مجلس ایران دات كام
یك عضو كمیسیون فرهنگی مجلس:

با تشكیل سازمان طب سنتی، انحصارگرایی در طب رایج شكسته می شود

با تشكیل سازمان طب سنتی، انحصارگرایی در طب رایج شكسته می شود

اصفهان یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: باید سازمانی تشکیل گردد تا نگرش های موازی و متمایزی که در علم پزشکی وجود دارد و ملت های مختلف از آنها استفاده می نمایند، در ایران نیز مورد استفاده قرار گیرد تا انحصارگرایی در طب غربی و رایج شکسته شود.



حجت الاسلام حسین میرزایی در گفت و گو با ایسنا درباره طرح تعدادی از نمایندگان مجلس در خصوص تشکیل سازمان طب سنتی، اظهار نمود: طب رایج در دنیا طبی است که اصطلاحاً طب غربی نام گذاری می شود که مبتنی بر فیزیک، شیمی، زیست شناسی و طب جدید است. در عین حال در کشورهای مختلفی از دنیا مانند انگلستان، چین، هند و آمریکا به جز شیوه رایج طب، شیوه های دیگری هم از طب و علم پزشکی وجود دارد که در کنار شیوه رایج طب از آن استفاده می نمایند و به صورتی مکمل طب رایج است و در ایران هم به آن طب مکمل می گویند.

وی اضافه کرد: منتها در وزارت بهداشت مقاومت پنهانی در مقابل دیگر شیوه های رایج طب در دنیا وجود دارد. به جهت اینکه مردم بتوانند از تمام مزیت های طبی در دنیا استفاده کنند و خودشان انتخاب کنند که چه شیوه طبی را می خواهند در مجلس طرحی را امضا کرده ایم که یک سازمان طب مکمل یا سنتی که مستقل و در رابطه با وزارت بهداشت و درمان باشد، تشکیل گردد تا مردم هم بتوانند از پیشرفت های طب روز استفاده کنند و هم از پیشرفت ها و دانش طب های موازی طب رایج بهره ببرند که البته تا تصویب این طرح راه زیادی داریم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس، اظهار داشت: یکی دیگر از اهداف تشکیل چنین سازمانی این است که از انحصار طلبی در علم پزشکی جلوگیری شود. برای مثال اگر بخواهیم طب سوزنی و یا طب ایرانی را در کشور استفاده نمائیم، چه گزینه هایی پیش رو داریم و به چه سازمانی باید مراجعه کنیم؟ بدین سبب باید یک مرجع صلاحیت دار در این عرصه وجود داشته باشد و بهترین راه این است که در وزارت بهداشت چنین سازمانی ایجاد شود.

میرزایی افزود: نگاه اطبای سنتی به انسان و طبیعیات نگاهی متمایز از دید طب جدید است. برای مثال اگر به مقاله ای از جالینوس که بیش از ۲ هزار سال پیش نوشته شده است، دقت نماییم متوجه می شویم که سه مشرب طبی را مطرح کرده و در حقیقت جالینوس طب قیاسی را مطرح می کند که این نگاه بیشتر در طب سنتی ایرانی وجود دارد، در صورتیکه در طب جدید چنین نگرشی وجود ندارد.

وی اضافه کرد: بدین سبب باید سازمانی تشکیل گردد که نگرش های موازی و متمایزی که در علم پزشکی وجود دارد و ملت های مختلف از این نگرش های متمایز استفاده می نمایند، مورد استفاده مردم ایران هم قرار گیرد و انحصارگرایی در طب غربی و رایج شکسته شود.




1400/01/14
23:02:44
0.0 از 5
4244
تگهای خبر: تصویب , طرح , مجلس , مجلس شورای اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱