مجلس ایران دات كام

كاهش و كنترل جرائم انتخاباتی توسط قوه قضائیه

كاهش و كنترل جرائم انتخاباتی توسط قوه قضائیه

مجلس ایران دات كام: محمدباقر الفت، جهت كنترل جرائم انتخاباتی و كاهش آنها، اظهار داشت مهمترین و اساسی ترین راهبرد قوه قضائیه شامل توجیه، ارشاد و اقناع اشخاص حقیقی و حقوقی، مدیران دستگاه های اجرایی، تشكل ها، داوطلبین و رؤسای ستادهای انتخاباتی آنها با هدف همسوسازی، بازدارندگی و ترویج قانون مداری بوسیله تشریح و توضیح مفاد قانونی مربوط به جرایم انتخاباتی و مجازات های تعیین شده می باشد.


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اظهار نمود: در واقع از راه دعوت، فراخوانی و متعهد سازی داوطلبین و مسئولین مؤثر ستادهای انتخاباتی و توجیه مسئولان در فرآیند انتخاباتی نسبت به بازدارندگی و جلوگیری از بروز جرائم و تخلفات انتخاباتی اقدام می شود.
وی گفت پیشبینی بموقع، پیشگیری به هنگام و برخورد قانونی سریع و خارج از نوبت بعنوان اصول اصلی ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی می باشد و ستادهای ملی و استانی جلوگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی با تمركز بر 5 سیاست اجرایی نسبت به پیگیری وظایف و تكالیف محوله، مطابق بخشنامه ابلاغی رئیس محترم قوه قضاییه اقدام خواهند كرد.
الفت با اشاره به اینكه ترویج قانون مداری از راه تشریح و توضیح مفاد قانون جرایم انتخاباتی و مجازات های تعیین شده بعنوان مهمترین سیاست اجرایی ستاد مركزی و ستادهای تابعه در سطح استان ها و شهرستان ها می باشد، اضافه كرد: در اجرای ماده 17 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی توسط این ستادها پیگیری های لازم به منظور رسیدگی سریع و خارج از نوبت به جرائم و تخلفات انتخاباتی از راه تشكیل شعب ویژه تحقیقاتی و تعیین قضات رسیدگی كننده از بین افراد زبده و با تجربه و آشنا با مسائل روز صورت می گیرد.
وی گفت بهره گیری حداكثری از ظرفیت ها و قابلیت های تمامی دستگاه ها و ارگان ها بعنوان یك اصل ضروری و اساسی مد نظر ستادهاست و تقویت رویكرد پیشگیری و كاهش جرائم و تخلفات انتخاباتی در حوزه های انتخابیه حساس و نیمه حساس بعنوان یك اصل مد نظر ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی بوده و بر این قبیل حوزه های انتخابی مراقبت بیشتری معمول خواهد شد.
معاون اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار داشت: عملكرد ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی ناظر به پیشگیری و بررسی و رسیدگی قضایی است و هرگونه تصمیم گیری راجع به ایجاد امنیت انتخابات و یا برقراری نظم و امنیت انتخابات همچون وظایف قانونی شورای تامین استان ها و شهرستان ها می باشد.
وی با اشاره به اینكه فعالیت ها و عملكرد ستاد عموما متمركز بر اقدامات ماقبل وقوع جرم و اقدامات پیشگیرانه بوده و تمركز اصلی هم حتی المقدور بر اقدامات غیركیفری است اظهار داشت در عین حال متناسب با مطالب و مفاد مندرج در قانون و استناد به تكالیف قانونی در صورت لزوم با جرائم و تخلفات انتخاباتی برخورد و مقابله قانونی خواهد شد.
دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی اضافه كرد: در ارتباط با آگاه سازی های عمومی و اختصاصی جرائم و تخلفات انتخاباتی وظایف و تكالیفی برای صدا و سیما با هماهنگی اعضای جامعه امنیتی و جامعه پیشگیری كشور تعیین و اعلام خواهد شد.
وی اظهار داشت: كنترل و نظارت و مدیریت رسانه ها و مطبوعات شامل ابزار فضای مجازی و حقیقی از راه تذكر بموقع، هشدار، انذار و اجبار مسئولین مربوط به برداشتن مطالب كذب، شایعات و مطالب تنش زا و غیر واقعی درباره مباحث انتخاباتی مورد توجه و اهتمام جدی ستادهای مذكور است.
معاون رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینكه مهمترین عناوین جرائم و تخلفات انتخاباتی در 5 دسته از جرائم احصا شده است، اظهار داشت: سوءاستفاده از امكانات دولتی و مؤسسات عمومی و وابسته به دولت و اموال بیت المال به له یا ضد داوطلبی خاص، سوء استفاده از مقام، موقعیت و جایگاه اداری مقامات لشگری و كشوری به له یا ضد داوطلبی خاص، توهین، افترا، تخریب داوطلبین توسط یكدیگر، سوء استفاده ابزاری از اقوام و فرق و تحریك و تهییج آنان با دادن وعده های غیرقابل تحقق، سیاه نمایی چهره و وجهه نظام و زیر سوال بردن اهداف متعالی نظام و انقلاب اسلامی همچون جرایم مورد توجه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی است.
الفت اضافه كرد: جلوگیری از تبلیغات زودرس انتخاباتی از راه توجیه، ارشاد و اخطار به تشكل ها و احزاب و اشخاص حقیقی و حقوقی بعنوان یكی از اولویت های ستاد مركزی پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی كشور است و علاوه بر پایش و رصد مستمر تحركات و تبلیغات زودرس انتخاباتی توسط دیده بانان پیشگیری (مردمی) و دستگاه های امنیتی و انتظامی یك نسخه از مستندات تخلفات مربوط به تبلیغات زودهنگام انتخاباتی برای بهره برداری در بررسی صلاحیت های افراد به هیأت نظارت ارسال می شود.
دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی اظهار نمود: به صورت كلی جرائم و تخلفات انتخاباتی قابل تفكیك و تقسیم بندی به سه مرحله اصلی شامل تخلفات و جرائم قبل از روز دریافت رأی، تخلفات و جرائم روز دریافت رأی و تخلفات و جرائم بعد از روز دریافت رأی و شمارش و اعلام نتایج رأی گیری است كه متناسب با سوابق و تجربیات عملكرد ستادهای مركزی، استانی و شهرستانی در ادوار گذشته، عناوین جرائم و تخلفات در مراحل سه گانه(قبل، حین و بعد) احصا و در اختیار مسئولین ذی ربط قرار خواهد گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود نتیجه و محصول كاركرد ستادهای مركزی، استانی و شهرستانی را در ایجاد سلامت انتخابات، ارتقاء اعتماد عمومی و افزایش مشاركت حداكثری مردم از راه جلوگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی و رسیدگی بموقع و به هنگام به پرونده های در رابطه با جرایم انتخاباتی دانسته و ابراز امیدواری كرد در انتخابات پیش رو شاهد برگزاری انتخابات در فضای آرام، با نشاط، سالم، رقابتی و با مشاركت حداكثری مردم در پای صندوق های رأی باشیم.
ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی در 4 دوره انتخابات گذشته تشكیل شد كه آثار و عملكرد مطلوبی در كاهش و جلوگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی داشت.

منبع:

1398/08/16
21:49:25
5.0 از 5
10843
تگهای خبر: رپورتاژ , قوه قضاییه , انتخابات مجلس , مجلس شورای اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(4)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱