مجلس ایران دات كام
زاكانی در پاسخ به مهر:

۲۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم

۲۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم

به گزارش مجلس ایران دات کام رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سالانه بیش از 200 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم که تصمیم مجلس ساماندهی این شرایط است.



به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از مهر، علیرضا زاکانی عصر پنجشنبه در نشست خبری با موضوع لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در جمع اهالی رسانه استان قم در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباب اندیشیدن تمهیدات لازم برای جلوگیری از فرار مالیاتی توسط مجلس و دولت اظهار نمود: فرار مالیاتی در کشور بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بوده و این فاجعه بزرگی برای کشور است و این فرار مالیاتی بیشتر مربوط به کسانی است که بیشترین سرمایه را دارند و در بخش خدماتی و دلالی فعالیت می نمایند و مجلس نیز مصر است تمامی تحرکات اقتصادی کشور بر مدار مالیات شکل بگیرد و دولت نیز باید مبتنی بر مصالح کشور دراین زمینه ریل گذاری کند و لحاظ کردن کاهش میزان مالیات برای بخش تولید در بودجه ۱۴۰۰ همچون آنها است.
وی بیان کرد: لایحه بودجه که از طرف دولت به مجلس ارائه شده دارای اشکالات اساسی است و با علم به اینکه نمی توانند نفت را به فروش برسانند، بسته شده است و صدمه ای که امروز مردم از وضعیت اقتصادی می خورند ناشی از محتوای بودجه دو سال قبل دولت می باشد.
کلیات بودجه باید رد می شد تا در مرحله بعد اصلاح شود
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در بودجه سال ۱۴۰۰ دولت، ۳۳۲ هزار میلیارد تومان کسر بودجه پیش بینی می شود که منابع در نظر گرفته شده بودجه ۱۴۰۰ نیز موهوم و غیر واقعی است.
وی با اعلان اینکه بودجه ای که به مجلس آمد بیشتر به درد فروپاشی می خورد تا اداره کشور، افزود: بررسی های اولیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ حاکی از آن بود که کلیات بودجه باید رد می شد تا در مرحله بعد اصلاح گردد که در ادامه با نامه رهبر معظم انقلاب مواجه و اصلاح بودجه با شروط اعلامی، شروع شد.
زاکانی عنوان کرد: در مرکز پژوهش ها گزارش های متنوعی داشتیم که بودجه ۱۴۰۰ می بایست رد شود، اما با افق در نظر گرفته شده برای اصلاح، تصمیم گرفته شد تا بودجه، اصلاح گردد و امروز مجلس باید همت عالی جهت اصلاح بودجه داشته باشد و زبان گویایی برای ارائه گزارش اصلاحات به مردم داشته باشد.
نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از بودجه بگفته معاون رئیس جمهور و کارشناسان اقتصادی کاری بزرگ بود، اضافه کرد: این مساله البته در بیانات اخیر رئیس جمهور و برخی دیگر از مسئولان دیده نشد و مجلس مصمم به اصلاح این امور است.
چرخه توزیع نادرست ارز ۴۲۰۰ تومانی عامل گرانی ها
زاکانی عنوان کرد: میزان ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه سال ۹۸، ۱۵ میلیارد دلار بود و در سال ۹۹ به ۹ میلیارد دلار کم شد که عمده آن صرف خرید نهاده های دامی، دارو و مواد روغنی شد که در نتیجه نادرست بودن چرخه توزیع با وجود تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی شاهد بودیم که قیمت های محصولاتی همچون مرغ بسیار افزایش پیدا کرد.
وی افزود: کارشناسان اقتصادی و کشاورزی محاسبه کردند که با ارز ۳۰ هزار تومانی، مرغ کیلویی ۳۷ هزار تومان می شود، که باید این سوال را بیان کرد چطور ممکنست با ارز ۴۲۰۰ تومانی امروز قیمت مرغ بیش از این مقدار می شود که این امر نشان از چرخه معیوب این اقدام دارد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یک طبقه خاص از جامعه نباید همه امکانات کشور را ببلعند و امروز متأسفانه ۷۰ درصد سپرده های بانکی مربوط به ۱ درصد از و ۹۰ درصد آن به ۴ درصد جامعه اختصاص دارد.
وی با اعلان اینکه هدف مجلس در اصلاح بودجه، خشکاندن تبعیض است، اضافه کرد: در سال قبل ۳۷ هزار میلیارد تومان گاز LPG توسط شرکت گاز به فروش رسید اما ردیفش در بودجه نبود و برای سال بعد ۶۷ هزار میلیارد تومان محاسبه شد که باز هم دولت علاقه ای برای اضافه کردن آن به بودجه نداشت اما مجلس مصمم است تا جلوی اینگونه اقدامات گرفته شود و شفافیت ملاک عمل باشد.
مسکن تبدیل به کالای سوداگر شده است
نماینده مردم قم در خانه ملت اظهار داشت: سالانه یک میلیون مسکن در کشور باید ساخته شود که در طول چهار سال ۴ میلیون که ۳۵۰ هزار عدد آن با تسهیلات و مابقی تکلیفی است و مسکن از یک کالای سوداگر باید خارج و بعنوان نیاز ضروری جامعه در نظر گرفته شود و هدف گذاری مجلس برای این کار، ارائه تسهیلات ساخت مسکن می باشد.
وی بیان کرد: مجلس در تسهیل امر تولید و پشتیبانی از تولیدکنندگان با دولت همراهی می کند که بحث مالیات تصمیم گرفته شد از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد برای بخش تولیدی کم شود که این مباحث می تواند به امر تولید داخل کمک نماید.
زاکانی اشاره کرد: برای نخستین بار در تاریخ کشور، در لایحه بودجه، ۴۰ هزار میلیارد تومان اختلاف درآمد و هزینه بوده و این امر موجب تعجب است و ما معتقدیم که باید اصلاحات بودجه به سمتی سوق داده شود که بیشترین منفعت به مردم برسد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اعلان اینکه در بودجه باید تقسیم ثروت در بین عموم ملت، مدنظر باشد، اضافه کرد: متأسفانه بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰ استخوان های عموم مردم را خورد می کند و ریشه بخش زیادی از جامعه زده می شود و بنا بر این مجلس دست به اصلاحات زد.
وی اشاره کرد: بودجه باید شفاف باشد و یکی از اشکالات کشور عدم شفافیت در بخش های مختلف است.
زاکانی اظهار نمود: ۲ سال در کشور رکود تورمی داشتیم که این وضعیت، شرایط را سخت کرد و کرونا هم این سختی را تشدید کرد و خیلی از مشاغل خورد لطمه دیدند.


منبع:

1399/10/19
12:37:44
0.0 از 5
4368
تگهای خبر: اقتصاد , خدمات , دولت , قم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳