مجلس ایران دات كام

ورود کمیسیون اصل نود به پرونده کشت محصولات کشاورزی با آب های آلوده

ورود کمیسیون اصل نود به پرونده کشت محصولات کشاورزی با آب های آلوده

به گزارش مجلس ایران دات کام سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از ورود این کمیسیون به پرونده کشت سبزیجات و صیفی جات با آب های آلوده توسط بعضی از کشاورزان در جنوب تهران اطلاع داد.



علی خضریان در گفتگو با ایسنا، در توضیح جلسه روز سه شنبه کمیسیون اصل ۹۰ اظهار داشت: این جلسه با حضور مسئولانی از وزارت خانه های کشور، جهاد کشاورزی، نیرو، صمت، بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، سازمان ملی استاندارد، سازمان محیط زیست، استانداری تهران و شرکت آب منطقه ای تهران برگزار شد.

او اضافه کرد: بر اساس گزارش هایی که با بازرسی های میدانی کمیسیون اصل ۹۰ به دست ما رسید، دریافتیم که بعضی از کشاورزان در جنوب تهران مبادرت به کشت سبزیجات و صیفی جات با آب های آلوده می کنند که قبلا در این حوزه مقرراتی وضع شده بود تا از این اتفاق جلوگیری شود. در آخرین مصوبه در مردادماه سال ۹۸ هیات وزیران به وزارت خانه های کشور، صمت، نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست، سازمان برنامه و بودجه و سازمان ملی استاندارد تکلیف شد که این محصولات باید به صورت مستمر پایش شده و از هر گونه کشت و عرضه محصولاتی که با آب های آلوده آبیاری شده اند جلوگیری و این محصولات معدوم شوند. همینطور کشاورزانی که کشاورزی آنها متوقف شده با عنایت به حق آبه آنها هزینه نکاشت دریافت نمایند تا بتوانند بعد از دوره ای کشاورزی خویش را از خوراکی به محصولات صنعتی همچون پنبه و چوب تغییر کشت دهند.

نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس خاطرنشان کرد: این مورد و بعضی از تخلفات در این حوزه نیازمند همکاری هایی از جانب شورای تأمین استان است تا از تکرار این گونه تخلفات جلوگیری شود تا ما به مرحله ای برسیم که بتوانیم از آب های سالم و تصفیه شده برای تأمین نیازهای خوراکی مردم استفاده نماییم.

او افزود: در این نشست گزارش عملکرد دستگاههای مختلف در مورد اجرای این مصوبه مورد ارزیابی کمیسیون اصل ۹۰ قرار گرفت و آن چه از این ارزیابی ها برای کمیسیون اصل ۹۰ حاصل شد این بود که مصوبه به صورت کامل اجرایی نشده و ترک فعل هایی از جانب عموم دستگاههای حاضر در جلسه صورت گرفته است.

خضریان بیان نمود: بر همین مبنا مقرر شد وزارت کشور در اسرع وقت نسبت به تشکیل کارگروهی به صورت اضطراری اقدام نماید و بعضی از دستگاه ها و سازمان های دیگر هم که در مورد اطلاع رسانی به مردم وظایفی دارند، اقدامات خویش را در قالب اطلاع رسانی به مردم در زمینه پرهیز از آلوده سازی آب های سطحی و زیرسطحی انجام دهند. همینطور بر مبنای جمع بندی کمیسیون سازمان برنامه و بودجه موظف شد چرخه آب و فاضلاب را مورد بررسی قرار دهد و چگونگی اصلاح فرآیندهای عدم بهره برداری از آب های آلوده را آماده کند. وزارت جهاد کشاورزی هم موظف به آماده سازی طرح تبدیل کشت از خوراکی به صنعتی شد و وزارت نیرو موظف شد در مورد چگونگی تصفیه فاضلاب ها و آب های سطحی برنامه ریزی کرده و اعتبارات مورد نیاز آنرا پیش بینی نماید.

وی افزود: همینطور کمیسیون اصل ۹۰ مقرر کرد وزارت صنعت، معدن و تجارت امکانات تصفیه آب را به نحوی تأمین کند تا هم از آب حاصل از فاضلاب امکان استفاده وجود داشته باشد و هم از لجن خارج شده از آن برای تولید کود بهره برداری شود. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم موظف به عرضه گزارش از وضعیت محصولات آلوده در بازار است و سازمان استاندارد هم موظف شد در زمینه تدوین استانداردهای تکمیلی در مورد چگونگی استفاده از آب های تصفیه شده و همینطور چگونگی فرمولاسیون مواد شوینده و سایر مواد مصرفی که کمترین اثر را بر محیط زیست داشته باشد، اقدام نماید.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در انتها تصریح کرد: کمیسیون اصل نود برای احقاق حق شهروندان تهرانی از اجرای این مصوبه صیانت کرده و در صورت ادامه ترک فعل متخلفین را به دستگاه قضایی جهت برخورد شدید با کسانی که امنیت غذایی مردم و سلامت جامعه را به خطر می اندازند معرفی خواهد نمود.




1400/07/28
10:02:28
0.0 از 5
3773
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵