال 50 هزار میلیارد تومان استقراض شده است، ماهی 10 هزار میلیارد هم که بدهی دولت قبل داده می شود. نمی گردد بگویی که با حلوا حلوا دهان شیرین شود، این کسری بودجه و استقراض را باید مدیریت کرد یک شبه اینها محال است سامان بگیرد، این که بعضی ها خیال می کنند که با یک قیام و قعود، با یک جلسه، نخیر احتیاج به تدبیر دارد.
اقتصاد علم است دستوری نیست؛ همین بحث خودرو واقعا ما هم نمی فهمیم برای چه؟ شخص آقای رئیس چند وقت آمدند مجلس رسانه ها هم گفتند فرمودند که ما افزایش تولید خواهیم داشت و قیمت هم تلاش می نماییم 15 درصد کاهش دهیم تا آخر سال. خب آقای وزیر این را گفته، چه کسی اطلاعات غلط به آقای وزیر داده؟ من خودم شخصا به وزیر گفتم آقای وزیر اطلاعات غلطی به شما دادند.
دولت آغاز کرده باید کمکش کرد که بتواند تورم را کنترل و مدیریت کند و سرعتش را بکاهد اگر همان موقع آن سبک مدیریت تغییر کرده بود، امروز این رنج را نداشتیم، فعلاً دولت درحال احیای این اقتصاد است به نظرم در این گام اول پرقدرت وارد شده، یعنی به اصطلاح پر تحرک وارد شده، برنامه هایش را به مردم باید دولت بگوید. این را ما اعتقاد داریم باید لحظه به لحظه... ما هم رصد می نماییم هر کجا خطا کند، شما دیدید مثل قصه افزایش قیمت خودرو...
* هم اکنون تکلیف این افزایش قیمت خودرو چی شد؟
آقای وزیر در آخرین جلسه که به کمیسیون آمد همین یکشنبه که ما جلسه داشتیم ما شدید معترض بودیم. ما به ایشان گفتیم دو حالت دارد شما یا باید اجازه دهید خودرو وارداتش آزاد شود، بعد هم بگویید قیمت خودرو داخلی آزاد. هر دو آزاد آنجا را آزاد کنید این هم آزاد. نمی گردد که انحصار تولید دست چند شرکت خاص باشد بعد قیمت هم اینها هرطور می خواهند با مردم... انحصار سبب شده که یک مدیریت بازار دست اینهاست، بازار را هر طور بخواهند مدیریت می کنند و دوم این که سبب شده که به کیفیت نپردازند. چرا در تلقی مردم این است خودروی مثلاً پراید سال اولی که تولید شد کیفیتش بالاتر از سال پایانی بود که تولید شد، بله حالا اینها آیینه و چراغ و اینها را تغییر دادند این افزایش کیفیت نیست. این انحصار سبب این مشکل و معضل و چالش است. ما می گوییم حالا که انحصار است و شما از آن طرف اجازه واردات هم نمی دهید اینجا باید، به سبب این که خودروسازان دارند یارانه ویژه می گیرند... من مثال بزنم ارزان ترین انرژی را در بحث برق و اینها خودروسازان استفاده می نمایند یا خیر؟ همین هم اکنون استفاده می نمایند، یارانه است، ما داریم به خودروساز یارانه می دهیم اینها رفتند تسهیلاتی از بانکها گرفتند، تسهیلات ارزان هم گرفتند مشکل عمده این است چرا باید حدود 25 هزار نفر در خودروسازان کارگر مازاد باشند؟ این نماینده چند نفر را سفارش کرده، آن وزیر چند نفر را سفارش کرده، این مدیر عامل چند نفر را به خط کرده، آن امام جمعه همینطور، آن صاحب منصب هم همین طور؛ فرقی نمی کند چرا این آقا زیر بار رفته است؟
* 25 هزار نفر؟!
بله. این از جیب چه کسی برداشته می شود؟ از جیب مردم، آقایان اموال غیر مولد دارند، من به تازگی گفتم گاوداری دارد یکی از خودروسازان.
* برای خود خودروساز است؟
بله، از سال 90 هم 10 سال گاوداری تا چه زمانی می خواستند تجدید ارزیابی کنند این را بفروشند 10 سال زمان کمی است هم اکنون وقتی انحصار داخل کشور است خودروساز هر چه را تولید نماید بازار کشش دارد می خرد.
* این درست است ولی شما در آن قضیه لوازم خانگی ما زمانی بیشترین تولیدکننده های داخلی رشد کردند که کره ای ها که اصل ماجرا بودند...
قصه کُره را بنده داخل مجلس پیش کشیدم. ما اگر هفت سال این کار را کرده بودیم... شما می دانید هم اکنون ما تلویزیون نزدیک یک میلیون در انبارهایمان است می دانستید؟ انبارها پُر است، یخچال نزدیک به 600، 700 هزار دستگاه در انبارهای ماست ما زمانی که خودمان را ارتقا دادیم بعد هم آنها از پشت خنجر زدند، حالا با قدرت وارد شدیم، کشور گرفتار بحران نشد، یک زمانی اگر ما وارد این مساله می شدیم کشور گرفتار بحران می شد، ما دقیقا زمان شناسی کردیم با دقت و این تصمیم دقیقی بود، زمانش خیلی دقیق بود، آنها خنجر زدند از پشت گفتیم بله، حالا که شما خنجر می زنید این هم نتیجه اش! زمان مهم بود ما در خودرو اعتقادمان این است که فعلاً باید ما این خودروسازان را مجبور به تکاپو نماییم.
* هم اکنون آقای وزیر این علتها را قبول کرد؟
بنا شد آقای وزیر گفتند که شما چند نفر را بگذارید که بیایند بررسی نمایند که مبنای افزایش قیمت چیست؟ بنا شد یک گروهی بعنوان نماینده بروند. ما در مجلس ناظریم دخالت کننده در تصمیمات اجرایی نیستیم. مجلس بنا شد یک گروهی را به صورت چند نفر از نمایندگان را بگذارد بروند بررسی نمایند. به آقای وزیر هم گفتیم اگر اینها به نتیجه رسیدند شما تجدیدنظر کنید، قول دادند که این هر چه سریع تر بررسی شود و اگر به نتیجه رسیدند، تجدیدنظر کنند.
* کدام وزارت خانه ها را شما تلاش هایشان را بهتر می بینید؟ کدام وزارت خانه ها نیاز دارند بیشتر تحرک کنند؟
برخی وزارت خانه ها پرتحرک هستند حقیقت این است که به نظرم وزارت خارجه دقیق عمل کرده است تا هم اکنون، درست است که داخل کشور مردم امکان دارد از اقدامات آنها اطلاع نداشته باشند، باز اعتقادم این است که وزارت ارتباطات خوب کار می کند آقای زارع پور بدون سر و صدا جلو می رود. چون میدانید در بخش ارتباطات ما خیلی مشکل داریم سرمایه گذاری نشده، ترافیک به شدت درحال بالا رفتن است، منحنی ترافیک به شدت درحال بالا رفتن است، از آن طرف سرمایه گذاری دربخش ارتباطات کم است ما، می دانیم با مشکل مواجه می شویم سال آینده علتش هم این است ترافیک بالا می رود و سرمایه گذاری نشده آقای زارع پور دنبال این است که این را هم تراز کند و اقدامات خوبی را من دیدم انجام داده است، البته اگر شرکت ها هم با او همراهی کنند. شرکتهای مخابراتی همراهی کنند زارع پور را من پرکار دیدم.
آقای ساداتی نژاد هم حرکت خوبی را آغاز کرده جست و خیزش خوب است در جهاد کشاورزی، 7000 میلیاردی که بودجه آورد این نشان داد که در دولت هم پر تحرک بوده است.
بعضی از وزارت خانه ها هم هستند که باید بیشتر بدوند؛ مثلاً وزارت اقتصاد باید بدود، آقای خاندوزی به مردم قول داده ساماندهی بخش بورس را، باید بدود. اگر حرکت نکند...
* این انذار حاج آقای محسنی اژه ای برای بورس انذار درستی است؛ شما پیگیری کرده اید؟
بالاخره ببینید ما باید حرفمان نباید تغییر کند. ترک فعل، ترک فعل است فرق نمی کند زمان آقای روحانی باشد یا زمان کس دیگری باشد اگر در بورس ترک فعلی دارد صورت می گیرد قوه قضاییه باید ورود پیدا کند.
* به غیر از وزارت اقتصاد دیگر کدام وزارت خانه ها باید بیشتر بدوند؟
وزارت آموزش و پرورش؛ درست است سرپرست نداشت بدون سرپرست اداره می شد تازه آمده است ولی به هر حال وزارت خانه صدمه دید. وزارت علوم متوسط است.
*این قصه پزشکی و اینها چیست که من هم نفهمیدم من هم آدمی هستم که 20 رسانه ای هستم نفهمیدم که آیا کم است آیا زیاد است آیا توزیعش مشکل دارد؟ گیر کار کجاست؟
ببینید دو نظریه است اینجا، یک نظریه داریم پزشک در کشور کم است چرا چون سیستان و بلوچستان که می روی پزشک متخصص نیست. شهر 400، 500 هزار نفر یک پزشک متخصص نیست یک جراح نیست، یک نظریه دیگر می گوید ظرفیت پزشکی را افزایش دهیم اشکال ندارد، ولی زیرساخت های ما در حدی نیست که اگر ظرفیت را افزایش دادیم، این پزشک از نظر معلومات و دانش هم ارتقا پیدا کند. برخی از کشورها پزشک دارند ولی پزشکان هایشان حاذق نیستند ما در ایران در بحث آموزش پزشکی فوق العاده ایم.
شما ببیند وقتی سقف دریافت پزشکی که هیئت علمی و متخصص است، هیئت علمی پزشک عمومی نیست وقتی سقف دریافتش می شود 33 میلیون، خب آن طرف پیشنهادات وسوسه انگیزی به اینها می دهند واقعا وسوسه انگیز است. 10 برابر شاید هم بیشتر بعد هم می گویند هفته ای دو روز بیا اینجا رفت و آمد هم راحت بالاخره وسوسه می شوند، باید برای اینها اندیشه و فکر کرد.
مثلا این ارز 4200 تومانی واقعا تصمیم ما چیست حذف بشود یا حذف نشود.
*در صحبت های شما می خواندم که گفته بودید که ارز 4200 تومانی اختیارش برای 80 میلیون است ولی دست 100 نفر است.
یعنی منفعتش را 100 نفر می برند و واقعا همینطور است، شرکتهای بزرگ و شرکتهای خاص هستند، نه این که همه کشور این ارز 4200 تومانی گرفته باشند و فاسد باشند، ولی حقیقت این است ارز 4200 تومانی گرفته شده خوراک سگ وارد شده! ارز 4200 تومانی گرفته شده عصا وارد شده! من عددهایش را گفته بودم در مجلس.
عصا، هویج خاص! برای چه؟! هویج خاص این طوری یادم می آید که در آمارها بود هویج خاص یا شامپوی حیوانات، مسواک برای بخشی از حیوانات. من نمی گویم وارد بکنند یا وارد نکنند، آزاد برود بگیرد بیاورد دست خودش است، با ارز 4200 تومانی چرا مگر مصوبه ای در این رابطه داشتیم؟ مصوبه که نداشتیم، نه دولت مصوبه داشته نه مجلس مصوبه داشته از کجا اینها منحرف شده است؟ ما هم اکنون به سر زنجیره داریم یارانه می دهیم، این یارانه باید به خود مردم داده شود.
من روشن تر عرض کنم وقتی شما افراد خاص ارز 4200 تومانی می دهی، یعنی داری به همه مردم توهین می کنی! چه طور؟ می گویی شما عقل معاش نداری من باید برایت تصمیم بگیرم. این را این طوری وارد کنم ارز 4200 تومانی را بدهیم به ته زنجیره به خود مردم بگوییم اختیارش دست شما نه پول بدهیم به مردم که باز تورم زا باشد نه شما کارت خرید مردم را شارژ کنید ماه به ماه، فقط هم خرید کند و کالای خاص خرید کند. من این نکته را اینجا اشاره کنم چه مقدار روغنی که ما با ارز 4200 تومانی که یارانه ای است... ما به روغن وابسته ایم 80 درصد، در ایران چه مقدار از این روغن به خارج از کشور می رود؟ کشور افغانستان و... ارزان است. چه مقدار دارو صادر می شود؟ دارو را از این طرف وارد می کنند از این طرف صادر می شود.
* این که شما می گویید حذف 4200 نگرانی دارد ولی اجتناب ناپذیر است
بله، نگرانی دارد ولی اجتناب ناپذیر است چرا؟ چون ما تا کجا می خواهیم ادامه بدهیم؟ آقای جهانگیری یک سنگی را انداختند در چاه، حالا مشهور است به ارز جهانگیری، بعد هم گفتند آقای روحانی، بالاخره یکی از این دوتا بودند دیگر، یک سنگی را انداختند در چاه که در آوردنش دشوار می باشد، ولی باید درآورد این سنگ را. یعنی کشور روی ریلی افتاده که می رود ته دره اگر این مدیریت نشود این، ارز 4200 تومانی باید مدیریت شود مثل خود هدفمند کردن یارانه ها.
آن هم همینطور قانون این نیست، ما در مجلس گفتیم کجای مجلس گفته یارانه به همه بدهند؟ کدام قانون گفته است؟ از ابتدایی که به دنیا آمد این هدفمندی با مشکل به دنیا آمده است از اول مریض به دنیا آمد از ابتدا آمدند به همه دادند چرا؟ این همه سال است سال 88 تاکنون 10، 12 سال است هنوز بانک اطلاعات نداریم، کشورهای خارجی نیست، اینها می گویند اروپا، خب چیز خوب آنها را هم یاد بگیرید مثلاً در اروپا اگر شما حقوق هزار تومان است این ماه بشود هزار و یک تومان شما سین جین می شوید که این را از کجا آوردید؟ ارث به تو رسیده؟ رشوه گرفتی؟ اینجا طرف میلیارد میلیارد به حسابش ریخته می شود کسی نمی فهمد چرا باید این طوری باشد. اگر اروپا خوب است این طوری هم باید خوب باشد.
* بعد می گویند سرکشی به حساب های مردم درست نیست.
این حرف چیست که می زنند بحث این است که حساب مردم است، بحث اطلاعات شخصی مردم که نیست.
*مردم بخواهند نظر بدهند می گویند انجام بدهید برای همه انجام بدهید.
ماده 29 برنامه چیست؟ می گوید هر کس حقوق می گیرد باید در ماه اولش بود که به ثبت رسید در سامانه که سر و صدا ایجاد کرد حواشی هم داشت این یعنی چه همه جای دنیا این است هر کس حقوق می گیرد معلوم باشد چه قدر می گیرد شفافیت همین است این که می گویند شفافیت مجلس هم می گوید شفافیت برای همه جا، اگر شفاف است برای همه جا.
* تا پیش از مجلس هفتم که وسط مجلس هفتم رفتید ساختمان جدید و الکترونیکی شد، ولی تا قبلش قیام و قعود بود و همه متوجه می شدند چه کسی رای داده چه کسی رای نداده، هم اکنون این دکمه ای شد و دکمه را هم که دوربین نمی گیرد و معلوم نمی کند.
بالاخره فناوری خوب است یا بد؟
* نه، نمی گوییم بد است، من می گویم که مجلس هم اکنون یک نکته اش این است که هر نماینده مشخص بشود به چه کسی رای داده است.
یعنی فناوری سبب عدم شفافیت شده است. (می خندد)
* دوبار است این شفافیت رای نیاورده است.
کلیات رای آورد.
* جزئیات چه طور؟
جزئیات را هم می آوریم ان شاالله. ما در کمیسیون آیین نامه تصویب کردیم با دوسوم هم تصویب کردیم ما مدت هاست، کارمان را انجام دادیم و منتظریم.
* البته یکسری مواردی را هم می گویند که مثلاً اگر شفاف شود آن وقت یک مقدار فشارهای مختلفی از جاهای مختلف به نماینده ها می آید.
آن بحث رای به افراد است این که می گویید رای به افراد است. در بحث رای به افراد ما ملاحظه داریم مثلاً به وزیر می خواهد رای بدهد آیا شفاف باشد یا خیر، نماینده های شهرستان اگر مخالف این آقای وزیر باشند فردا وزیر به هر کیفیت...
* در مورد مصوبات هم همینطور است در مورد مصوبات هم مثلاً یک مصوبه ای که مثلاً منافع یک وزارت خانه منافع فلان کس را...
در مورد مسائلی که مصلحت ملی است...
* قبول نماییم پیچیده است.
قصه شفافیت برخلاف اسم شفافیت خیلی پیچیده است، من همین نکته ای که شما گفتید را بگویم مثلاً رتبه بندی موافق باشید یا مخالف اگر آقایان که موافق هستند موافق هستند مخالف است مخالف است، اگر شفاف شود چه می شود؟ آن کسی که مخالف است خب معلم ها بیچاره اش می کنند چرا مخالف هستی؟ آن کسی که موافق هست چه خب شما مصالح ملی متوجه نیستی چه نماینده هستی که نمی فهمی مصالح ملی چیست؟ می دانید در هر دو بُعدش مجلس را...
*خیلی پیچیده است من از آن طرف می گویم از این طرف هم بگویم.
درست است که پیچیده است، ولی در هر حال مجلس یازدهم قول به مردم داده است یعنی اغلب نمایندگان یکی از شعارهایشان شفافیت بود.
* این ماجرای طرح صیانت از کجا درآمد که مجلس رای ندهد، بعد رای بدهد، بعد باردیگر اصل هشتاد و پنجی شود و معلوم نشد آخر سر چه شد!
بالاخره در قصه صیانت، ما در حوزه فعالیت دو نوع رسانه داریم، رسانه رسمی و رسانه غیررسمی. رسانه رسمی چارچوب دارند بحث ما رسانه های غیررسمی بود هم اکنون رسانه های غیررسمی زمام افکار عمومی دست آنهاست و هیچ چارچوبی هم برای فعالیت ندارند.
* این را با قطعیت نگویید، این که زمام امور با رسانه های غیررسمی است با قطعیت نمی گردد گفت.
بالاخره اثرگذار است، من به شما به صراحت عرض کنم، من مواردی را دیدم که رسانه های رسمی ما متاثر از رسانه های غیررسمی اخباری را منتشر نمودند.
*رد نمی کنم، بله.
موارد زیاد است یکی دو مورد و دهها مورد. رسانه های رسمی که چارچوب دارد رسانه های غیررسمی چه؟ بحث این بود که ما برای فعالیت رسانه های غیررسمی یک چارچوب درست نماییم، همین! قانون داریم الان؟ نداریم.
* اصل این که نیت مجلس نیت درستی است شکی نیست ولی باز هم پیوست رسانه ای و نوع عملکرد سیاسی مجلس...
اتفاقا بحثی ما داشتیم که من به آقای آقاتهرانی عرض کردم ای کاش چند جلسه شما کمیسیون فرهنگی عملدار بود، چند جلسه در تلویزیون به مردم توضیح می دادید که نمی خواهیم جایی را ببندیم. یادتان است قصه پالرمو را؟ در مجلس تصویب می شود دولت آقای روحانی ترجمه را غلط به مجلس می دهد. بنده مقایسه کردم دیدم ترجمه غلط است، این یک نوع فریب مجلس است، گندم نمایی جو فروشی، من دادم درآمد اخطارم هم دادم آقای پزشکیان مجلس را اداره می کرد، داد و بیداد کردیم گوش نکرد آقای پزشکیان من تا رفتم بالا به ایشان بگویم ایشان اعلام رای کرد و رای گرفت، من هم ناراحت شدم گفتم این اشتباه بود، این تدلیس است آقای پزشکیان گفت تدلیس یعنی چه؟ خب ایشان که فقه و حقوق نخوانده، پزشک ماهری است ولی این را نخوانده است، ایشان فرمود تدلیس یعنی چه؟ تدلیس این است که شما گندم نشان بدهید جو بفروشید در فقه این را مثال می زنند می گویند کسی دو تا دختر داشت یکی زیبا یکی زشت دختر خوشگل را نشان بدهد و زشت را به عقد دربیاورد! حالا من عصبانی بودم یک قسمت از این صحبت من را که در بلندگو پخش گردید، گرفتند که "دختر خوشگله را نشان بده" آقا چه بساطی به پا کردند.
* گفتند وسط نطق آقای محبی نیا این را شما گفتید.
نه بابا این نبود اصلا، کشتند ما را که بله آقایان در مجلس چه کار می کنند! این برای چه بود؟ چون قصه پالرمو مهم بود برای اینها، رادیوها و شبکه های خارجی افتادند روی این قصه، حاشیه ها را می خواهم بگویم حالا این اتفاق که در ایران افتاد که دولت ترجمه به مجلس بدهد و مجلس را فریب بدهد هر کجای دنیا بود، دولت بیچاره می شد و دولت را استیضاح می کردند، ولی افتادند روی این قصه و برجسته اش کردند به جهت اینکه آن گاف عظیم و بزرگی که دولت داده بپوشانند.
* اعتراض شما هم به جایی نرسید؟
نه دیگه، رای گرفته بودند.
(بخش دوم برنامه)
* متولد 1343 محلات.
بله.
* پدر چه کاره بودند؟
شغل آزاد داشتند.
سوال: روحانی نبودند؟
نخیر.
سوال: مادر چه طور؟
خانه دار.
سوال: چند خواهر برادر؟
3 برادر یک خواهر.
سوال: فقط شما روحانی هستید؟
نخیر خودم که طلبه هستم دایی ام هم طلبه بودند.
* مرور می کردم درس خارج اساتید برجسته ای را شما طی کردید؛ آیت الله فاضل لنکرانی، آیت الله شبیری، آیت الله وحید، آیت الله جوادی آملی، آقای تبریزی، خاطره ای نکته ای دارید.
خاطره که زیاد است، من آیت الله فاضل لنکرانی را درسشان را می پسندیدم، چون عمیق بود و علتش این بود که ایشان چون شاگرد امام بود و مبنای درسش هم تحریر بود، البته بعدا دیگران هم همین کار را کردند، به خاطر عشقی که ما به امام داشتیم و آقای فاضل را نظراتش را به امام نزدیک می دیدیم درس آقای فاضل را من انتخاب کردم؛ هم اصول هم فقه، البته هم زمان درس دیگر هم می رفتم جالب این است که در مورد حضرت آقا هم ایشان تعصب داشتند با این که می دانیم حضرت آقا از آقای فاضل کوچکتر بودند، ولی از زمانی که آقا رهبر شدند آقای فاضل جانانه از آقا هم حمایت می کردند.
* چه سالی ازدواج کردید؟
من سال 66 یا 67 بود اواخر جنگ بود البته.
*24 سالگی تقریبا؛ چه طور آشنا شدید؟
می دانید آن موقع مثل حالا که نبود والدین به ما معرفی کردند گفتند خانم خوبی است و ما هم راضی بودیم.
* مهریه چه قدر؟
14 سکه.
* خطبه عقد را چه کسی خواند؟
آقای مقدسی.
* رفیق هستید با حاج خانم؟
فوق تصور.
*این موفقیت هایی که بالاخره در این چهار دوره نمایندگی مجلس به دست آوردید.
نه فقط آن حتی در طلبگی، دانشگاه و بعد کار حدودا اگر ایشان نبود من فکر می کنم نمی توانستم به اینها برسم.
* چند تا فرزند دارید.
سه تا فرزند دارم دو تا پسر یک دختر.
* چه می کنند.
پسر بزرگم که هم اکنون دکتری حقوق دارند ازدواج هم کرده و قوه قضاییه شاغل هستند. پسر دومم که آخرین فرزند است هم اکنون دانشگاه شهید مطهری است که سال جاری لیسانسش را می گیرد. دخترمان هم فوق لیسانس صنایع دارند و ازدواج کردند و فعلاً خانه هستند.
* پسر اولی فرمودید طلبه هستند.
نه، پسر دومی طلبه هستند.
* چند تا نوه دارید.
جواب: چهار تا نوه دارم.
* از پسر اولی و دختر خانم.
یکی از پسر اولی و سه تا از دختر.
* دامادتان هم طلبه هستند.
بله الحمدالله.
* با بچه ها گعده دارید هفتگی گپ بزنید.
کم! می دانید که شب و روز و جمعه و شنبه نداریم تا چهارشنبه غروب که اینجا هستیم فوری پنجشنبه جمعه و شنبه شهرستان هستیم.
* کمتر می بینیدشان آنها تهران هستند؟
نه یکی شان که تهران است پسر بزرگم دخترم شهرستان هستند چون داماد ما در محلات استاد دانشگاه و حوزه هستند.
*تفریح آقای سلیمی چیست؟
تفریح که نرفتیم سال هاست، واقعا ما گاهی از اوقات مشهد اگر دو روز سه روز برویم سفر زیارتی و کربلا هم که دو سه بار رفتیم بعضی وقت ها هم که عید می شود دو روز یا سه روز کربلا می رویم.
* فعالیت انقلابی پیش از انقلاب که نداشتید آنچنان؟ 13 سالتان بود.
سنم کم بود، اما دایی ما که طلبه و انقلابی بود، فوق العاده هم انقلابی بود، همین سبب شده بود که ما آن موقع آشنا بشویم، همان پیش از انقلاب با این که من حدودا دوازده سیزده سالم بود یک مرتبه ساواک ما را سر قصه ای احضار کرد، اسنادش را هم دارم.
* برای چه احضارتان کرد؟
صلوات فرستادیم در دبیرستان سر صف صلوات ممنوع بود.
* این صدای شهید محلاتی عزیز ماندگار شد.
بله، "این صدای انقلاب اسلامی ایران است" شهید محلاتی شما می دانید شهید واقعا به مفهوم واقعی مجاهد بود بیشترین زندان را در میان مبارزین تعداد زندان ها را شهید محلاتی داشتند از جوانی با آیت الله کاشانی گره خورد در قصه ملی شدن صنعت نفت هم ایشان نقش داشتند، بعد با نواب و بعد هم به تعبیر خودشان می گفت مکررا من گم شده خویش را در امام یافتم.
* سابقه جبهه هم شما دارید؟
بله، مکرر جبهه رفتم. تابستان ها که درس تعطیل می شد جبهه می رفتیم زمان عملیات هماهنگ می کردیم جبهه می رفتیم.
* تبلیغی می رفتید.
نه رزمی می رفتم. دوبار هم مجروح شدم.
* کجا مجروح شدید؟
یک بار پدافند عملیات محرم عین خوش، بار اول که ترکش خورد پشت کمرم، یک مرتبه دیگر هم شیمیایی شدم من، به اصطلاح خرمان تپه ریشن والفجر 10.
*شما تا پیش از نمایندگی مجلس چه می کردید؟
من هیئت علمی بودم دانشگاه و استاد حوزه بودم البته از زمانی که آمدم محلات حوزه تدریس می کردم مدتی مدیر حوزه بودم مدت اندکی و عموما تدریس می کردم.
* چه طور شد که به فکر مجلس افتادید؟
مجلس ششم که دیدید چه اتفاقاتی افتاد، ما هم غصه می خوردیم نشسته بودیم و غصه می خوردیم، غم دل ما را گرفته بود که چرا باید این اتفاقات بیفتد؟ این سبب شد که ما یک رفیقی داریم که امام جمعه است، آقای ربانی، آن موقع ایشان هم استاد بود از اول هم بحث بودیم، با ایشان گفتیم بنشینیم یک فکری نماییم این چه وضعیتی است، به خصوص آن قصه لوایح دو قلو که پیش آمده بود و گفتیم چرا باید این طوری باشد کشور و به ایشان گفتیم فکری نماییم.
من به ایشان گفتم شما بیا کاندیدا شو، رفتیم پیش آقای مقدسی برای مشورت شب آخر ثبت نام و ایشان هم می خواستیم کاندیدا نماییم، آقای مقدسی گفت مصلحت نیست فعلا، ما از فداکاری هم نمی ترسیم، مجلس بعدی به نظرم آمدیم سه نفر گفتیم کاندید می شویم، بعد نظرسنجی نماییم سه تا از بچه های انقلابی؛ من و ایشان و یک عزیز دیگر هر کس جلوتر بود در نظرسنجی ها این بماند، آنها بطور قطع بهتر بودند، اگر نماینده می شدند از من بهتر بودند. خب این طوری شد که نظرسنجی ها گفتند که فضای آن روز آنجا این شد که ما آمدیم، با این که اصلا فکر مجلس آمدن را... من حتی قم هم که بودم من هنوز هم قم نمازم را تمام می خوانم تصور این که آخر عمر قم هستیم و طلبگی می نماییم و درسی می دهیم و درسی می خوانیم و یک سال رفتیم محلات بمانیم و برگردیم، یک سال خورد به این قضایایی که تا هم اکنون چند سال ماندیم محلات برای تدریس و خورد به اینجا که آمدیم از این جا سردرآوردیم.
* مجلس هشتم آمدید؟
بله، مجلس هشتم.
* مجلس هشتم من خاطرم هست که اولش در واقع سر ریاست آقای لاریجانی و آقای حداد خیلی فضای خاصی بود.
بله، رقابت سنگینی بود.
* شما کدام سمت بودید؟
من مجلس هشتم به آقای حداد رای دادم اول! آن 40 نفر و خرده ای بودند که به آقای حداد رای دادند، خیلی هم سنگین سبک کردند، البته آقای لاریجانی هم مدیریتش خوب بود بعدش، من ابتدا را عرض می کنم که رقابت بین دو بزرگوار بود من به آقای حداد رای دادم.
* مدیریت آقای لاریجانی و آقای حداد را آقای حداد را که شما نبودید.
آقای حداد من نبودم ولی آقای حداد کمیسیون ما بود. کمسیون آموزش یک دوره آقای حداد کمیسیون فرهنگی بود زمانی که من مجلس بودم چهار سال هم کمیسیون آموزش بود، خب هر دو عزیز هستند هر دو فلسفه خواندند، من مدیریت مجلس آقای حداد را ندیدم ولی آقای لاریجانی مدیریتش بد نبود.
* 88 هم که فتنه 88 بود شما در مجلس بودید. فتنه بزرگی که خیلی لطمه زد.
فتنه 88 من مواضعم روشن بود آن موقع، اگر شما مرور کنید می بینید از همان اول این را فتنه می دیدم من، آقایان باید بیایند وقتی که نشستند در جلسه خصوصی گفتند بازشماری آراء بشود چرا زیر بار نرفتند؟ چون می گوید تقلب شده است دیگر، حرف شان این بود. اولا دروغ گفتند شما می دانید در جلسات خصوصی شان آقای خاتمی گفته بود تقلب امکان پذیر نیست، حرفی که در جلسه خصوصی می زنند چرا نمی روند به مردم بگویند؟ اصلا یکی از ایرادهای ما... همین هم اکنون هم آقای خاتمی حاضر نیست بیاید این را بگوید، عامل این تحریم ها کیست؟ قضایای سال 88 بود که سبب شد دشمن تحریک شود، چه کسانی پالس فرستادند آن طرف که تحریم ها را بیشتر کنید نظام زانو می زند؟! اینها که روشن است.
* شما همچون کسانی بودید که در بحث مرحوم کردان در واقع استیضاحش کردید.
بله.
* اگر باردیگر برگردید این کار را می کنید؟
بله بحث شخص آقای کردان نبود ببینید من در قصه پالرمو هم گفتم به شما؛ فریب دادن مجلس در دنیا و خلاف گفتن به مردم در دنیا هزینه سنگین دارد قصه آقای کردان وزیر کشور آقای احمدی نژاد این بود که ایشان مدرکش مشکل داشت ما در مورد برخی از اشخاص دیگر هم من ورود پیدا کردم. شما می دانید بحث بررسی مدرک بسیاری از آقایان دیگر که اسم نمی خواهم ببرم. ما در مجلس جانانه ورود پیدا کردیم و علامت سوال جدی برای ما در مورد مدرک آنهاست، زیاد هستند اتفاقا وزیر و بالاتر از وزیر بوده در میان آنها.
* یکشنبه سیاه مجلس چه بود؟ خیلی هم تلاش کردید که نشود.
بله، ماجرای استیاح شیخ الاسلامی. خیلی آن هم قابل دفاع نبود این که رئیس دو قوه در انظار عمومی.
* قبلش هم خیلی تلاش کردید شما و دوستانتان که نشود.
ما سفارش هایمان را به آقای احمدی نژاد گفته بودیم که اینجا بالاخره مجلس است و مردم می بینند، این اختلافات دشمن را تحریک می کند، از این طرف هم بنده گفتم به آقای لاریجانی به هر دو گفته بودیم، ولی چه کار نماییم این ها بزرگان هستند و بزرگان ما... گاهی نمی گذارد شیطان، یک پرده ای می اندازد جلوی چشم انسان واقعیات را می بیند نمی داند که چه اتفاقی می افتد و شد آنچه که شد و به نظرم اشتباه بارز و آشکار بود. آقا هم تذکر دادند، تذکر جدی دادند.
* رئیس جمهور اسبق را چه طور دیدید عملکردش را.
آقای احمدی نژاد پر کار بود شک نکنید من یادم هست وقت می خواستم ساعت یک شب به من وقت می داد هر موقع از آقای احمدی نژاد وقت می خواستید یک هفته ده روزه وقت می داد و بعنوان نماینده می رفتیم جالب هم این که دستوراتش هم از 10 تا 5 تایش اجرایی می شد، احمدی نژاد به نظرم مشورت پذیر نبود این مهم می باشد. مثلاً مگر آقا نفرمودند که این معاون اول را بردار؟ ایشان آورد گذاشت رئیس دفتر! وقتی نظر آقا را بعنوان نظر مشورتی ایشان نپذیرفت نظر دیگران را چه طور می خواست بپذیرد؟ ولی در پرکاری، در وقت گذاشتن، در تواضعش، در اینها به نظرم نسبت به رئیس جمهور بعدی احمدی نژاد خیلی جلوتر بود.
* سر قضیه این دکتری برادر رئیس جمهور سابق هم شما یکی از علمداران بودید.
بله، آقای فریدون.
* کار به کجا رسید؟ من شنیدم دکترایشان را گرفتند.
ایشان گرفت، به نظر من تا هم اکنون هم اعتقاد دارم روند غیرقانونی بوده است و در مجلس هم بررسی کردیم.
* جلویش گرفته نشد؟
فشار آوردند دیگر! این که چرا باید وزارت خانه فشار بیاورد... گرفت دیگر متاسفانه و رفت دفاع کرد. به نظرم من یک حرفی زدم و هم اکنون می گویم همین پایان نامه دکتری آقای فریدون و خود آقای روحانی رئیس جمهور قبلی، آقای روحانی انگلیس رفت گرفت انگلیسی نوشته است بیاید مجلس 5 صفحه از پایان نامه خودش را انگلیسی از رو بخواند فارسی نه، این اشکال دارد؟ ما این را گفته بودیم دیگر این که چیز خاصی نیست ما یک بحث دیگر داشتیم اصلا.
این اسناد مجلس چاپ شده دور اول آقای روحانی نوشتیم دکتر، دور دوم نوشته دکتر، دور سوم نوشته فوق لیسانس، دور بعد دکتر! چه طوری شد؟ دکتر چهار و پنجم دکتری گرفته آن موقع اظهار می کردند. من اول آمده بودم مجلس یک فرمی بود دادند به ما که مدرکت چیست؟ هیچ چیز نمی گفتند، به ما یعنی اعتماد می کردند چه طور شده ایشان نوشته دکتر؟ دکتر یک دفعه شده فوق لیسانس باردیگر شده دکتر. در مورد حسین آقا هم همینطور حسین فریدون هم من حرفم این بود که برای چه ایشان مگر این امکان برای همه مردم فراهم است؟ اگر این امکان برای همه مردم برقرار است، ما بحثی نداریم! چه طور آن وقت ما می خواهیم یک دانشجو را از یک گوشه ای که پدرش فوت کرده، مادرش فوت شده سرپرست است این بوده است هر کاری کردیم گفتند قانون است نمی شود! باید همان جا تحصیل بکند چرا برای همه مردم نباشد این ویژه خواری اتفاقا در بحث مدرک ویژه خواری بیشتر است.
من یک پیشنهادی داده بودم سال جاری برای شوراها و انتخابات ریاست جمهوری و اینها بود و رای نیاورد، گفتم کلیه مدارکی که افراد در دوره مسئولیت می گیرند این را اگر خواست رئیس جمهور شود یا نماینده شود یا مسئولیتی بگیرد، اعتبار نداشته باشد. استانداران شما بررسی کنید چند نفر از استانداران در دوره استانداری مدرک می گیرند؟ در گذشته را می گویم.
* گذشته منظورتان چه زمانی است؟
گذشته یعنی از اول انقلاب فرقی نمی کند، چه طوری می شود برخی از آقایان فوق دیپلم بودند هم اکنون دکتری هستند؟
* از اول انقلاب تا همین دوره اخیر منظورتان است.
بله
* آمار دارید؟
آمار ندارم، اما خیلی هستند.
*یک چیزی شما گفته بودید که پرونده رئیس جمهور سابق از کجا به کجا منتقل شده که حقوق بیشتری بگیرد.
بله، خودشان هم اعتراف کردند دیگر. ببینید ایشان تأمین اجتماعی بود بازنشستگی اش، پرونده را آوردند سازمان بازنشستگی کشوری، چون در تأمین اجتماعی سقف دارد حقوق سقف دارد سال جاری به نظرم 17 میلیون تومان بود فکر می کنم، آن وقت میانگین این دو سال آخر می شد تأمین اجتماعی دو سال آخر هم 12 و خرده ای بوده، میانگینش می شود چه قدر 15 میلیون تومان. این سقفی بود که می توانست بگیرد از آنجا. سال جاری ایشان سال گذشته بود کمتر می شود حدودا 9 تومان چون سال جاری سه ماهش بوده، یعنی حداکثری حقوقی که آقای روحانی می توانست بگیرد مطابق قانون آنچه که من حساب کرده بودم، محاسبه خودم حدودا 10 تومان بود.
در سازمان بازنشستگی کشوری دو تا استثنا دارد سقفش ؛ یکی قضات یکی اعضای هیئت علمی هستند که اینها سقف ندارد و بالاترین را می گیرند ایشان را گفتند عضو هیئت علمی نمی دانم مرکز تحقیقات است، بعد آمدند گفتند ما به التفاوت است، یعنی از صندوق کسی بخواهد منتقل کند سوابقش را به صندوق دیگر باید مابه التفاوت بدهد آمدند مبلغ گزافی را 300 و خرده میلیون بود، دولت و صندوق نمی توانست بدهد، باید از جیب خودش بدهد این ما به التفاوت را از اینجا دادند به آنجا و پرونده را انتقال دادند و چه زمانی؟ لحظات آخر! برای چه؟ به جهت اینکه حقوقش از سقف بزند بالا و بالاترین حقوق را که می دانید آنها 20، 30 میلیون تومان هم دارند صندوق بازنشستگی کشوری هم اکنون نمی دانم چه قدر می گیرند ایشان ما گفتیم توضیح بدهند این را بالاخره شفاف کنند تاریخ بزنند آقای رئیس جمهور از این کارها می کنند.
* آن سیصد میلیون را از جیب خودشان دادند.
بعدا گفتند این مزایای آقای رئیس جمهور بوده که نگرفته بود! مزایا یعنی چه؟ یعنی رئیس جمهور مگر مزایا دارد؟ یعنی رئیس جمهور اضافه کار باید بگیرد؟ سوال ما این بود اصلا. رئیس جمهور هر کجای کشور برود اینجا حوزه ماموریتش است حق مأموریت و اضافه کار برای رئیس جمهور معنا ندارد.
* یک چیز در مورد حقوق مجلسی ها عنوان شد هم اکنون شما خودتان چه قدر حقوق می گیرید؟ اگر صلاح می دانید بگویید.
الان حقوق ما حدود 14 میلیون تومان است.
* پس این 80 میلیون تومانی که می گفتند چیست؟
این یک جانبازی بوده کارمند مجلس است شما می دانید که یک نفر است دیگر، مجلس همه جا را آورده یک کارمند مجلس است که جانباز هم بوده معوقات طلب داشته به او دادند و معوقاتش هم بخشی در ارتباط با درمان بوده، چون می دانید که اینها هر ماه هر چیزی که به حساب بریزند... این 14 میلیون تومان است البته ما یک چیزی هم گاهی از اوقات آقای رئیس به حساب نمایندگان 3 تا 4 میلیون تومان می ریزند مثلاً 20 میلیونی که آقای نیکزاد گفت این است و همیشه نیست گاهی مسجد می رود گاهی هیئت می رود چیزی قابلی نیست، شما می دانید نماینده هزینه های سنگینی دارد هر کجا برود.
* هزینه دفتر و اینها چه.
آنها جداست بعضی ها می گیرند بعضی ها نمی گیرند.
* یک جا گفته بودید که کاری کردند که هیچ کس راغب نیست برود کمیسیون اصل 90؛ چه کسانی این کار را کردند.
بله. ببینید کمیسیون اصل 90 کمیسیون خیلی موثری است کار کمیسیون وقتی کسی می رود باید جاذبه ای برایش داشته باشد. در کمیسیون اصل 90 جاذبه نیست چرا چون با دستگاه خاصی ارتباط ندارد، مثلاً شما در کمیسیون اقتصاد با بانک و وزیر و اینها سروکار دارید یک وزیر خاص دارید در حوزه انتخابیه ات بخواهی مشکل بگویند شورای بانک بزن وزیر می گوید ایشان کمیسیون ماست و کمک می کنند در رابطه با کمیسیون آموزش وزیر می آید مدرسه را می سازد کمیسیون اصل 90 چی؟
* جایی گفته بودید که نماینده ای داشتیم دوره اش را نگفتید که معتاد بوده و معتاد تزریقی هم بوده است و آخر دوره اش هم می آمده است.
بله، دوره اولی که ما آمده بودیم، بعدش هم خودش به من زنگ زد و مجلس هم آمد و گفت آمدم ببینمت گفتم برو گذشته است و من اسم شما را نبردم و اسم شما را هم نمی برم، ولی داشتیم. قانون انتخابات مجلس ایراد دارد، شما دربان یک اداره بخواهی بشوی از شما تست اعتیاد می گیرند، اما مجلس هیچ!
* خیلی سپاسگزارم؛ برنامه با دستخط جناب آقای سلیمی تمام می شود.
«بسم الله الرحمن الرحیم
توفیق حضور در برنامه دست خط نصیب شد امیدوارم آنچه گفته شد مورد رضایت خدای متعال قرار گیرد این برنامه می تواند روایت درست از حوادث و وقایع دوران اخیر را رهبری کند.
آنچه می تواند ما را در راه درست قرار دهد توکل به خدا، جهاد، رعایت اخلاص و کمک به محرومان و مستضعفان است.
از جناب آقای رنجبر و مردم عزیز حوزه انتخابیه ام محلات و دلیجان هم کمال تشکر را دارم».


منبع:

1400/10/04
12:56:29
0.0 از 5
3470
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱